FRA

Beredskapshandläggare till GD:s stab

Vi stärker också myndighetens ledningsstöd och söker nu en erfaren medarbetare med inriktning mot beredskapsplanering till GD:s stab. För rätt person kan vi erbjuda ett varierande arbete i en spännande och kunskapsintensiv verksamhet där du får vara med och göra skillnad, varje dag. På FRA arbetar vi med unika uppgifter – för Sveriges säkerhet och integritet.


Ditt uppdrag
Som beredskapshandläggare kommer du att arbeta med myndighetens kris- och beredskapsplanläggning i hela hotskalan. Ditt jobb är att bidra med analyser, utvecklingsaktiviteter, samordning och uppföljning av myndighetens arbete med krisberedskap och totalförsvar. Du kommer också att leda och delta i interna forum och representera myndigheten i externa forum. I rollen ingår även att genomföra risk- och sårbarhetsanalyser. Därutöver kommer du att planera och genomföra övningar och utbildningar riktade till myndighetens anställda.  

Organisatoriskt kommer du att tillhöra enheten GD:s stab inom Ledningsstödet. Resor inom landet förekommer i tjänsten.


Du kan
Vi söker dig som har en akademisk utbildning eller motsvarande erfarenhet som är relevant för tjänsten. Du har erfarenhet av strategisk och operativ verksamhet inom området krisberedskap och totalförsvar inom försvarssektorn, vid Regeringskansliet eller på annan myndighet. Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete vid FRA. Om du har högre utbildning i kris- och beredskapsplanering, exempelvis från Försvarshögskolan, är det också meriterande.  Du har mycket goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift samt goda kunskaper i MS Office.


Du är
För att trivas i rollen som beredskapshandläggare är det viktigt att du är analytisk och kan se nya perspektiv och lösningar på de problem som uppstår. Du är van att sätta upp höga mål, sätter högsta prioritet på att uppnå mål och få arbete slutfört på ett strukturerat sätt. Du har förmågan att ta fram planer på både kort och lång sikt samt förutse problem och utveckla alternativa planer för dessa. Du är också bra på att bygga relationer och tycker om att samverka med andra genom att bland annat främja och utveckla andras idéer och hjälpa till när det behövs för att gruppen som helhet ska prestera. Verksamheten är av sådan karaktär att det är viktigt att du har en hög integritet.


Om FRA
FRA är en civil myndighet med ca 900 anställda som lyder under Försvarsdepartementet. Genom underrättelseverksamheten, där signalspaning bedrivs, ger FRA stöd till regeringens utrikes-, säkerhets- och försvarspolitik på kort och lång sikt. Det sker också genom vårt arbete med att skapa förutsättningar för ett cyberförsvar och att bidra till att skydda samhällsviktiga informationssystem.

Vi erbjuder flexibla arbetstider och tror att frihet under ansvar och flexibilitet bidrar till balans mellan arbete och fritid och välmående personal. Vi värdesätter god hälsa hos våra medarbetare och erbjuder bland annat friskvård under arbetstid. På FRA finns en sedan länge starkt förankrad idrottsklubb som möjliggör att våra medarbetare har tillgång till diverse olika träningsaktiviteter.

Vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter med goda möjligheter till egen utveckling och förutsättningar till intern karriärrörlighet. Vi är övertygade om att en blandning av människor med olika bakgrund skapar en dynamisk och kreativ arbetsmiljö – våra olikheter är vår styrka.


Mer information
Arbetsplatsen är belägen i närheten av Drottningholm, ca 10 min med buss från Brommaplan. Svenskt medborgarskap är ett krav då anställning vid FRA innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för att få anställning är godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll. Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar sex månaders provanställning. För mer information är du välkommen att kontakta Charlotta Gustafsson och Petra Sävelin på telefon 010-557 46 00. Fackliga företrädare nås på samma nummer.

Vi tar emot ansökningar via www.fra.se senast den 2022-06-26
Ange referensnummer 3313/22 i din ansökan. 

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.


Län:
Alla län

Anställningstyp:
Tillsvidareanställning

Anställningsgrad:
Heltid

Arbetstider:
Dag

Sista ansökningsdag:
2022-06-26

Tillträde:
Enligt överenskommelse

Arbetsplats/placeringsort:
Ekerö

Kontaktpersoner:
Charlotta Gustafsson

tfn: 010-557 46 00

Företagets hemsida:
www.fra.seAnsök nu


Sista ansökningsdag : För 8 timmar sedan . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 13 juni

Kategorier : Offentliga jobb Säkerhet & Skydd


Senaste jobben från FRA

Alla jobb hos FRA

Liknande jobb Beredskapshandläggare till GD:s stab