FOI

Säkerhetsskyddstekniker

Arbetar du med säkerhetsskydd och teknisk bevakning? Har du kunskap och erfarenhet av tekniska säkerhetssystem och vill bidra i ett systematiskt säkerhetsskyddsarbete i en kreativ och forskningsintensiv verksamhet? Då är du troligtvis den person vi söker.

FOI befinner sig i en mycket expansiv fas och behöver förstärkning för att möta våra uppdragsgivares och Sverige säkerhets ökande behov.


Vad bidrar du med i arbetet hos oss?

I rollen som säkerhetsskyddstekniker arbetar du främst med säkerhetstekniska system bl.a. passer-, larm-, kamera- och låssystem. Du arbetar med löpande tekniska frågor, service- och installationsuppdrag vidareutveckling och förvaltning. Du stödjer den tekniska systemförvaltaren vid utveckling av såväl befintliga som nya system vid myndigheten.

Utöver huvuduppgifterna bidrar du även inom övriga delar av säkerhetsskyddet t.ex. kontrolleverksamhet och utbildningar.

Dina arbetsuppgifter kräver att du har många kontaktytor såväl internt som externt och att du samarbetar med dina kollegor på säkerhetsskyddsenheten samt övriga kollegor på FOI:s alla orter. Du bistår också med stöd inom säkerhetsskyddsområdet till chefer och projektledare.

Har du den kompetensprofil vi behöver?

Vi söker dig som har erfarenhet av arbete med säkerhetsinstallationer, och har:
God insikt i regelverk rörande larmtekniska installationer
God insikt i dokumentering/registrering av genomförda installationer
Erfarenhet av installation/driftsättning av säkerhetstekniska system, gärna ASSA/ARX/Click/Aperio
Erfarenhet av att jobba med IT-nätverk (server/klient).
Erfarenhet av att jobba med administration av larm/passer/CCTV-system
God kunskap i MS World/Excel och gärna Access

Du har en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska. I anställningen krävs att du har B-körkort.

Det är meriterande om du tidigare har arbetat med hantering av skyddad kommunikation (krypto). Det är även meriterande om du arbetat med liknande verksamhet inom statlig sektor med kravställning från Försvarsmakten och har erfarenhet av att genomföra utbildningar.

Som person har du integritet och ett högt säkerhetsmedvetande. Du arbetar strukturerat och tar ansvar för dina uppgifter. För att lyckas i rollen krävs att du har en god kommunikativ förmåga och skapa förståelse för informationssäkerhet och säkerhetsskydd. Du har god förmåga till samarbete och bidrar till ett gott samarbetsklimat. Det krävs även att du är flexibel och kan anpassa dig och ditt sätt att arbeta till förändrade förutsättningar.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Vad erbjuder vi dig?

På FOI bidrar du med din kunskap i en verksamhet som bidrar till ett starkare totalförsvar och samhälle. Tillsammans med dina kollegor hittar du lösningar på komplexa frågor. Ditt arbete på FOI gör att våra uppdragsgivare som till exempel Försvarsmakten och Myndigheten för samhällsskydd blir effektivare, kunnigare och starkare inom sina respektive områden.

Du kommer att ingå i säkerhetsskyddsenheten som är placerad direkt under generaldirektören.


Säkerhetsskyddsenheten kravställer och stödjer verksamheten inom säkerhetsskyddsarbete och informationssäkerhet och är representerade på FOI:s samtliga verksamhetsorter. Placeringsort för denna tjänst är Grindsjön söder om Stockholm. Tjänsteresor för att stödja alla FOI verksamhetsställen inom landet ingår i arbetet.

Läs gärna mer om vad vi gör: 
https://www.foi.se/om-foi.html

Tjänsten är en tillsvidareanställning som kan inledas med sex månaders provanställning. Vid tillsvidareanställning på FOI kommer du att krigsplaceras vid myndigheten.

Vi arbetar medvetet för en god arbetsmiljö med en bra balans mellan arbete och privatliv. Utöver detta erbjuder vi en rad förmåner bl.a. regelbunden kompetensutveckling i form av deltagande i utbildningar, kurser och seminarier. Läs mer om hur det är att jobba hos oss: 
https://www.foi.se/jobba-hos-oss.html

Vill du vara med och söka svaren för en säkrare värld?


Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via ansökningsknappen senast den 21 augusti 2022!

För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta säkerhetsskyddschef Johan Bäckström. Fackliga företrädare är Kristofer Hallgren (Saco-S) och Eva Larsson (OFR/S – ST). Samtliga nås på 08-55 50 30 00.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585). Sökande behöver lämna in vidimerade kopior på av oss angivna utbildnings-/examensbevis samt tjänstgöringsintyg som styrker de kunskaper och erfarenheter som är relevanta för tjänsten.

Då vi är en myndighet betraktas inlämnade ansökningshandlingar som allmän handling och kan på begäran lämnas ut till utomstående enligt offentlighets- och sekretesslagen.

Vi kommer ha begränsad tillgänglighet under sommaren och därmed kan det dröja innan du får svar på din fråga. Vi startar urvalet efter ansökningstiden har gått ut och kommer att svara på dina frågor så snart vi kan. Tack för din förståelse.

Erbjudanden från rekryteringsföretag undanbedes. 

Län:
Stockholm

Anställningstyp:
Tillsvidareanställning

Anställningsgrad:
Heltid

Arbetstider:
Dag

Sista ansökningsdag:
2022-08-21

Tillträde:
Enligt överenskommelse

Arbetsplats/placeringsort:
Stockholm-Grindsjön

Kontaktpersoner:
Johan Bäckström

Adress:
Gullfossgatan 6 16490 Stockholm


Ansök nu

Sista ansökningsdag : 21 augusti . Arbetsort : Grindsjön . Publicerat : 11 juli

Kategorier : Offentliga jobb Teknik & Ingenjör


Senaste jobben från FOI

Alla jobb hos FOI

Liknande jobb Säkerhetsskyddstekniker