FOI

Mjukvaruutvecklare Flygsimulator, inriktning XR

inriktning XR
Vill du arbeta för att stärka Sveriges försvar och säkerhet? Vill du jobba i sammanhang där du har möjlighet att påverka? Vill du ha kul på jobbet? Då kanske du är vår nya kollega!

Vi är Flygvapnets Luftstridssimuleringscenter (FLSC) som drivs i FOIs regi. Vi utvecklar en världsledande simuleringsanläggning för luftstrid som används av bl.a. svenska flygvapnets piloter för utbildning, träning och taktikstudier.

XR (VR/MR/AR) är på stark frammarsch och vi vill utvärdera möjligheten att använda tekniken i förarmiljön i en flygsimulator.

Vad bidrar du med i arbetet hos oss?
Du kommer att ingå i ett team av mjukvaruutvecklare som ansvarar för att utveckla och underhålla en komplex simulatoranläggning. Teamet arbetar med hela kedjan från design av mjukvaruarkitektur, framtagning av grafiska gränssnitt, till implementation och testning. All utveckling sker i moderna språk som C++, Java och Python. Vi arbetar agilt och ansvarar själva för vår utvecklingsmiljö där vi tillämpar Continuous Integration/Deployment.

Du kommer bl.a. att jobba med utvecklingen av nästa generation XR-baserade flygkabiner. I samarbete med våra forskare, mjukvaruutvecklare och träningsledare kommer du att integrera och delta i utvärderingsarbete av tillgängliga tekniska lösningar för att generera 3D-omvärld, instrumentering och taktil/haptisk feedback i XR-baserade demonstratorer.

Har du den kompetensprofil vi behöver?
Du har en högskoleutbildning inom datateknik, datavetenskap, medieteknik eller motsvarande som FOI bedömer som relevant.

Du har minst 2 års erfarenhet inom följande områden:
Mjukvaruutveckling i C++, C# och viss erfarenhet av programmerings-språken Python och Java
Mjukvaruutveckling för XR, t.ex. Unity och Unreal engine
Erfarenhet av arbete med XR-system, bl.a. Varjo, HTC Vive
Det är meriterande om du har erfarenhet av hand- och eye-tracking-teknologier, arbetat med HMI-prototyping och -utvärdering samt har en förståelse för beteendevetenskaplig forskning och/eller kognitionsvetenskap.

Du har god förmåga att kommunicera klart och tydligt i både tal och skrift på svenska såväl som engelska. Du är van att arbeta löpande med dokumentation, agilt arbetssätt samt har ett högt säkerhetsmedvetande.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Det är viktigt att du är en trygg och stabil lagspelare som kan arbeta i team. Du är självgående och arbetar bra med problemlösning i komplexa frågor. Du har även lätt för att anpassa dig till olika situationer såväl i samarbete med kollegor som i diskussion om lösningar direkt med kunder.

Vad erbjuder vi dig?
På FOI får du möjlighet att arbeta med frågor som är viktiga för både totalförsvaret och hela samhället. Tillsammans med andra får du möjlighet att skapa nya infallsvinklar och lösningar på komplexa frågor och se resultaten förverkligas hos våra uppdragsgivare. Din expertis bidrar till att viktiga samhällsfunktioner som exempelvis Försvarsmakten och Myndigheten för samhällsskydd och beredskap blir effektivare, kunnigare och starkare inom sina respektive områden.

Du kommer att ingå i enheten FLSC, Flygvapnets luftstridssimuleringscentrum, som tillhör avdelningen Försvarsteknik. Läs gärna mer om vad vi gör 
här: https://www.foi.se/om-foi/organisation/forsvarsteknik.html


Tjänsten är en tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning. Vi arbetar medvetet för en hållbar och inkluderande arbetsmiljö med en bra balans mellan arbete och privatliv. Utöver detta erbjuder vi en rad förmåner. Läs mer om hur det är att jobba hos oss: 
https://www.foi.se/jobba-hos-oss.html 

Vill du vara med och söka svaren för en säkrare värld?

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via ansökningsknappen senast den 31 augusti!

För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta enhetschef Stefan Ungerth eller teknisk chef Jouni Lindqvist. Fackliga företrädare är Staffan Lindgren (Saco-S) och Krister Söderberg (OFR/S – ST). Samtliga nås på 08-555 030 00. Vi kan komma att ha begränsad tillgänglighet under sommaren.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585). Inför säkerhetsprövning efterfrågas vidimerade kopior på de utbildningar och tjänstgöringsintyg som är relevanta för tjänsten.

Då vi är en myndighet betraktas inlämnade ansökningshandlingar som allmän handling och kan på begäran lämnas ut till utomstående enligt offentlighets- och sekretesslagen.

Vi undanber oss erbjudanden från rekryteringsbolag.


Län:
Stockholm

Anställningstyp:
Tillsvidareanställning

Anställningsgrad:
Heltid

Arbetstider:
Dag

Sista ansökningsdag:
2022-08-31

Tillträde:
Enligt överenskommelse

Arbetsplats/placeringsort:
Stockholm-Kista

Kontaktpersoner:
Jouni Lindqvist
tfn: 08-55503000

Stefan Ungerth
tfn: 08-55503000

Företagets hemsida:
www.foi.se

Adress:
Gullfossgatan 6 16490 Kista
Ansök nu

Sista ansökningsdag : 31 augusti . Arbetsort : Kista . Publicerat : 8 juli

Kategorier : Data & IT Offentliga jobb


Senaste jobben från FOI

Alla jobb hos FOI

Liknande jobb Mjukvaruutvecklare Flygsimulator, inriktning XR