FOI

Sommarjobbare - skapa sårbara datornätverk

Vill du ha ett sommarjobb där du bidrar till att stärka Sveriges cyberförsvarsförmåga?

I cyberanläggningen Crate skapas datornätverk för träning och tester kopplade till cybersäkerhet. Ofta finns behov av nätverk med sårbarheter som angripare kan utnyttja, exempelvis svagheter i hur windowsdomäner konfigurerats eller behörigheter som är alltför tillåtande. FOI behöver därför möjlighet att göra datornätverk i övningsmiljöer mer sårbara än vad de borde vara.

I detta sommarjobb kommer forskare på FOI att ge dig information om vilka sårbarheter som är av intresse, exempelvis genom att hänvisa till angrepp som ska gå att utföra eller listor på konfigurationsmisstag. Du förväntas utifrån dessa skriva skript (”playbooks”) som introducerar sårbarheterna i datornätverk och verifiera att skripten faktiskt introducerar sårbarheten i testmiljö. Arbetet kan komma ske ihop med andra sommarjobbare.

Har du den kompetensprofil vi behöver?
Vi söker dig som studerar på en civilingenjörsutbildning och har minst grundläggande kunskaper inom programmering, datornätverk och systemadministration. Det är meriterande om du har kunskap om cybersäkerhet, t.ex. studerar med en inriktning mot cybersäkerhet.

För arbetet krävs det att du är noggrann, kvalitetsmedveten och att du kan arbeta självständigt efter övergripande instruktioner samt har lätt att arbeta med andra människor.

Vad erbjuder vi dig?

På FOI får du möjlighet att arbeta med frågor som är viktiga för både totalförsvaret och hela samhället. Tillsammans med andra får du möjlighet att skapa nya infallsvinklar och lösningar på komplexa frågor och se resultaten förverkligas hos våra uppdragsgivare. Din expertis bidrar till att viktiga samhällsfunktioner som exempelvis Försvarsmakten och Myndigheten för samhällsskydd och beredskap blir effektivare, kunnigare och starkare inom sina respektive områden.

Du kommer att arbeta på enheten Cyberförsvar på avdelningen Cyberförsvar och ledningsteknik. Läs gärna mer om vad vi gör: https://foi.se/om-foi/organisation/cyberforsvar-och-ledningsteknik.html

Du anställs under fyra till åtta veckor, enligt överenskommelse, under perioden juni till augusti 2023. Arbetet utförs i Linköping.

Läs mer om hur det är att jobba hos oss: 
https://www.foi.se/jobba-hos-oss.html

Vill du vara med och söka svaren för en säkrare värld?

Välkommen med din ansökan i form av CV, betygsutdrag och personligt brev via ansökningsknappen senast den tisdag 28 mars 2022! Beskriv i din ansökan dina kunskaper inom programmering, datornätverk, systemadministration och cybersäkerhet.

För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta forskningsledare Teodor Sommestad eller enhetschef Jonas Hallberg. Fackliga företrädare är Niclas Wadströmer (SACO) och Johan Gustavsson (OFR/S – ST). Samtliga nås på 013-37 80 00.

Län:
Östergötland

Anställningstyp:
Särskild visstidsanställning

Anställningsgrad:
Heltid

Arbetstider:
Dag

Sista ansökningsdag:
2023-03-28

Tillträde:
Enligt överenskommelse

Arbetsplats/placeringsort:
Linköping

Kontaktpersoner:
Jonas Hallberg

tfn: 013-37 80 00

Teodor Sommestad

tfn: 013-37 80 00

Företagets hemsida:
/www.foi.se/

Adress:
Gullfossgatan 6 16490 Stockholm


Ansök nu


Sista ansökningsdag : 28 mars . Arbetsort : Linköping . Publicerat : 15 mars

Kategorier : Data & IT Offentliga jobb Teknik & Ingenjör


Senaste jobben från FOI

Alla jobb hos FOI

Liknande jobb Sommarjobbare - skapa sårbara datornätverk