FRA

Biträdande chefsjurist

På FRA arbetar vi med något som ingen annan gör i Sverige, och det kan du bli en del av. Oavsett yrkesroll är vi med och gör samhällsnytta genom att bidra till ett meningsfullt syfte — tillsammans arbetar vi med unika uppgifter för Sveriges säkerhet och integritet.

Vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter med goda möjligheter till egen utveckling och vi är övertygade om att en blandning av människor med olika bakgrund skapar en dynamisk och kreativ arbetsmiljö – våra olikheter är vår styrka.

Vill du göra samhällsnytta och bidra till Sveriges oberoende i världen? FRA:s uppdrag utvecklas och verksamheten expanderar. På FRA arbetar vi med unika uppgifter – för Sveriges säkerhet och integritet. Vi söker nu en biträdande chefsjurist.


Ditt uppdrag
Som biträdande chefsjurist stödjer du chefsjuristen i dennes arbete. Chefsjuristen rapporterar direkt till myndighetens generaldirektör och har det övergripande ansvaret för att myndighetens verksamhet bedrivs i enlighet med lag och annan författning. Chefsjuristen ansvarar också för det rättsliga stödet till försvarsunderrättelse- och informationssäkerhetsverksamheten. Du biträder vidare chefsjuristen med att verka för att myndigheten har ett ändamålsenligt författningsstöd. I ditt dagliga arbete har du många kontakter såväl internt inom myndigheten som externt gentemot andra myndigheter såsom Säkerhetspolisen och Försvarsmakten samt Regeringskansliet.

Du rapporterar till chefsjuristen. När chefsjuristen inte är i tjänst går du in i chefsjuristens ställe.


Du kan
Du är hovrätts- eller kammarrättsassessor och har mycket goda juridiska kunskaper. Du har flerårig erfarenhet av annat kvalificerat juridiskt arbete på förvaltningsmyndighet. Du har erfarenhet av att arbeta med komplexa rättsliga frågor och verksamheter och har vana att företräda dessa i olika sammanhang. Du har mycket goda kunskaper om statlig förvaltning och lagstiftningsprocessen. Du har också en mycket god förmåga att uttrycka dig muntligen och skriftligen. Det är meriterande om du har erfarenhet av försvars- eller säkerhetsområdet. Det är också meriterande om du har erfarenhet av att arbeta i Regeringskansliet. Du har goda kunskaper i engelska.


Du är
Vi söker dig som är mycket skicklig jurist och som har en problemlösande analytisk förmåga. Vi lägger därutöver stor vikt vid dina personliga egenskaper. Vi söker dig som har ett mycket gott omdöme och hög integritet. Du kan sätta dig in i komplexa frågor och bryta ned problem. I perioder bedrivs arbetet med hög intensitet och under tidspress vilket ställer krav på din förmåga att arbeta snabbt utan att göra avkall på den rättsliga kvalitén. Fokus kan ändras snabbt vilket ställer krav på flexibilitet. En god pedagogisk förmåga kombinerat med tydlighet är viktiga förutsättningar i arbetet. Som person är du stabil och har förmåga att skapa ett förtroendefullt samarbete. Du har även förmåga att leda, engagera och motivera medarbetare.


Om FRA
FRA är en civil myndighet under Försvarsdepartementets ansvarsområde med ca 800 anställda. Genom underrättelseverksamheten, där signalspaning bedrivs, ger FRA stöd till regeringens utrikes-, säkerhets- och försvarspolitik på kort och lång sikt. Vi verkar också för ökad informationssäkerhet i samhällsviktig statlig verksamhet.

Vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter med goda möjligheter till egen utveckling och vi är övertygade om att en blandning av människor med olika bakgrund skapar en dynamisk och kreativ arbetsmiljö – våra olikheter är vår styrka.


Mer information
Arbetsplatsen är belägen i närheten av Drottningholm, ca 10 min med buss från Brommaplan. Svenskt medborgarskap är ett krav då anställning vid FRA innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för att få anställning är godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll. Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar sex månaders provanställning. För mer information är du välkommen att kontakta chefsjuristen Michaela Dráb på telefon 08-471 46 00. Fackliga företrädare nås på samma nummer.

Ansökan sker via www.fra.se senast 2020-06-07.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.


Län:
Stockholm

Anställningstyp:
Tillsvidareanställning

Anställningsgrad:
Heltid

Arbetstider:
Dag

Sista ansökningsdag:
2020-06-07

Tillträde:
Enligt överenskommelse

Arbetsplats/placeringsort:
Lovön

Kontaktpersoner:
Chefsjurist Michaela Dráb
tfn: 08-471 46 00

Företagets hemsida:
http://www.fra.seAnsök nu

Sista ansökningsdag : 7 juni . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 18 maj

Kategorier : Chef & Ledning Juridik Offentliga jobb


Senaste jobben från FRA

Alla jobb hos FRA

Liknande jobb Biträdande chefsjurist