FOI

Systemadministratör Flygsimulatoranläggning

Vill du vara med och utveckla framtidens luftstridsimulator? Vill du jobba i sammanhang där du har möjlighet att påverka? Vill du ha kul på jobbet? Då kanske du är vår nya kollega!

Vad bidrar du med i arbetet hos oss?

Vi är Flygvapnets Luftstridssimuleringscenter (FLSC) som drivs i FOIs regi. Vi utvecklar en världsledande simuleringsanläggning för bemannad luftstrid som används av bl.a. svenska flygvapnets piloter för träning och taktikstudier. Simulatoranläggningen bygger på en kombination av bemannade simulatorer och datorgenererade aktörer och innehåller det mesta från nätverkskommunikation och modellering till omvärldsvisualisering.

Du kommer att ingå i ett team av systemadministratörer, mjukvaruutvecklare och DevOps kunniga som arbetar med hela livscykeln för simulatoranläggningen såsom utveckling, testning, drift och arkitektur. Som systemadministratör får du jobba med hela kedjan av kravställning, design, hårdvara, OS (Windows/LINUX), nätverk, virtualisering, orkestrering, drift och förvaltning.

Har du den kompetensprofil vi behöver?
Vi söker dig som har:
• högskoleutbildning inom IT, data- och systemvetenskap eller motsvarande som FOI bedömer som relevant
• flera års erfarenhet inom flera av följande områden: systemadministration av Windows servers, Microsoft Active Directory, konfigurationsstyrning, storage och backuphantering, virtualisering samt nätverkskonfiguration
• van att arbeta löpande med dokumentation, versionshantering
• erfarenhet av IT-säkerhet
• god förmåga att kommunicera klart och tydligt i både tal och skrift på såväl svenska som engelska.

Det är meriterande om du har:
• erfarenhet inom något av följande: systemadministration Linux, VMWare/vSphere, Netapp, Cisco, Docker, Kubernetes, Ansible, Zabbix, Bacula och GIT.

För denna tjänst söker vi en lugn och stabil lagspelare som kan arbeta i team. Du är självgående och van att arbeta med komplexa frågor och har lätt för att anpassa dig till situationen när du diskuterar lösningar direkt med kunder. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Vad erbjuder vi dig?

På FOI får du möjlighet att arbeta med frågor som är viktiga för både totalförsvaret och hela samhället. Tillsammans med andra får du möjlighet att skapa nya infallsvinklar och lösningar på komplexa frågor och se resultaten förverkligas hos våra uppdragsgivare. Din expertis bidrar till att viktiga samhällsfunktioner som exempelvis Försvarsmakten och Myndigheten för samhällsskydd och beredskap blir effektivare, kunnigare och starkare inom sina respektive områden.

Du kommer att ingå i enheten FLSC, Flygvapnets Luftstridssimuleringscenter som tillhör Försvarsteknik. Läs gärna mer om vad vi gör 
här

Tjänsten är en tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning.

Vi arbetar medvetet för en hållbar och inkluderande arbetsmiljö med en bra balans mellan arbete och privatliv. Utöver detta erbjuder vi en rad förmåner. Läs mer om hur det är att 
jobba hos oss.

Vill du vara med och söka svaren för en säkrare värld?
Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via ansökningsknappen senast den 2023-06-16!

För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta Enhetschef Stefan Ungerth. Fackliga företrädare är Staffan Lindgren (Saco-S) och Krister Söderberg (OFR/S – ST). Samtliga nås på 08-555 030 00.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585). Inför säkerhetsprövning efterfrågas vidimerade kopior på de utbildningar och tjänstgöringsintyg som är relevanta för tjänsten.

Då vi är en myndighet betraktas inlämnade ansökningshandlingar som allmän handling och kan på begäran lämnas ut till utomstående enligt offentlighets- och sekretesslagen.

Erbjudanden från rekryteringsföretag undanbedes.
    
Län:
Stockholm

Anställningstyp:
Tillsvidareanställning

Anställningsgrad:
Heltid

Arbetstider:
Dag

Sista ansökningsdag:
2023-06-16

Tillträde:
Enligt överenskommelse

Arbetsplats/placeringsort:
Stockholm, Kista

Kontaktpersoner:
Stefan Ungerth

tfn: 08-55503000

Företagets hemsida:
www.foi.se

Adress:
Gullfossgatan 6 16490 Kista


Ansök nu

Sista ansökningsdag : 16 juni . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 6 april

Kategorier : Data & IT Offentliga jobb Systemvetare


Senaste jobben från FOI

Alla jobb hos FOI

Liknande jobb Systemadministratör Flygsimulatoranläggning