FRA

Ekonomiassistent med fokus på leverantörsreskontra

Vill du göra samhällsnytta och bidra till Sveriges oberoende i världen? Vi söker nu en redovisningsekonom för ett utvecklande arbete med en bredd av ekonomiska arbetsuppgifter. På FRA arbetar vi med unika uppgifter – för Sveriges säkerhet och integritet.

Om FRA

Omvärlden är FRA:s arena. Vår uppgift som underrättelsetjänst är att skydda Sverige mot de allvarligaste hot som kan riktas mot ett samhälle – militära angrepp, terrorism och cyberattacker. Vi skyddar det viktigaste vi har – vår trygghet, vår demokrati och vårt sätt att leva. Genom vår kunskap om omvärlden kan vårt land förbereda sig och möta hoten i tid. Vi är experter på cyberområdet och signalspaning och en larmklocka för militära hot. Vi är också kärnan av det svenska cyberförsvaret och skyddar de viktigaste verksamheterna och den viktigaste infrastrukturen från angrepp. För att klara våra kärnuppdrag krävs avancerade tekniklösningar. Tillsammans har vi en unik uppgift, som vi löser med hjälp av vår kunskap och kompetens.

För din trygghet. För vår demokrati. Varje dag. Året om.

Ditt uppdrag

Är du nyfiken på nya utmaningar och vill utvecklas inom ekonomi – då kanske det är dig vi söker till vår grupp. Tillsammans hanterar vi de ekonomiadministrativa uppgifterna och du blir en viktig länk i en samhällsviktig verksamhet.

Som ekonomiassistent hör du till avdelningen för verksamhetsstöd. Avdelningen ansvarar för ekonomi, upphandling, lokalförsörjning, service, HR, informationsförvaltning och säkerhetsskydd.

I rollen som ekonomiassistent kommer dina huvudsakliga arbetsuppgifter bland annat bestå av: 
• hantering av leverantörsfakturor och utlägg
• hantering av representationsfakturor (moms- och skatteregler)
• in- och utbetalningar samt återredovisningar
• kundfakturering, påminnelsehantering och räntefakturering
• kontoavstämningar
• momsdeklarationer
• support och stöd i faktura och konteringsfrågor till verksamheten
• kommunicera och utbilda internt
• kommunicera externt med leverantörer
• bokslutsarbete
• arkivering

Du kan

Vi söker dig som har:
• Gymnasial utbildning
• Baskunskaper i redovisning
• Kunskap och erfarenhet av redovisning samt ekonomisystem
• Goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift
• Goda kunskaper i Excel (Officepaketet)

Vi ser det som meriterande om du har:
• Erfarenhet av Unit4, ERP eller liknande ekonomisystem
• Kunskap i statlig redovisning

Du är

Vi kommer lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig som kan analysera situationer för att identifiera problem och hitta nya lösningar. Du har en förmåga att förutse problem, söker självständigt upp nya utmaningar och utvecklar alternativa planer. Du är entusiastisk och positiv och tycker om förändringar. Du är bra på att samverka, kommunicera, har en pedagogisk förmåga samt förmedlar information tydligt och enkelt, både muntligt och skriftligt.

Vårt erbjudande

På FRA är varje arbetsuppgift en del av något större.  På ett eller annat sätt får du som medarbetare vara med och bidra till att skydda Sveriges integritet och oberoende i världen. Du är med och gör skillnad på riktigt, varje dag.

Våra medarbetare har hög kompetens, men vi kan alltid bli bättre. Därför är professionell utveckling en självklarhet för oss.  Vi erbjuder möjligheter till kompetensutveckling. Som nyanställd får du bredda din kompetens direkt med en omfattande introduktionsutbildning som ger dig en större förståelse för uppdraget och hjälper dig in i verksamheten. Som medarbetare får du också möjlighet att hitta rätt utbildningar inom ditt specialområde för att bli ännu bättre på det du brinner för.  

Vi värdesätter god hälsa hos våra medarbetare och erbjuder bland annat friskvård under arbetstid. Andra förmåner som vi erbjuder är exempelvis gym på arbetsplatsen och ledarledda aktiviteter, gratis parkering, ledighet på klämdagar, utökad föräldrapenning samt natursköna omgivningar.  

Hos oss blir du en av de bästa. På ditt sätt.

Mer information

Arbetsplatsen är belägen i närheten av Drottningholm, ca 10 min med buss från Brommaplan. Svenskt medborgarskap är ett krav då anställning vid FRA innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för att få anställning är godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll. Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Vi tillämpar sex månaders provanställning. För mer information är du välkommen att kontakta rekryterande chef på telefon 010-557 41 66. Fackliga företrädare nås på 010-557 46 00.

Vi tar emot ansökningar via www.fra.se senast 2023-04-09.
Referensnummer 3264/23.

Län:
Stockholm

Anställningstyp:
Tillsvidareanställning

Anställningsgrad:
Heltid

Arbetstider:
Dag

Sista ansökningsdag:
2023-04-09

Tillträde:
Enligt överenskommelse

Arbetsplats/placeringsort:
Stockholm

Kontaktpersoner:
Se annons


Företagets hemsida:
www.fra.seAnsök nu


Sista ansökningsdag : 9 april . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 10 mars

Kategorier : Ekonomi & Finans Offentliga jobb


Senaste jobben från FRA

Alla jobb hos FRA

Liknande jobb Ekonomiassistent med fokus på leverantörsreskontra