FRA

Controller

Vill du göra samhällsnytta och bidra till Sveriges oberoende i världen? Vi söker nu en controller till den växande avdelningen för verksamhetsstöd. För rätt person kan vi erbjuda ett varierande arbete i en utmanande och komplex verksamhet. På FRA arbetar vi med unika uppgifter – för Sveriges säkerhet och integritet.

Om FRA

Omvärlden är FRA:s arena. Vår uppgift som underrättelsetjänst är att skydda Sverige mot de allvarligaste hot som kan riktas mot ett samhälle – militära angrepp, terrorism och cyberattacker. Vi skyddar det viktigaste vi har – vår trygghet, vår demokrati och vårt sätt att leva. Genom vår kunskap om omvärlden kan vårt land förbereda sig och möta hoten i tid. Vi är experter på cyberområdet och signalspaning och en larmklocka för militära hot. Vi är också kärnan av det svenska cyberförsvaret och skyddar de viktigaste verksamheterna och den viktigaste infrastrukturen från angrepp. För att klara våra kärnuppdrag krävs avancerade tekniklösningar. Tillsammans har vi en unik uppgift, som vi löser med hjälp av vår kunskap och kompetens.

För din trygghet. För vår demokrati. Varje dag. Året om.

Ditt uppdrag

Som controller arbetar du med inriktning mot en eller flera av myndighetens avdelningar. Tillsammans med kollegorna på enheten och kontoret ingår även att arbeta med vissa myndighetsövergripande uppgifter.

I rollen som controller är dina huvudsakliga arbetsuppgifter att:
• Stötta chefer i budgetering, prognos- och uppföljningsarbete
• Delta aktivt i arbetet med bokslut, årsredovisning, budgetunderlag samt övrig ekonomisk planering av verksamheten
• Utföra löpande kontroller och göra utskick av rapporter  

Enheten har också till uppgift att informera och utbilda inom ekonomiområdet. Du kommer att ha viss kontakt med externa aktörer exempelvis Riksrevisionen, ESV och banker. I arbetsuppgifterna ingår även att delta aktivt i verksamhetens utvecklingsarbete, bland annat med planeringsprocesser ur ett ekonomistyrningsperspektiv.

Du kan

Vi söker dig som har:
• Genomförd högskoleutbildning inom ekonomi
• Erfarenhet av arbete med redovisning, budget och analys
• Vana av Officepaketet, specifikt god kunskap i Excel
• Pedagogisk förmåga samt god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift, såväl på svenska som på engelska

Vi ser det som meriterande om du har:
• Erfarenhet av projektredovisning och/eller anläggningsredovisning
• Civilekonomexamen och/eller redovisningsinriktning
• Erfarenhet från arbete i olika ekonomi- och prognossystem 

Du är

Vi lägger mycket stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig som på ett självgående sätt samarbetar effektivt med andra för att nå uppsatta mål. Du har ett genuint intresse för ekonomi och egen drivkraft att underhålla din specialistkompetens och utvecklas i din roll. Vi ser att du är du lojal och mån om god kvalitet i alla leveranser och du anpassar dig snabbt till nya omständigheter. Du har en förmåga att självständigt ta initiativ för att upptäcka och åtgärda problem och kan med kreativitet hitta lösningar på dessa. Du kan planera, organisera och prioritera arbetet på ett effektivt sätt och behåller lugnet även under arbetstoppar. Vi ser även att du är inflytelserik och har lätt för att skapa motivation hos andra. Du har förmåga att på ett lättförståeligt sätt vägleda våra chefer i det ekonomiska arbetet samtidigt som du är tydlig med leveranser och följer upp att regler och rutiner efterlevs.

Vårt erbjudande
På FRA är varje arbetsuppgift en del av något större. På ett eller annat sätt får du som medarbetare vara med och bidra till att skydda Sveriges integritet och oberoende i världen. Du är med och gör skillnad på riktigt, varje dag.

Våra medarbetare har hög kompetens, men vi kan alltid bli bättre. Därför är professionell utveckling en självklarhet för oss. Vi erbjuder möjligheter till kompetensutveckling. Som nyanställd får du bredda din kompetens direkt med en omfattande introduktionsutbildning som ger dig en större förståelse för uppdraget och hjälper dig in i verksamheten. Som medarbetare får du också möjlighet att hitta rätt utbildningar inom ditt specialområde för att bli ännu bättre på det du brinner för.  

Vi värdesätter god hälsa hos våra medarbetare och erbjuder bland annat friskvård under arbetstid. Andra förmåner som vi erbjuder är exempelvis gym på arbetsplatsen och ledarledda aktiviteter, gratis parkering, ledighet på klämdagar, utökad föräldrapenning samt natursköna omgivningar.  

Hos oss blir du en av de bästa. På ditt sätt.

Mer information

Arbetsplatsen är belägen i närheten av Drottningholm, ca 10 min med buss från Brommaplan. Svenskt medborgarskap är ett krav då anställning vid FRA innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för att få anställning är godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll. Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Med anställningen följer en skyldighet att krigsplaceras. Vi tillämpar sex månaders provanställning. För mer information är du välkommen att kontakta rekryterande chef på telefon 010-557 40 24. Fackliga företrädare nås på 010-557 46 00.

Vi tar enbart emot ansökningar via www.fra.se senast 2024-03-03.
Referensnummer 4102/23.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Län:
Stockholm

Anställningstyp:
Tillsvidareanställning

Anställningsgrad:
Heltid

Arbetstider:
Dag

Sista ansökningsdag:
2024-03-03

Tillträde:
Enligt överenskommelse

Arbetsplats/placeringsort:
Stockholm

Kontaktpersoner:
Se annons


Företagets hemsida:
www.fra.seAnsök nu


Sista ansökningsdag : Om 20 timmar . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 6 februari

Kategorier : Affärsutveckling & Verksamhetsutveckling Ekonomi & Finans Offentliga jobb


Senaste jobben från FRA

Alla jobb hos FRA

Liknande jobb Controller