FRA

Ekonomichef

Vill du göra samhällsnytta och bidra till Sveriges oberoende i världen? FRA söker nu en erfaren ekonomichef. För rätt person kan vi erbjuda ett varierande arbete i en utmanande och komplex verksamhet. På FRA arbetar vi med unika uppgifter – för Sveriges säkerhet och integritet.

FRA växer och stärker arbetet med ekonomi- och verksamhetsplanering. Vill du leda detta utvecklingsarbete?

 

Ditt uppdrag
Du kommer att utgöra en expertfunktion till FRA:s ledning i ekonomi- och verksamhetsplaneringsfrågor. I dessa frågor rapporterar du till generaldirektören.

Som ekonomichef är du placerad vid avdelningen för verksamhetsstöd och ingår i avdelningens ledningsgrupp. Du är chef för kontoret för Ekonomi- och upphandlingsstöd som är indelat i tre enheter: Controllerstöd, Redovisning och Upphandling och inköp. Du har verksamhets-, budget- och resultatansvar för kontoret samt personalansvar för de tre enhetscheferna och de verksamhetscontrollers som är direkt underställda dig som ekonomichef.

Som ekonomichef ansvarar du för finansiell styrning såsom budget, prognos och ekonomisk uppföljning samt redovisning. Ansvaret omfattar även FRA:s verksamhetsplanering och – uppföljning, årsredovisning och budgetunderlag. Du har ett uppdrag att utveckla verksamheten för att säkerställa effektiva processer ur ett helhetsperspektiv. Rollen innebär många kontakter, både internt och externt.

 

Du kan
Vi ser att du har en högskoleutbildning inom ekonomiområdet eller motsvarade. För att vara aktuell för tjänsten ser vi att du har erfarenhet av kvalificerat ekonomi- och verksamhetsplaneringsarbete från statlig myndighet. Det är även av stor betydelse att du tidigare har arbetat som ekonomichef. Det är meriterande att du har erfarenhet av att leda chefer, erfarenhet från upphandlingsområdet och från det försvars- och säkerhetspolitiska området. Du har mycket goda kunskaper i Officepaketet och det är meriterande om du har erfarenhet från Unit4 Business World. Du talar och skriver flytande svenska samt har mycket goda kunskaper i engelska.

 

Du är
Vi lägger mycket stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig som på ett självgående sätt samarbetar med andra för att nå uppsatta mål. Du är en naturlig ledare med erfarenhet av att bygga team och få medarbetare att växa. Du är van vid att driva myndighetsövergripande utvecklingsfrågor. Du är en god kommunikatör och har förmåga att förmedla komplexa frågor på ett tydligt sätt. Du arbetar proaktivt och kan planera, organisera och prioritera arbetet på ett effektivt sätt och behåller lugnet även under arbetstoppar. Du är strategisk och har förmåga att växla mellan kort- och långsiktiga perspektiv.

 

Om FRA
FRA är en civil myndighet med ca 850 anställda som lyder under Försvarsdepartementets ansvarsområde. Genom underrättelseverksamheten, där signalspaning bedrivs, ger FRA stöd till regeringens utrikes-, säkerhets- och försvarspolitik på kort och lång sikt. Det sker också genom vårt arbete med att skapa förutsättningar för ett cyberförsvar och att bidra till att skydda samhällsviktiga informationssystem.

Vi erbjuder flexibla arbetstider och tror att frihet under ansvar och flexibilitet bidrar till balans mellan arbete och fritid och välmående personal. Vi värdesätter god hälsa hos våra medarbetare och erbjuder bland annat friskvård under arbetstid. På FRA finns en sedan länge starkt förankrad idrottsklubb som möjliggör att våra medarbetare har tillgång till diverse olika träningsaktiviteter.

Vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter med goda möjligheter till egen utveckling och förutsättningar till intern karriärrörlighet. Vi är övertygade om att en blandning av människor med olika bakgrund skapar en dynamisk och kreativ arbetsmiljö – våra olikheter är vår styrka.

 

Mer information
Arbetsplatsen är belägen i närheten av Drottningholm, ca 10 min med buss från Brommaplan. Svenskt medborgarskap är ett krav då anställning vid FRA innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för att få anställning är godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll. Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar sex månaders provanställning. För mer information är du välkommen att kontakta oss. Kontaktpersoner under v29-30 nås på telefonnummer 010 557 48 27 och v31-32 nås på telefonnummer 010 557 4926. Fackliga företrädare nås på samma nummer 010-557 46 00.

Vi tar enbart emot ansökningar via www.fra.se senast 2021-08-15.

Referensnummer: 3779/21

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

 

Län:

Stockholm

 

Anställningstyp:

Tillsvidareanställning

 

Anställningsgrad:

Heltid

 

Arbetstider:

Dag

 

Sista ansökningsdag:

2021-08-15

 

Tillträde:

Enligt överenskommelse

 

Arbetsplats/placeringsort:

Ekerö

 

Kontaktpersoner:

 

Se annons

 

Företagets hemsida:

www.fra.se

 

 

 

 Ansök nu

 

 

Sista ansökningsdag : 15 augusti . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 21 juli

Kategorier : Chef & Ledning Ekonomi & Finans


Senaste jobben från FRA

Alla jobb hos FRA

Liknande jobb Ekonomichef