FRA

Analytiker till teknisk signalspaning

På FRA arbetar vi med något som ingen annan gör i Sverige, och det kan du bli en del av. Oavsett yrkesroll är vi med och gör samhällsnytta genom att bidra till ett meningsfullt syfte — tillsammans arbetar vi med unika uppgifter för Sveriges säkerhet och integritet.

Vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter med goda möjligheter till egen utveckling och vi är övertygade om att en blandning av människor med olika bakgrund skapar en dynamisk och kreativ arbetsmiljö – våra olikheter är vår styrka.


Vill du göra samhällsnytta och bidra till Sveriges oberoende i världen? Just nu söker vi en uthållig analytiker som vill bidra till att få ihop det informationspussel som skapar förståelse för vad som händer i vår föränderliga omvärld. På FRA arbetar vi med unika uppgifter – för Sveriges säkerhet och integritet.

 


Ditt uppdrag

Som analytiker består dina huvudsakliga arbetsuppgifter av teknisk analys av signaler, företrädesvis radarsignaler. Att producera rapporter och presentationer är en del av din vardag. Tjänsten innebär dels självständigt arbete där du har fullt ansvar för givna arbetsområden samt arbete som del i ett arbetslag där ni gemensamt ansvarar för produktionen och databaser. Tillsammans med andra utvecklar ni verksamheten och utbildningsinsatser för kollegor kan förekomma i rollen.


Resor förekommer i tjänsten både inom och utom landet. Denna anställning är planerad att påbörjas den 1 april 2020 och inleds med 12 veckors utbildning på annan ort. På FRA har vi stark sekretess och det är viktigt att du känner dig bekväm med detta.

 


Du kan

Vi söker dig som har en gymnasieutbildning med naturvetenskaplig eller teknisk inriktning, eller motsvarande kunskaper förvärvade på annat sätt. Det är meriterande om du har en eftergymnasial utbildning med inriktning på radar-, mät- eller elektroteknik alternativt utbildning med inriktning inom fysik, matematik eller statistik. Vi förutsätter att du har god datorvara i Windows-miljö och ser det som meriterande med kunskaper inom programmering, statistik och databaser eller erfarenhet av statistik- och/eller analysverktyg.


Har du några års arbetslivserfarenhet är det en fördel, gärna inom radarområdet och/eller områdena mät- och elektroteknik. Kännedom om eller erfarenhet av militära förhållanden är meriterande, liksom erfarenhet av digital signalbehandling. Vidare har du god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift, både på svenska och på engelska.

 


Du är

Vi kommer lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper och ser att din lojalitet och dina specialistkunskaper gör att du förstår de fackmässiga aspekterna av arbetet särskilt bra och kan vara en bra kunskapsresurs för andra. För att vara framgångsrik i rollen har du en stark numerisk och problemlösande analysförmåga, arbetar bra med komplexa frågor och löser numeriska uppgifter snabbt och korrekt. Vi värdesätter att du är noggrann, kvalitetsmedveten samt uthållig och därmed förblir motiverad och effektiv trots motgångar. Du arbetar tills projekt är avslutade eller resultat är uppnådda.

 


Om FRA

FRA är en civil myndighet under Försvarsdepartementets ansvarsområde med ca 800 anställda. Genom underrättelseverksamheten, där signalspaning bedrivs, ger FRA stöd till regeringens utrikes-, säkerhets- och försvarspolitik på kort och lång sikt. Vi verkar också för ökad informationssäkerhet i samhällsviktig statlig verksamhet.


Som analytiker hör du till avdelningen för signalunderrättelser som bedriver signalspaning enligt lagen om signalspaning i försvarsunderrättelseverksamhet. Avdelningen levererar underrättelserapporter och andra tjänster till myndighetens uppdragsgivare.


Vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter med goda möjligheter till egen utveckling och vi är övertygade om att en blandning av människor med olika bakgrund skapar en dynamisk och kreativ arbetsmiljö – våra olikheter är vår styrka.

 


Mer information

Arbetsplatsen är belägen i närheten av Drottningholm, ca 10 min med buss från Brommaplan. Svenskt medborgarskap är ett krav då anställning vid FRA innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för att få anställning är godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll. Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar sex månaders provanställning. För mer information är du välkommen att kontakta Fredrik Nordin på telefon 08-471 46 00. Fackliga företrädare nås på samma nummer.


Ansökan sker via www.fra.se senast 2019-11-17.


Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

 

Län:
Stockholm

Anställningstyp:
Tillsvidareanställning

Anställningsgrad:
Heltid

Arbetstider:
Dag

Sista ansökningsdag:
2019-11-17

Tillträde:
Enligt överenskommelse

Arbetsplats/placeringsort:
Lovön

Kontaktpersoner:
Fredrik Nordin
tfn: 08- 471 46 00

Företagets hemsida:
http://www.fra.se

 

 

 

Ansök nu 

 

 

Sista ansökningsdag : Om 40 minuter . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 7 november

Kategorier : Data & IT Naturvetenskap & Forskning Systemvetare Teknik & Ingenjör


Senaste jobben från FRA

Alla jobb hos FRA

Liknande jobb Analytiker till teknisk signalspaning