FOI

Lokal säkerhetschef

Arbetar du med säkerhetsskydd och informationssäkerhet och vill bidra i ett systematiskt säkerhetsskyddsarbete i en kreativ och forskningsintensiv verksamhet? Då är du kanske den person vi söker.

FOI befinner sig i en mycket expansiv fas och behöver förstärkning för att möta våra uppdragsgivares och Sverige säkerhets ökande behov.


Vad bidrar du med i arbetet hos oss?

I rollen som lokal säkerhetschef arbetar du brett inom säkerhetsskyddsområdet och stödjer forskningsavdelningarna på orten i dessa frågor både reaktivt och proaktivt. Som lokal säkerhetschef arbetar du på uppdrag av säkerhetsskyddschefen och verkar som arbetsledare av det lokala säkerhetsskyddet. Planering av arbetet sker i dialog med säkerhetsskyddschefen och i samverkan med de lokala forskningsavdelningarna. Du representerar säkerhetsenheten både internt och externt, exvis i kontakter med SÄPO, Försvarsmakten, FMV och företag.

Du stöttar verksamheten i säkerhetsskyddsarbetet, kontrollerar säkerhetsskyddet utifrån fastställd intern kontrollplan samt genomför uppföljning av säkerhetsskyddet. Du stödjer avdelningsledning och projekt i säkerhetsskydds-/informationssäkerhetsfrågor, bl.a. genomförande av informationsklassificering, och genomförande av säkerhetsskyddsanalyser utifrån central och lokal hotbild. I rollen ingår även att säkerställa att FOI:s medarbetare har relevant och aktuell kunskap inom säkerhetsskydd och informationssäkerhet. En del i detta är att bistå i central framtagna utbildningar och utbilda personal.

Arbetet innebär tjänsteresor, främst inom Sverige.

Har du den kompetensprofil vi behöver?

Vi söker dig som har flerårig arbetslivserfarenhet av att arbeta med informationssäkerhetsfrågor och säkerhetsskydd genom aktivt stöd och rådgivning. Du har genomgått en säkerhetschefsutbildning, exempelvis inom Försvarsmakten eller via SSF och har grundläggande utbildning inom informationssäkerhet och säkerhetsanalyser. Vidare har du övergripande kunskap om säkerhetsinstallationer, larm- och passersystem samt mekaniskt inbrottsskydd. I den här rollen behöver du ha god administrativ förmåga. Du har erfarenhet av att arbetsleda mindre grupper. Du har en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift, både på svenska och engelska. I anställningen krävs att du har B-körkort.

Det är meriterande om du arbetat med säkerhetsskyddsarbete inom statlig sektor, gärna inom försvarsområdet, och har erfarenhet av att genomföra utbildningar, säkerhetsprövningar och säkerhetsanalyser.

Som person har du integritet och ett högt säkerhetsmedvetande. Du arbetar strukturerat och tar ansvar för dina uppgifter. För att lyckas i rollen krävs att du har en god kommunikativ förmåga och skapa förståelse för informationssäkerhet och säkerhetsskydd. Du har god förmåga till samarbete och bidrar till ett gott samarbetsklimat. Det krävs även att du är flexibel och kan anpassa dig och ditt sätt att arbeta till förändrade förutsättningar. 

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Vad erbjuder vi dig?

På FOI bidrar du med din kunskap i en verksamhet som bidrar till ett starkare totalförsvar och samhälle. Tillsammans med dina kollegor hittar du lösningar på komplexa frågor. Ditt arbete på FOI gör att våra uppdragsgivare som till exempel Försvarsmakten och Myndigheten för samhällsskydd blir effektivare, kunnigare och starkare inom sina respektive områden.

Du kommer att ingå i säkerhetsskyddsenheten som är placerad direkt under generaldirektören.

Säkerhetsskyddsenheten kravställer och stödjer verksamheten inom säkerhetsskyddsarbete och informationssäkerhet och är representerade på FOI:s samtliga verksamhetsorter. Du kommer att ha Linköping som stationeringsort.

Läs gärna mer om vad vi gör: 
https://www.foi.se/om-foi.html

Tjänsten är en tillsvidareanställning som kan inledas med sex månaders provanställning. Vid tillsvidareanställning på FOI kommer du att krigsplaceras vid myndigheten.

Vi arbetar medvetet för en god arbetsmiljö med en bra balans mellan arbete och privatliv. Utöver detta erbjuder vi en rad förmåner förmåner bl.a. regelbunden kompetensutveckling i form av deltagande i utbildningar, kurser och seminarier. Läs mer om hur det är att jobba hos oss: 
https://www.foi.se/jobba-hos-oss.html

Vill du vara med och söka svaren för en säkrare värld?


Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via ansökningsknappen senast den 21 augusti 2022!

För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta säkerhetsskyddschef Johan Bäckström. Fackliga företrädare är Kristofer Hallgren (Saco-S) och Eva Larsson (OFR/S – ST). Samtliga nås på 08-55 50 30 00.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585). Sökande behöver lämna in vidimerade kopior på av oss angivna utbildnings-/examensbevis samt tjänstgöringsintyg som styrker de kunskaper och erfarenheter som är relevanta för tjänsten.

Då vi är en myndighet betraktas inlämnade ansökningshandlingar som allmän handling och kan på begäran lämnas ut till utomstående enligt offentlighets- och sekretesslagen.

Vi kommer ha begränsad tillgänglighet under sommaren och därmed kan det dröja innan du får svar på din fråga. Vi startar urvalet efter ansökningstiden har gått ut och kommer att svara på dina frågor så snart vi kan. Tack för din förståelse.

Erbjudanden från rekryteringsföretag undanbedes. 

Skicka ansökan!

Län:
Östergötland

Anställningstyp:
Tillsvidareanställning

Anställningsgrad:
Heltid

Arbetstider:
Dag

Sista ansökningsdag:
2022-08-21

Tillträde:
Enligt överenskommelse

Arbetsplats/placeringsort:
Linköping

Kontaktpersoner:
Johan Bäckström

Adress:
Gullfossgatan 6 16490 StockholmAnsök nu

Sista ansökningsdag : 21 augusti . Arbetsort : Linköping . Publicerat : 18 juli

Kategorier : Chef & Ledning Offentliga jobb Säkerhet & Skydd


Senaste jobben från FOI

Alla jobb hos FOI

Liknande jobb Lokal säkerhetschef