FOI

Tekniker inom radarområdet

Vill du göra skillnad och utveckla ny teknik som stärker Sveriges försvar och säkerhet?
Vill du utvecklas och lära dig ett nytt område i samarbete med experter?
Då har du nu chansen att bidra till FOI:s forskning och utveckling inom radarsystem.


Vad bidrar du med i arbetet hos oss?

Vi söker nu dig som gillar praktiskt arbete inom elektronik och mätsystem. Du uppskattar både arbete i labb och arbete i fält med våra experimentella radarsystem. Du tycker om att lära dig nya saker och är brett intresserad av teknik. Du stimuleras av att ta ny teknik och teori till konkreta, faktiska resultat. Förkunskaper om radarsystem är inte nödvändiga.

Du kommer att arbeta som praktiskt, tekniskt stöd till våra forskare i arbetet med att ta fram experimentella radarsystem samt vid planering och genomförande av prov och försök med sådana system i utomhusmiljö. Detta kommer bl.a. att innebära arbete med kravställning, konstruktion, integration och testning av olika experimentella radarsystem eller delkomponenter för sådana system. I arbetsuppgifterna ingår också att i dialog med forskare ansvara för att utveckla och underhålla den tekniska utrustningen i våra labb och på våra mätplatser. Dessutom ingår praktiskt arbete med enklare mekanisk konstruktion för mätuppställningar m.m. Beroende på kunskap och erfarenhet kan du också få arbeta med programmering för hantering och visualisering av mätdata efter labbmätningar eller prov och försök. Efter hand och med ökad erfarenhet kommer du att få möjlighet att självständigt genomföra dessa arbetsuppgifter. Skriftlig rapportering på svenska är en del av arbetsuppgifterna.

Som del i ett team syftar arbetet ytterst till att bedöma nyttan som nya tekniker, metoder och produkter inom radarområdet kan ha för Sveriges försvar. Vi arbetar även med att bedöma konsekvensen av ny teknisk utveckling, t.ex. drönare och satelliter med radar.

Genom att arbeta i olika forskningsprojekt lär du dig nya saker i teknikens framkant och utvecklas i din yrkesroll. Du kommer inledningsvis att få en eller flera handledare som ger stöd i din utveckling.


Har du den kompetensprofil vi behöver?
Vi söker dig med aktuella kunskaper inom analog och digital elektronik samt ett stort intresse för teknik. För arbetet krävs att du ska kunna arbeta självständigt efter övergripande instruktioner samt ha ett praktiskt handlag och kunna genomföra enklare verkstadsarbete. Du behöver även ha B-körkort.

En högskoleexamen i elektronik, datateknik eller ett område som FOI bedömer som motsvarande är meriterande, men inget krav. Praktisk erfarenhet av arbete med elektronik är även det meriterande. Du får gärna ha aktuella kunskaper i programmering samt erfarenhet av att planera, genomföra och dokumentera mätningar.

Utöver dina formella meriter lägger vi stor vikt vid dina personliga egenskaper. Arbetet sker både individuellt och i grupp, varför du behöver vara självgående men också ha god samarbetsförmåga. Du är noggrann, flexibel, initiativtagande samt kan kommunicera tydligt i både tal och skrift på svenska.


Vad erbjuder vi dig?

På FOI får du möjlighet att arbeta med frågor som är viktiga för både totalförsvaret och hela samhället. Tillsammans med andra får du möjlighet att skapa nya infallsvinklar och lösningar på komplexa frågor och se resultaten förverkligas hos våra uppdragsgivare. Din expertis bidrar till att viktiga samhällsfunktioner som exempelvis Försvarsmakten och Myndigheten för samhällsskydd och beredskap blir effektivare, kunnigare och starkare inom sina respektive områden.

Du kommer att ingå i enheten Radarsystem som tillhör avdelningen Ledningssystem. Läs gärna mer om vad vi gör: 
https://www.foi.se/om-foi/organisation/ledningssystem.html.

Tjänsten är en tillsvidareanställning som kan inledas med sex månaders provanställning.

Vi arbetar medvetet för en god arbetsmiljö med en bra balans mellan arbete och privatliv. Utöver detta erbjuder vi en rad förmåner. Läs mer om hur det är att jobba hos oss: 
https://www.foi.se/jobba-hos-oss.html  


Vill du vara med och söka svaren för en säkrare värld?

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via ansökningsknappen senast 22 maj 2022.

För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta enhetschef Fredrik Lantz. Fackliga företrädare är Nils Karlsson (SACO) och Johan Gustavsson (OFR/S – ST). Samtliga nås på 08-555 030 00.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585). Inför säkerhetsprövning kommer den slutkandidat som är aktuell för tjänsten behöva lämna in vidimerade kopior på av oss angivna utbildnings-/examensbevis samt tjänstgöringsintyg som styrker de kunskaper och erfarenheter som är relevanta för tjänsten.

Då vi är en myndighet betraktas inlämnade ansökningshandlingar som allmän handling och kan på begäran lämnas ut till utomstående enligt offentlighets- och sekretesslagen.


     
Län:
Östergötland

Anställningstyp:
Tillsvidareanställning

Anställningsgrad:
Heltid

Arbetstider:
Dag

Sista ansökningsdag:
2022-05-22

Tillträde:
Enligt överenskommelse

Arbetsplats/placeringsort:
Linköping

Kontaktpersoner:
Fredrik Lantz

tfn: +46 013-37 80 00

Företagets hemsida:
www.foi.se

Adress:
Olaus Magnus väg 58111 Linköping



Ansök nu


Sista ansökningsdag : 22 maj . Arbetsort : Linköping . Publicerat : 10 maj

Kategorier : Offentliga jobb Teknik & Ingenjör


Senaste jobben från FOI

Alla jobb hos FOI

Liknande jobb Tekniker inom radarområdet