FRA

Analytiker inriktning ryska

Vill du göra samhällsnytta och bidra till Sveriges oberoende i världen? Just nu söker vi underrättelseanalytiker som vill bidra till att få ihop det informationspussel som skapar förståelse för vad som händer i vår föränderliga omvärld. Är du den vi söker kan vi erbjuda ett varierande arbete i en kunskapsintensiv verksamhet där du får vara med och göra skillnad varje dag. På FRA arbetar vi med unika uppgifter – för Sveriges säkerhet och integritet.

Om FRA

Omvärlden är FRA:s arena. Vår uppgift som underrättelsetjänst är att skydda Sverige mot de allvarligaste hot som kan riktas mot ett samhälle – militära angrepp, terrorism och cyberattacker. Vi gör det för att skydda det viktigaste vi har – vår trygghet, vår demokrati och vårt sätt att leva. Genom vår kunskap om omvärlden kan vårt land förbereda sig och möta hoten i tid. Vi är experter på cyberområdet och signalspaning och en larmklocka för militära hot. Vi är också i kärnan av det svenska cyberförsvaret och skyddar de viktigaste verksamheterna och den viktigaste infrastrukturen från angrepp. För att klara våra kärnuppdrag krävs avancerade tekniklösningar. Tillsammans har vi en unik uppgift, som vi löser med kunskap och kompetens som vi är ensamma om i Sverige.

För din trygghet. För vår demokrati. Varje dag. Året om.

Ditt uppdrag

Som underrättelseanalytiker hör du till en enhet inom avdelningen för Signalunderrättelser.  Avdelningen arbetar med inhämtning av råmaterial, bearbetning samt analys och levererar underrättelserapporter och andra tjänster till myndighetens uppdragsgivare.  

I rollen som underrättelseanalytiker är dina huvudsakliga arbetsuppgifter att:
• Bearbeta, översätta och analysera olika informationsmängder
• Bevaka händelseutvecklingen inom ditt produktionsområde
• Medverka i att anpassa produktionen efter verksamhetens och uppdragsgivarnas behov
• Vid behov företräda produktionsområdet samt representera myndigheten nationellt och internationellt

Tjänsteresor förekommer, både inom och utom landet. Verksamheten präglas av hög sekretess, det är viktigt att du känner dig bekväm med det.

Du kan

Vi söker dig som har:
• Skriver, förstår och kommunicerar obehindrat på svenska och engelska
• Goda kunskaper i ryska
• God datorvana

Vi ser det som meriterande om du har:
• Erfarenhet av analytiskt arbete
• Erfarenhet av arbete inom säkerhets-, utrikes- eller försvarspolitiska områden
• Utbildning inom säkerhets-, utrikes- eller försvarspolitiska områden
• Kunskap om/arbetat i områden där ryska talas
• Intresse och kunskap om militära organisationsstrukturer och plattformar
• Erfarenhet av underrättelsearbete och/eller från ett teknikorienterat arbete
• Vana att producera underlag och rapporter vid statlig myndighet eller utredande verksamhet
• Goda kunskaper i andra språk

Du är

Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig som har en god problemlösande och analytisk förmåga. Du har ett stort intresse för omvärlden och en förmåga att hantera stora mängder information systematiskt. Du är nyfiken till din natur och söker gärna upp nya perspektiv och idéer för att kunna möta morgondagens behov. Du sätter hög standard och tar ansvar för ditt arbete och ser till att slutföra dina uppgifter i tid på ett strukturerat sätt. Arbetsuppgifterna kan variera över tid så det är viktigt att ha en flexibel inställning, samt vara nyfiken och villig att utvecklas. Då du, till del, kommer arbeta tillsammans med andra samt ska kunna representera produktionsområdet och oss som myndighet söker vi dig som är tydlig i din kommunikation. Du värdesätter att hålla andra informerade och delar gärna med dig av din kunskap och expertis genom samarbete med andra. Rätt person för tjänsten har ett högt säkerhetstänkande och kan kombinera integritet med lojalitet då verksamheten grundar sig på både etik och tillståndsförfarande.

Vårt erbjudande
På FRA är varje arbetsuppgift en del av något större.  På ett eller annat sätt får du som medarbetare vara med och bidra till att skydda Sveriges integritet och oberoende i världen. Du är med och gör skillnad på riktigt, varje dag.

Våra medarbetare har hög kompetens, men vi kan alltid bli bättre. Därför är professionell utveckling en självklarhet för oss.  Vi erbjuder möjligheter till kompetensutveckling. Som nyanställd får du bredda din kompetens direkt med en omfattande introduktionsutbildning som ger dig en större förståelse för uppdraget och hjälper dig in i verksamheten. Som medarbetare får du också möjlighet att hitta rätt utbildningar inom ditt specialområde för att bli ännu bättre på det du brinner för. 

Vi värdesätter god hälsa hos våra medarbetare och erbjuder bland annat friskvård under arbetstid. Andra förmåner som vi erbjuder är exempelvis gym på arbetsplatsen och ledarledda aktiviteter, gratis parkering, ledighet på klämdagar, utökad föräldrapenning samt natursköna omgivningar. 

Hos oss blir du en av de bästa. På ditt sätt.

Mer information
Arbetsplatsen är belägen i närheten av Drottningholm, ca 10 min med buss från Brommaplan. Svenskt medborgarskap är ett krav då anställning vid FRA innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för att få anställning är godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll. Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Vi tillämpar sex månaders provanställning. För mer information är du välkommen att kontakta rekrytering@fra.se. Fackliga företrädare nås på 010-557 46 00.

Vi tar emot ansökningar via www.fra.se senast 2024-05-26
Referensnummer 2024FRA11.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp. 

Län:
Stockholm

Anställningstyp:
Tillsvidareanställning

Anställningsgrad:
Heltid

Arbetstider:
Dag

Sista ansökningsdag:
2024-05-26

Tillträde:
Enligt överenskommelse

Arbetsplats/placeringsort:
Stockholm

Kontaktpersoner:
Se annons


Företagets hemsida:
www.fra.seAnsök nu


Sista ansökningsdag : 26 maj . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 3 maj

Kategorier : Offentliga jobb Samhälls- & Beteendevetenskap Statsvetenskap Säkerhet & Skydd


Senaste jobben från FRA

Alla jobb hos FRA

Liknande jobb Analytiker inriktning ryska