FOI

Säkerhetshandläggare personalsäkerhet och säkerhetsavtal

Arbetar du med säkerhetsskydd? Är du insatt i personalsäkerhet, säkerhetsprövning och säkerhetsskyddsavtal (SUA) och vill bidra med dina kunskaper i en kreativ och forskningsintensiv verksamhet? Tycker du om att ha många kontaktytor såväl internt som externt och trivs du med att arbeta med administration? Då är du kanske den person vi söker.

FOI befinner sig i en mycket expansiv fas och behöver förstärkning för att möta våra uppdragsgivares och Sverige säkerhets ökande behov.


Vad bidrar du med i arbetet hos oss?

I samverkan med kollegor på säkerhetsskyddsenheten stöttar du myndigheten i säkerhetsskyddsarbetet, med fokus på säkerhetsskyddsavtal (SUA), personalsäkerhet, och säkerhetsprövningar (inkluderande registerkontroll av personal, konsulter m.fl.).

Du kommer samarbeta med kollegor inom hela myndigheten. I rollen ingår även att genomföra utbildningar inom säkerhetsskyddsområdet för FOI:s medarbetare.

Övriga arbetsuppgifter som ingår är bl.a. att:
·stödja verksamheten i säkerhetsklassinplacering och genomförande av bl.a. säkerhetsprövningsintervjuer
·administrera och förvalta myndighetens register för säkerhetsprövning och registerkontroll,
·administrera och stödja hantering vid tecknande av säkerhetsskyddsavtal (SUA)
·administrera besöksansökningar till Sverige och utlandet (Request for Visit, RFV och Personnel Security Clearance, PSC)
·administrera och genomföra kurirverksamhet och skyddade transporter
stödja säkerhetsskyddsenheten i övrigt inom de områden där så behövs.

Har du den kompetensprofil vi behöver?

Du har minst ett års praktisk erfarenhet av att arbeta med säkerhetsskydd genom aktivt stöd och rådgivning. Du har genomgått relevanta säkerhetsskyddsutbildningar, exempelvis inom Försvarsmakten eller via SSF. Det är meriterande om du har arbetat med säkerhetsskydd inom offentlig verksamhet. Det är även meriterande om du har erfarenhet av att genomföra utbildningar och säkerhetsskyddsanalyser. Vi ser även att du har en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift, på svenska såväl som engelska. I anställningen krävs att du har B-körkort.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper, därför är det viktigt att du har stark integritet och ett högt säkerhetsmedvetande. Du behöver vara strukturerad, självgående och ha en vilja och förmåga att ta egna initiativ i ditt arbete. Vidare har du en god pedagogisk förmåga och kan utbilda och skapa förståelse för informationssäkerhet och säkerhetsskydd. Du har lätt för att samarbeta och är serviceinriktad.

Vad erbjuder vi dig?

På FOI bidrar du med din kunskap i en verksamhet som bidrar till ett starkare totalförsvar och samhälle. Tillsammans med dina kollegor hittar du lösningar på komplexa frågor. Ditt arbete på FOI gör att våra uppdragsgivare som till exempel Försvarsmakten och Myndigheten för samhällsskydd blir effektivare, kunnigare och starkare inom sina respektive områden.

Du kommer att ingå i säkerhetsskyddsenheten som är placerad direkt under generaldirektören.


Säkerhetsskyddsenheten kravställer och stödjer verksamheten inom säkerhetsskyddsarbete och informationssäkerhet och är representerade på FOI:s samtliga verksamhetsorter. Placeringsort för denna tjänst är i Kista eller Linköping. Tjänsteresor inom landet ingår i arbetet.

Läs gärna mer om vad vi gör: 
https://www.foi.se/om-foi.html

Tjänsten är en tillsvidareanställning som kan inledas med sex månaders provanställning. Vid tillsvidareanställning på FOI kommer du att krigsplaceras vid myndigheten.

Vi arbetar medvetet för en god arbetsmiljö med en bra balans mellan arbete och privatliv. Utöver detta erbjuder vi en rad förmåner bl.a. regelbunden kompetensutveckling i form av deltagande i utbildningar, kurser och seminarier. Läs mer om hur det är att jobba hos oss: 
https://www.foi.se/jobba-hos-oss.html

Vill du vara med och söka svaren för en säkrare värld?


Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via ansökningsknappen senast den 21 augusti 2022!

För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta säkerhetsskyddschef Johan Bäckström. Fackliga företrädare är Kristofer Hallgren (Saco-S) och Eva Larsson (OFR/S – ST). Samtliga nås på 08-55 50 30 00.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585). Sökande behöver lämna in vidimerade kopior på av oss angivna utbildnings-/examensbevis samt tjänstgöringsintyg som styrker de kunskaper och erfarenheter som är relevanta för tjänsten.

Då vi är en myndighet betraktas inlämnade ansökningshandlingar som allmän handling och kan på begäran lämnas ut till utomstående enligt offentlighets- och sekretesslagen.

Vi kommer ha begränsad tillgänglighet under sommaren och därmed kan det dröja innan du får svar på din fråga. Vi startar urvalet efter ansökningstiden har gått ut och kommer att svara på dina frågor så snart vi kan. Tack för din förståelse.

Erbjudanden från rekryteringsföretag undanbedes. 

Län:
Stockholm
Östergötland

Anställningstyp:
Tillsvidareanställning

Anställningsgrad:
Heltid

Arbetstider:
Dag

Sista ansökningsdag:
2022-08-21

Tillträde:
Enligt överenskommelse

Arbetsplats/placeringsort:
Stockholm-Kista/ Linköping

Kontaktpersoner:
Johan Bäckström


Adress:
Gullfossgatan 6 16490 StockholmAnsök nu

Sista ansökningsdag : 21 augusti . Arbetsort : Kista . Publicerat : 8 juli

Kategorier : HR & Organisation Offentliga jobb Säkerhet & Skydd


Senaste jobben från FOI

Alla jobb hos FOI

Liknande jobb Säkerhetshandläggare personalsäkerhet och säkerhetsavtal