FRA

Databasutvecklare till FRA

På FRA arbetar vi med något som ingen annan gör i Sverige, och det kan du bli en del av. Oavsett yrkesroll är vi med och gör samhällsnytta genom att bidra till ett meningsfullt syfte — tillsammans arbetar vi med unika uppgifter för Sveriges säkerhet och integritet.

Vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter med goda möjligheter till egen utveckling och vi är övertygade om att en blandning av människor med olika bakgrund skapar en dynamisk och kreativ arbetsmiljö – våra olikheter är vår styrka.


Vill du göra samhällsnytta och bidra till Sveriges oberoende i världen? FRA söker dig som har ett stort intresse för databasutveckling, drivs av teknisk problemlösning och har ett långsiktigt strategiskt tänk. Är du den vi söker kan vi erbjuda ett varierande arbete i en innovativ och unik IT-miljö. På FRA arbetar vi med unika uppgifter – för Sveriges säkerhet och integritet.


Ditt uppdrag
FRA:s signalspaning syftar till att ge information och förvarning om förhållanden i omvärlden. Det kan röra sig om eventuella hot mot Sverige, men även om att ge stöd till regeringens utrikes-, säkerhets- och försvarspolitik. Signalspaning handlar om att inhämta signaler och data, som sedan bearbetas och analyseras och slutligen resulterar i underrättelser som rapporteras till uppdragsgivarna. Som databasutvecklare hör du till avdelningen för Teknik. Avdelningen har till uppgift att förse FRA med de tekniska system som behövs för verksamheten.

En nyckelkomponent i våra system är databaserna. Som databasutvecklare har du en viktig roll där du fokuserar på att utveckla både nya och befintliga system. Du har ett nära samarbete med det övriga teamet samt med beställare och användare av systemen i frågor kring val av arkitektur, design, implementation och test. Våra system är viktiga för verksamheten och du arbetar med att skapa förvaltningsbara, genomtänkta och driftsäkra lösningar. Ditt arbete går främst ut på att utveckla systemen, men även att arbeta med driftsättning, övervakning och felsökning.

På FRA har vi en stark sekretess och det är viktigt att du är bekväm med att hantera det. Rollen innebär ett stort ansvarstagande för det egna arbetet och stora möjligheter till personlig och professionell utveckling. Resor i tjänsten kan förekomma.


Du kan
Du har en akademisk utbildning inom IT, alternativt motsvarande kompetens förvärvad genom arbetslivserfarenhet. Vi ser att du har arbetat några år inom utveckling av databaser för IT-system med stora datamängder och vi ser det som meriterande om du har erfarenhet av övrig systemutveckling av stora IT-system, utveckling i agila team eller Java.

Du har erfarenhet av utveckling i Oracle, men också ett intresse av andra databaser. Meriterande är om du har arbetat med databasutveckling i exempelvis Hadoop, Postgres eller MS SQL.

Vidare skriver och kommunicerar du obehindrat på svenska och engelska.


Du är
Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig som har ett stort intresse för utveckling, drivs av teknisk problemlösning och har ett långsiktigt strategiskt tänk. Du tar ansvar och planerar ditt arbete på ett effektivt sätt. Du har också förmågan att se till helheten såväl som detaljerna och ser till att skapa resultat, både självständigt men också tillsammans med andra. Du har en god analytisk förmåga där du kan se samband och behov i verksamheten. Det är viktigt att du trivs i en samordnande roll och har förmågan att skapa engagemang och delaktighet i teamet, även vid motgång, då du förblir motiverad och arbetar på tills projekt är avslutade.


Om FRA
FRA är en civil myndighet under Försvarsdepartementets ansvarsområde med ca 800 anställda. Genom underrättelseverksamheten, där signalspaning bedrivs, ger FRA stöd till regeringens utrikes-, säkerhets- och försvarspolitik på kort och lång sikt. Vi verkar också för ökad informationssäkerhet i samhällsviktig statlig verksamhet.

Vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter med goda möjligheter till egen utveckling och vi är övertygade om att en blandning av människor med olika bakgrund skapar en dynamisk och kreativ arbetsmiljö – våra olikheter är vår styrka.


Mer information
Arbetsplatsen är belägen i närheten av Drottningholm, ca 10 min med buss från Brommaplan. Svenskt medborgarskap är ett krav då anställning vid FRA innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för att få anställning är godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll. Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar sex månaders provanställning. För mer information är du välkommen att kontakta rekryterande chef på telefon 08-471 42 96. Fackliga företrädare nås på 08-471 46 00.

Ansökan sker via www.fra.se senast 2019-10-27

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanbeder vi oss att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

 

Län:
Stockholm

Anställningstyp:
Tillsvidareanställning

Anställningsgrad:
Heltid

Arbetstider:
Dag

Sista ansökningsdag:
2019-10-27

Tillträde:
Enligt överenskommelse

Arbetsplats/placeringsort:
Lovön

Kontaktpersoner:
Se annons

Företagets hemsida:
http://www.fra.se
Ansök nu


 

Sista ansökningsdag : 27 oktober . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 4 oktober

Kategorier : Data & IT Systemvetare


Senaste jobben från FRA

Alla jobb hos FRA

Liknande jobb Databasutvecklare till FRA