FOI

Lönehandläggare med systemansvar

Är du en expert på lönefrågor och har arbetat med hela löneprocessen? Är du en lagspelare med intresse för utveckling och förbättringsarbeten? Då kan du vara den vi söker!

Vad bidrar du med i arbetet hos oss?

I rollen ansvarar du för de systemmoduler som ingår i löne- och delvis reseadministrationen. Vidare är du  kontaktperson mot leverantören, driver förändringar och förbättringar, årsskifteshanteringar och arbetar med löpande löneprocesser samt ger stöd och service till chefer och medarbetare. Som en viktig pusselbit kommer du att ingå i arbetsgrupper/samarbetsareor som spänner genom flera enheter i organisationen. Även andra administrativa uppgifter kan förekomma. 

Du kommer till en myndighet i tillväxt och du ingår i en sektion bestående av sektionschef och kollegor inom löne- och reseadministrationen. Du kommer arbeta självständigt och i nära samarbete med sektionschef samt tillsammans med kollegor i det dagliga arbetet och utvecklandet av våra processer och arbetssätt.  

Har du den kompetensprofil vi behöver?
Kvalifikationer

Vi söker dig som har:
• Eftergymnasial utbildning inom lönekvalificerat arbete, ex yrkeshögskolan eller annan utbildning/erfarenhet som av arbetsgivaren bedöms likvärdig
• Flera års aktuell erfarenhet av lönearbete där du arbetat med hela löneprocessen
• God kunskap i Excel
• God förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska

Det är meriterande om du har:
• Arbetat i lönesystemet Unit 4 ERP
• Kunskap inom det statliga avtalsområdet 
• Kunskap om och erfarenhet av att ha arbetat systemadministrativt i lönesystem

Som person har du förmågan att planera, organisera och prioritera arbetet på ett effektivt sätt. Du tar initiativ, sätter igång aktiviteter och uppnår resultat. Vidare har du lätt för att samarbeta med andra. Du är lugn, stabil och kontrollerad i stressituationer eller pressade situationer. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Vad erbjuder vi dig?

På FOI får du möjlighet att arbeta med frågor som är viktiga för både totalförsvaret och hela samhället. Tillsammans med andra får du möjlighet att skapa nya infallsvinklar och lösningar på komplexa frågor och se resultaten förverkligas hos våra uppdragsgivare. Din expertis bidrar till att viktiga samhällsfunktioner som exempelvis Försvarsmakten och Myndigheten för samhällsskydd och beredskap blir effektivare, kunnigare och starkare inom sina respektive områden.

Du kommer att ingå i enheten i sektionen lön och resor som ingår i HR-enheten och tillhör avdelningen Forskningsstöd. Läs gärna mer om vad vi gör: 
https://www.foi.se/om-foi/organisation/forskningsstod.html

Tjänsten är en tillsvidareanställning som kan komma att inledas med provanställning. 

Vi arbetar medvetet för en hållbar och inkluderande arbetsmiljö med en bra balans mellan arbete och privatliv. Utöver detta erbjuder vi en rad förmåner. Läs mer om hur det är att 
jobba hos oss. 

Vill du vara med och söka svaren för en säkrare värld?

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via ansökningsknappen senast den 25 september. 

För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta sektionschef Annelie Eriksen. Fackliga företrädare är Fredrik Ringblom (Saco-S) och Magnus Lindström (OFR/S – ST) Samtliga nås på 08-555 030 00.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585). Inför säkerhetsprövning efterfrågas vidimerade kopior på de utbildningar och tjänstgöringsintyg som är relevanta för tjänsten.

Då vi är en myndighet betraktas inlämnade ansökningshandlingar som allmän handling och kan på begäran lämnas ut till utomstående enligt offentlighets- och sekretesslagen.

Erbjudanden från rekryteringsföretag undanbedes 
    
Referensnummer:
FOI-PERS-2023-524

Län:
Stockholm

Anställningstyp:
Tillsvidareanställning

Anställningsgrad:
Heltid

Arbetstider:
Dag

Sista ansökningsdag:
2023-09-25

Tillträde:
Enligt överenskommelse

Arbetsplats/placeringsort:
Stockholm - Kista

Kontaktpersoner:
Annelie Eriksen

tfn: +46 855503000

Adress:
Gullfossgatan 6 16490 Kista


Ansök nu

Sista ansökningsdag : För 21 timmar sedan . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 4 september

Kategorier : HR & Organisation Kontor & Administration


Senaste jobben från FOI

Alla jobb hos FOI

Liknande jobb Lönehandläggare med systemansvar