FOI

Senior utvecklare inom systems engineering

Är du intresserad av hur forskning kan omsättas till verklighet inom till exempel flygdomänen? Vi söker en medarbetare till en kreativ, tvärvetenskaplig enhet med forskning och tillämpning som omfattar allt från ledningskoncept för framtida insatser till pilotens gränssnitt i stridsflyg.

Vi söker dig som vill verka för att öka Sveriges förmåga att hantera hela spektrumet av samhällsstörningar genom forskning och utveckling inom områdena ledning och ledningsstödsystem, systemutveckling samt människa-teknikinteraktion.

Vad bidrar du med i arbetet hos oss?

I rollen som utvecklare kommer du att forska kring och arbeta i projekt inriktade mot exempelvis utveckling av pilotnära system inom flygdomänen.

Arbetet innebär också att bearbeta och analysera data samt dokumentera och presentera resultat skriftligt och muntligt på såväl svenska som engelska. Genomförande av tester i både labb-miljö och i fält förekommer. Det finns goda möjligheter att utforma sin egen roll inom FOI utifrån kompetens och intresse.

Uppdragen erhålls främst från Försvarsmakten, Försvarets Materielverk, myndigheter inom krisberedskapsområdet och EU. Arbetet sker både i grupp och enskilt. Arbetsuppgifterna innebär resor inom Sverige och i vissa fall utomlands.

Har du den kompetensprofil vi behöver?
 
Vi söker dig som en har en civilingenjörs- eller masterexamen, alternativt annan relevant utbildning som FOI bedömer vara likvärdig. Du har flerårig erfarenhet av att arbeta med autonoma system och koncept för ledning av obemannade enheter. Du har även goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift.

Det är meriterande om du har kunskap och/eller erfarenhet inom:
• Systems engineering
• Arbete med användningsfall (Use cases)
• Användarcentrerad utveckling
• Människa-teknikinteraktion (HMI)
• Försvarssektorn
• Flygdomänen
• Adaptiva gränssnitt

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Vi söker en person med god samarbetsförmåga som uppskattar att arbeta med personer från olika kompetensinriktningar. Som medarbetare vid FOI får du även ett stort eget ansvar vilket gör att det är viktigt att du självständigt kan driva ditt eget arbete vidare. Vidare kräver arbetsuppgifterna en god problemlösande analysförmåga och ett flexibelt arbetssätt.

Vad erbjuder vi dig?

På FOI får du möjlighet att arbeta med frågor som är viktiga för både totalförsvaret och hela samhället. Tillsammans med andra får du möjlighet att skapa nya infallsvinklar och lösningar på komplexa frågor och se resultaten förverkligas hos våra uppdragsgivare. Din expertis bidrar till att viktiga samhällsfunktioner som exempelvis Försvarsmakten och Myndigheten för samhällsskydd och beredskap blir effektivare, kunnigare och starkare inom sina respektive områden.

Du kommer att ingå i enheten Människa Teknik Organisation som tillhör avdelningen Cyberförsvar och ledningsteknik. Läs gärna mer om vad vi gör: 
https://foi.se/om-foi/organisation/cyberforsvar-och-ledningsteknik.html 

Vi arbetar medvetet för en god arbetsmiljö med en bra balans mellan arbete och privatliv. Utöver detta erbjuder vi en rad förmåner. Läs mer om hur det är att jobba hos oss: https://www.foi.se/jobba-hos-oss.html

Vill du vara med och söka svaren för en säkrare värld?
Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via ansökningsknappen senast den 6 december!

För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta enhetschef Jörgen Bergfeldt. Fackliga företrädare är Niclas Wadströmer (Saco-S) och Johan Widén (OFR/S – ST) Samtliga nås på 08-555 030 00.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585). Inför säkerhetsprövning efterfrågas vidimerade kopior på de utbildningar och tjänstgöringsintyg som är relevanta för tjänsten.

Då vi är en myndighet betraktas inlämnade ansökningshandlingar som allmän handling och kan på begäran lämnas ut till utomstående enligt offentlighets- och sekretesslagen.
    
Referensnummer:
FOI-PERS-2023-672

Län:
Östergötland

Anställningstyp:
Tillsvidareanställning

Anställningsgrad:
Heltid

Arbetstider:
Dag

Sista ansökningsdag:
2023-12-06

Tillträde:
Enligt överenskommelse

Arbetsplats/placeringsort:
Linköping

Kontaktpersoner:
Jörgen Bergfeldt

tfn: 013-37 80 00

Företagets hemsida:
/www.foi.se/

Adress:
Gullfossgatan 6 16490 Stockholm


Ansök nu


Sista ansökningsdag : 6 december . Arbetsort : Linköping . Publicerat : 21 november

Kategorier : Data & IT Offentliga jobb Systemvetare Teknik & Ingenjör


Senaste jobben från FOI

Alla jobb hos FOI

Liknande jobb Senior utvecklare inom systems engineering