FRA

Är du TDV-enhetens nästa koordinator?

Vill du göra samhällsnytta och bidra till Sveriges oberoende i världen? Vi söker nu en koordinator till TDV-enheten som kommer vara ”spindeln i nätet” i kontakten med våra uppdragsgivare. På FRA arbetar vi med unika uppgifter – för Sveriges säkerhet och integritet.

Om FRA

Omvärlden är FRA:s arena. Vår uppgift som underrättelsetjänst är att skydda Sverige mot de allvarligaste hot som kan riktas mot ett samhälle – militära angrepp, terrorism och cyberattacker. Vi gör det för att skydda det viktigaste vi har – vår trygghet, vår demokrati och vårt sätt att leva. Genom vår kunskap om omvärlden kan vårt land förbereda sig och möta hoten i tid. Vi är experter på cyberområdet och signalspaning och en larmklocka för militära hot. Vi ingår också i kärnan av det svenska cyberförsvaret och skyddar de viktigaste verksamheterna och den viktigaste infrastrukturen från angrepp. För att klara våra kärnuppdrag krävs avancerade tekniklösningar. Tillsammans har vi en unik uppgift, som vi löser med kunskap och kompetens som vi är ensamma om i Sverige.

För din trygghet. För vår demokrati. Varje dag. Året om.

Ditt uppdrag

TDV som står för Teknisk Detektering och Varning är en av enheterna på CyberavdelningenCyberavdelningens uppdrag är att stärka skyddet mot kvalificerade IT-angrepp hos samhällsviktig verksamhet i Sverige. En del av det arbetet är att tillhandahålla TDV åt de mest skyddsvärda verksamheterna bland myndigheter och bolag, läs gärna mer på FRAs hemsida www.FRA.se

Som koordinator på TDV-enheten kommer du att ha många kontaktytor. I den dagliga verksamheten samarbetar du både med oss på enheten samt andra enheter på FRA. Du har dessutom regelbunden kontakt med verksamhetens externa uppdragsgivare. Arbetet sker under stort eget ansvar och du får goda möjligheter att utveckla och fördjupa dina kunskaper. Arbetets natur gör att vi omges av stark extern sekretess, varför det är viktigt att du är bekväm med att hantera den situationen. Resor i tjänsten kan förekomma, både inrikes och utrikes. 

I rollen som koordinator är dina huvudsakliga arbetsuppgifter att koordinera arbetet internt och externt med fokus på våra uppdrag, framförallt i form av:

• Kontakt med våra uppdragsgivare där vi håller flera projekt igång samtidigt
• Föra arbetet framåt internt genom uppföljning och koordinering
• Vara en naturlig del av arbetet med att utveckla metoder, processer och verktyg

Du kan

Vi söker dig som har:
• Jobbat som koordinator och/eller projektledare
• Goda kunskaper i Officepaketet
• Goda kunskaper i svenska i såväl tal som skrift

Vi ser det som meriterande om du har:
• Eftergymnasial utbildning
• Kunskap eller intresse för cybersäkerhetsfrågor

Du är

Vi kommer lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper. För att trivas i rollen gillar du att ha många bollar i luften. Du tar snabbt in ny kunskap och använder din erfarenhet för att utveckla effektiva och bra lösningar på problem. Du gillar att ha ordning och reda, därför tror vi du är strukturerad och kan ta fram långsiktiga planer som är övergripande och realistiska inom ramen för ditt arbete. I arbetet ingår både individuella arbetsuppgifter likväl som samarbete med övriga i teamet.  Det är viktigt att du är bekväm med att  ta kontakt med andra för att bygga relationer och samarbeten både inom och utanför organisationen. Avslutningsvis ser vi att du är en god kommunikatör, du förmedlar information tydligt och enkelt, både muntligt och skriftligt.

Vårt erbjudande

På FRA är varje arbetsuppgift en del av något större.  På ett eller annat sätt får du som medarbetare vara med och bidra till att skydda Sveriges integritet och oberoende i världen. Du är med och gör skillnad på riktigt, varje dag.

Våra medarbetare har hög kompetens, men vi kan alltid bli bättre. Därför är professionell utveckling en självklarhet för oss.  Vi erbjuder möjligheter till kompetensutveckling. Som nyanställd får du bredda din kompetens direkt med en omfattande introduktionsutbildning som ger dig en större förståelse för uppdraget och hjälper dig in i verksamheten. Som medarbetare får du också möjlighet att hitta rätt utbildningar inom ditt specialområde för att bli ännu bättre på det du brinner för.  

Vi värdesätter god hälsa hos våra medarbetare och erbjuder bland annat friskvård under arbetstid. Andra förmåner som vi erbjuder är exempelvis gym på arbetsplatsen och ledarledda aktiviteter, gratis parkering, ledighet på klämdagar, utökad föräldrapenning samt natursköna omgivningar.  

Hos oss blir du en av de bästa. På ditt sätt.

Mer information

Arbetsplatsen är belägen i närheten av Drottningholm, ca 10 min med buss från Brommaplan. Svenskt medborgarskap är ett krav då anställning vid FRA innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för att få anställning är godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll. Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Vi tillämpar sex månaders provanställning. För mer information är du välkommen att kontakta rekryterande chef på telefon 010-557 46 79. Fackliga företrädare nås på 010-557 46 00.

Vi tar emot ansökningar via www.fra.se senast 2022-12-18.
Referensnummer 4330/22.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Län:
Stockholm

Anställningstyp:
Tillsvidareanställning

Anställningsgrad:
Heltid

Arbetstider:
Dag

Sista ansökningsdag:
2022-12-18

Tillträde:
Enligt överenskommelse

Arbetsplats/placeringsort:
Stockholm

Kontaktpersoner:
Se annons


Företagets hemsida:
www.fra.seAnsök nu


Sista ansökningsdag : 18 december . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 22 november

Kategorier : Kontor & Administration Offentliga jobb Projektledning


Senaste jobben från FRA

Alla jobb hos FRA

Liknande jobb Är du TDV-enhetens nästa koordinator?