FOI

Mjukvaruutvecklare värdering av luftstrid

Vill du vara med och utveckla mjukvarusystem för kvantitativ modellering, simulering och värdering gällande kommande generationer stridsflygsystem? Har du en civilingenjörsutbildning i datateknik eller motsvarande erfarenhet? Vill du arbeta på en arbetsplats med hög kompetens i spännande projekt inom försvar och säkerhet med nationella och internationella samarbeten? Kanske är du vår nästa medarbetare!

Vad bidrar du med i arbetet hos oss?
Vi arbetar med kvantitativ modellering av stridsflygsystem och de modeller vi tar fram används typiskt i simuleringar av stridssituationer för att värdera stridseffekten hos olika koncept, plattformar och/eller vapensystem. En särskild utmaning består i att även kunna värdera ”system av system”, exempelvis effekten av samverkan mellan olika vapenslag i komplexa scenarier. Arbetet omfattar utveckling av egna simuleringsverktyg och modeller, integration av andras verktyg och modeller, samt implementering och kvalitetssäkring av tekniska lösningar. Vi arbetar idag med verktyg i bl.a. C++, Python och Matlab, och du kommer att arbeta nära dina kollegor i mindre projektgrupper och bidra till tekniska diskussioner samt påverka utformningen av mjukvara och modellkoder. Våra modeller och verktyg används både internt på FOI och av andra myndigheter.

Har du den kompetensprofil vi behöver?
Vi söker dig som har civilingenjörsexamen inom datateknik/datavetenskap eller motsvarande akademisk examen på masternivå. Du har erfarenhet av objektorienterad utveckling i flera olika språk, samt erfarenhet av såväl numeriska algoritmer och prestandaoptimering som användargränssnitt. Du är van vid att skriva enhets- och integrationstester och har god metodkunskap när det gäller bygg-, utvecklings- och testsystem.

FOI lägger stor vikt vid personliga egenskaper och för denna tjänst är det viktigt att du är en lagspelare med god samarbetsförmåga som trivs med att arbeta i grupp. Du har god förmåga att kommunicera klart och tydligt i både tal och skrift på svenska såväl som engelska. Vi fokuserar mycket på kvalitetsarbete, därför önskar vi att du är noggrann och kvalitetsmedveten. Engagemang och initiativförmåga är något vi förväntar oss av dig, samt att du är självgående när det behövs.

Vad erbjuder vi dig?
På FOI får du möjlighet att arbeta med frågor som är viktiga för både totalförsvaret och hela samhället. Tillsammans med andra får du möjlighet att skapa nya infallsvinklar och lösningar på komplexa frågor och se resultaten förverkligas hos våra uppdragsgivare. Din expertis bidrar till att viktiga samhällsfunktioner som exempelvis Försvarsmakten och Myndigheten för samhällsskydd och beredskap blir effektivare, kunnigare och starkare inom sina respektive områden.

Du kommer att ingå i enheten Prestandaanalys och systemvärdering som tillhör avdelningen Försvarsteknik. Läs gärna mer om vad vi gör 
här

Tjänsten är en tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning.

Vi arbetar medvetet för en hållbar och inkluderande arbetsmiljö med en bra balans mellan arbete och privatliv. Utöver detta erbjuder vi en rad förmåner. Läs mer om hur det är att jobba hos oss: 
https://www.foi.se/jobba-hos-oss.html 

Vill du vara med och söka svaren för en säkrare värld?

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via ansökningsknappen senast den 15 augusti!

För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta enhetschef Anders Lindström. Fackliga företrädare är Staffan Lindgren (Saco-S) och Krister Söderberg (OFR/S – ST). Samtliga nås på 08-555 030 00. Vi kommer att ha begränsad tillgänglighet under sommaren och du når oss säkrast från den 8 augusti.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585). Inför säkerhetsprövning efterfrågas vidimerade kopior på de utbildningar och tjänstgöringsintyg som är relevanta för tjänsten.

Då vi är en myndighet betraktas inlämnade ansökningshandlingar som allmän handling och kan på begäran lämnas ut till utomstående enligt offentlighets- och sekretesslagen.

Vi undanber oss erbjudanden från rekryteringsbolag.

Län:
Stockholm

Anställningstyp:
Tillsvidareanställning

Anställningsgrad:
Heltid

Arbetstider:
Dag

Sista ansökningsdag:
2022-08-15

Tillträde:
Enligt överenskommelse

Arbetsplats/placeringsort:
Stockholm-Kista

Kontaktpersoner:

Anders Lindström

tfn: +46 0855500000

Företagets hemsida:
www.foi.se

Adress:
Gullfossgatan 6 16490 Kista


Ansök nu

Sista ansökningsdag : 15 augusti . Arbetsort : Kista . Publicerat : 14 juli

Kategorier : Data & IT Offentliga jobb


Senaste jobben från FOI

Alla jobb hos FOI

Liknande jobb Mjukvaruutvecklare värdering av luftstrid