FRA

Bli en av Sveriges viktigaste Product Manager

Vill du göra samhällsnytta och bidra till Sveriges oberoende i världen? FRA söker nu en initiativtagande och driven Product Manager till en teknikstyrningsdomän för bearbetning och analys av underrättelseinformation. Är du den vi söker kan vi erbjuda ett varierande arbete i en kunskapsintensiv miljö där du får vara med och göra skillnad varje dag. På FRA arbetar vi med unika uppgifter – för Sveriges säkerhet och integritet.

Om FRA

Omvärlden är FRA:s arena. Vår uppgift som underrättelsetjänst är att skydda Sverige mot de allvarligaste hot som kan riktas mot ett samhälle – militära angrepp, terrorism och cyberattacker. Vi gör det för att skydda det viktigaste vi har – vår trygghet, vår demokrati och vårt sätt att leva. Genom vår kunskap om omvärlden kan vårt land förbereda sig och möta hoten i tid. Vi är experter på cyberområdet och signalspaning och en larmklocka för militära hot. Vi är också i kärnan av det svenska cyberförsvaret och skyddar de viktigaste verksamheterna och den viktigaste infrastrukturen från angrepp. För att klara våra kärnuppdrag krävs avancerade tekniklösningar. Tillsammans har vi en unik uppgift, som vi löser med kunskap och kompetens som vi är ensamma om i Sverige.

För din trygghet. För vår demokrati. Varje dag. Året om.

Ditt uppdrag
Som Product Manager, hos oss kallad Teknisk Domänstrateg
, är du övergripande strategiskt ansvarig för en teknikstyrningsdomän. Domänen består av ett antal DevOps-team som hanterar myndighetens systemlösningar för bearbetning och analys av underrättelseinformation. I området ingår ett flertal lösningar för automatiserad bearbetning och lagring av stora datamängder samt analyssystem med gränssnitt som används av våra underrättelseanalytiker.

Rollen är mångfacetterad och ställer höga krav på samverkans- och analysförmåga. Som teknisk domänstrateg spelar du en central roll i samarbetet mellan den tekniska avdelningen och vår underrättelseverksamhet. Rollen har ett övergripande ansvar för hela livscykeln av produkter och system. Arbetet sker i nära samarbete med andra domäner, vår leveransorganisation och representanter för våra beställare inom andra delar av myndigheten. Ditt fokus är att möta och förstå verksamhetens behov och krav för att omsätta det till visioner, långsiktig planering och tekniska lösningar.

I rollen ingår du i styrgruppen för domänen och du har ansvar för affärsrelationer med externa parter, för prioritering av domänens backlogg samt för budget och ekonomisk uppföljning. Du har ett genuint intresse för teknik och följer aktivt trender och den tekniska utvecklingen i omvärlden. Resor inom och utanför Sverige förekommer på regelbunden basis.

Rollen som Teknisk Domänstrateg ställer krav på affärsmässighet, den kräver djup förståelse för systemutveckling och förutsätter ett coachande förhållningssätt för att utveckla förmågor och människor.

På FRA har vi stark sekretess och det är viktigt att du känner dig bekväm med att hantera det.

Du kan
Vi söker dig som har:
• Högre teknisk utbildning från högskola/universitet eller motsvarande kunskaper förvärvade i arbetslivet.
• Flerårig erfarenhet inom mjukvaruutveckling och systemarkitektur.
• God erfarenhet av bearbetning och analys av data.
• God teknisk förankring och inblick i relevanta tekniska områden.
• Erfarenhet av budgetarbete med budgetansvar.
• Erfarenhet av att leda människor i projekt- eller uppdrag.
• Pedagogisk förmåga att beskriva strategier, system och arkitekturfrågor oavsett mottagare.
• Du skriver och kommunicerar obehindrat på både svenska och engelska.

Vi ser det som meriterande om du har följande erfarenhet:
• Informationsmodellering.
• Erfarenhet av långsiktig teknisk och ekonomisk planering och strategi.
• Erfarenhet av Big-data-lösningar inklusive exempelvis data lake och/eller data warehouse.
• Erfarenhet från arbete med tekniska lösningar inom underrättelsetjänst eller telekom-sektorn.
• Erfarenhet av komplexa Linux-baserade system.
• Erfarenhet av arbete enligt SAFe-ramverket.

Du är

Vi kommer lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig som söker nya perspektiv och idéer för att stimulera innovation och förändring. Du har förmåga att ta fram kort- och långsiktiga planer som är övergripande och realistiska. Du driver nya initiativ inom och utanför ramen för ditt eget arbete i kombination med att självständigt söka upp utmaningar inom arbetet. Påverkar beslut som tas på högre nivå genom att tydliggöra olika lösningar. Förmedlar information tydligt och enkelt samt hittar sätt att kompromissa för att uppnå lyckat resultat.

Vårt erbjudande

På FRA är varje arbetsuppgift en del av något större.  På ett eller annat sätt får du som medarbetare vara med och bidra till att skydda Sveriges integritet och oberoende i världen. Du är med och gör skillnad på riktigt, varje dag.

Våra medarbetare har hög kompetens, men vi kan alltid bli bättre. Därför är professionell utveckling en självklarhet för oss.  Vi erbjuder möjligheter till kompetensutveckling. Som nyanställd får du bredda din kompetens direkt med en omfattande introduktionsutbildning som ger dig en större förståelse för uppdraget och hjälper dig in i verksamheten. Som medarbetare får du också möjlighet att hitta rätt utbildningar inom ditt specialområde för att bli ännu bättre på det du brinner för.  

Vi värdesätter god hälsa hos våra medarbetare och erbjuder bland annat friskvård under arbetstid. Andra förmåner som vi erbjuder är exempelvis gym på arbetsplatsen och ledarledda aktiviteter, gratis parkering, ledighet på klämdagar, utökad föräldrapenning samt natursköna omgivningar.  

Hos oss blir du en av de bästa. På ditt sätt.

Mer information

Arbetsplatsen är belägen i närheten av Drottningholm, ca 10 min med buss från Brommaplan. Svenskt medborgarskap är ett krav då anställning vid FRA innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för att få anställning är godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll. Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Vi tillämpar sex månaders provanställning. För mer information är du välkommen att kontakta rekryterande chef på telefon 010-557 44 93. Fackliga företrädare nås på 010-557 46 00.

Vi tar emot ansökningar via www.fra.se senast 2024-06-02.
Referensnummer 4740/23.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Län:
Stockholm

Anställningstyp:
Tillsvidareanställning

Anställningsgrad:
Heltid

Arbetstider:
Dag

Sista ansökningsdag:
2024-06-02

Tillträde:
Enligt överenskommelse

Arbetsplats/placeringsort:
Stockholm

Kontaktpersoner:
Se annons


Företagets hemsida:
www.fra.seAnsök nu


Sista ansökningsdag : 2 juni . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 14 maj

Kategorier : Chef & Ledning Data & IT Offentliga jobb Systemvetare Teknik & Ingenjör


Senaste jobben från FRA

Alla jobb hos FRA

Liknande jobb Bli en av Sveriges viktigaste Product Manager