FOI

Mjukvaruutvecklare med teknikintresse

Har du ett stort intresse för mjukvaruutveckling, hårdvara och teknik?

Vill du arbeta med utveckling av avancerade system och samtidigt göra skillnad för Sveriges försvar och säkerhet?

FOI:s verksamhet inom radarområdet växer, och nu har du chansen att växa med oss!

Vad bidrar du med i arbetet hos oss?

Vi söker dig som vill arbeta med mjukvaruutveckling och teknikutveckling samtidigt som du bidrar till att utveckla området telekrig mot radarsystem. I vårt arbete pågår regelbundet utveckling av tekniska system och olika typer av praktiska prov och försök mot exempelvis drönare, fartyg och flygplan. Tekniken inom radarområdet utvecklas hela tiden och till vår hjälp har vi avancerade instrument och kretsar för att hela tiden kunna ligga i teknikens framkant.

Du kommer att delta i olika varierande och spännande projekt, vilket ger dig stora möjligheter att utvecklas i din yrkesroll. Exempel på arbetsuppgifter är

Utveckling av försökssystem och prototyper inom radarområdet
Utveckling av operatörsgränssnitt, analysverktyg och analysmetoder
Deltagande i labbförsök samt analys och värdering av prestanda hos tekniska system
Planering, medverkan och dataanalys vid fältförsök

Du kommer att arbeta i en kreativ miljö där det finns goda möjligheter att testa och utveckla egna idéer och metoder för att lösa problem och uppgifter. Här finns ofta möjlighet att delta i hela utvecklingskedjan från problemformulering till slutleverans samt vid demonstrationer för våra uppdragsgivare. För dig med rätt intresse och kunskaper finns även möjlighet att gå mot en roll med direkta kundkontakter och projektledning.

Har du den kompetensprofil vi behöver?


Vi söker dig som:
Har utbildning inom data/it/systemvetenskap, eller är civilingenjör inom elektroteknik/teknisk fysik eller motsvarande.
Har kunskap och erfarenhet inom mjukvaruutveckling i Java och C/C++.
Har erfarenhet av och känner dig hemma i lab- och utvecklingsmiljö

Har du kunskaper i Matlab, Javascript, CodeSys eller VHDL är det meriterande. Det är positivt om du har kunskaper och praktisk erfarenhet av utveckling och konstruktion inom mikrovågs- eller radarområdet, men det är inget krav. Om du har arbetat med kravsättning och design av kombinerade hård- och mjukvarusystem så är även det meriterande.

Som medarbetare på FOI får du stort ansvar att driva ditt eget arbete vidare och du behöver därför vara självgående, analytisk och strukturerad. Då mycket av ditt arbete kommer att ske i projektform tillsammans med andra kunniga kollegor behöver du också trivas med att samarbeta med andra. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Utöver dina tekniska/vetenskapliga kunskaper och dina personliga egenskaper behöver du ha goda kunskaper i svenska i både tal och skrift.

Vi vill ta vara på alla dina kunskaper och intressen, varför du gärna får beskriva dina andra kompetenser och intressen som du vill fortsätta att utveckla hos oss.

Vad erbjuder vi dig?

På FOI får du möjlighet att arbeta med frågor som är viktiga för både totalförsvaret och hela samhället. Tillsammans med andra får du möjlighet att skapa nya infallsvinklar och lösningar på komplexa frågor och se resultaten förverkligas hos våra uppdragsgivare. Din expertis bidrar till att viktiga samhällsfunktioner som exempelvis Försvarsmakten och Myndigheten för samhällsskydd och beredskap blir effektivare, kunnigare och starkare inom sina respektive områden.

Du kommer att ingå i enheten Telekrig mot radarsystem som tillhör avdelningen Ledningssystem i Linköping. Läs gärna mer om vad vi gör: https://www.foi.se/om-foi/organisation/ledningssystem.html

Tjänsten är en tillsvidareanställning som kan inledas med sex månaders provanställning.

Vi arbetar medvetet för en god arbetsmiljö med en bra balans mellan arbete och privatliv. Utöver detta erbjuder vi en rad förmåner. Läs mer om hur det är att jobba hos oss: 
https://www.foi.se/jobba-hos-oss.html

Vill du vara med och söka svaren för en säkrare värld?

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via senast den 21 augusti 2022!

För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta enhetschef Mathias Wilow. Fackliga företrädare är Nils Karlsson (SACO) och Johan Gustavsson (OFR/S – ST). Samtliga nås på 08-555 030 00.

Vi kommer ha begränsad tillgänglighet under sommaren och därmed kan det dröja innan du får svar på din fråga. Vi startar urvalet efter ansökningstiden har gått ut och kommer att svara på dina frågor så snart vi kan. Tack för din förståelse!

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585). Inför säkerhetsprövning kommer den slutkandidat som är aktuell för tjänsten behöva lämna in vidimerade kopior på av oss angivna utbildnings-/examensbevis samt tjänstgöringsintyg som styrker de kunskaper och erfarenheter som är relevanta för tjänsten.

Då vi är en myndighet betraktas inlämnade ansökningshandlingar som allmän handling och kan på begäran lämnas ut till utomstående enligt offentlighets- och sekretesslagen.

Erbjudanden från rekryteringsföretag undanbedes.

Skicka ansökan!

Län:
Östergötland

Anställningstyp:
Tillsvidareanställning

Anställningsgrad:
Heltid

Arbetstider:
Dag

Sista ansökningsdag:
2022-08-21

Tillträde:
Enligt överenskommelse

Arbetsplats/placeringsort:
Linköping

Kontaktpersoner:
Mathias Wilow


Företagets hemsida:
www.foi.se

Adress:
Olaus Magnus väg 58111 LinköpingAnsök nu

Sista ansökningsdag : 21 augusti . Arbetsort : Linköping . Publicerat : 18 juli

Kategorier : Data & IT Offentliga jobb Systemvetare Tillverkning & Produktion


Senaste jobben från FOI

Alla jobb hos FOI

Liknande jobb Mjukvaruutvecklare med teknikintresse