FOI

Kommunikatör inriktning arbetsgivarvarumärke och internkommunikation

Är du intresserad av att driva det kommunikativa arbetet med FOI:s arbetsgivarvarumärke? Är du en bred kommunikatör med erfarenhet av internkommunikation och av att skapa innehåll för olika digitala plattformar? Då är du kanske den vi söker! 

Vad bidrar du med i arbetet hos oss?

FOI ska växa och bli fler och synligheten mot potentiella medarbetare blir allt viktigare. Därför växlar vi nu upp de kommunikationsinsatser som är inriktade på att stärka arbetsgivarvarumärket. Du blir en viktig del i det arbetet!

Som digital kommunikatör är du med i hela kedjan från strategisk kommunikationsplanering till genomförande och produktion för FOI:s digitala plattformar. Du stödjer myndighetens olika verksamheter med bland annat kommunikationsplanering, kanalval och innehållsproduktion.

Du ingår i ett team med kommunikatörer där din roll bland annat är att skriva texter, planera och genomföra kampanjer och annat material till sociala medier. Du föreslår, planerar och genomför också andra kommunikativa insatser, huvudsakligen interna, som du följer upp och utvärderar. Du rapporterar till kommunikationschefen.

Har du den kompetensprofil vi behöver

Vi söker dig som har relevant högskole- eller universitetsutbildning och erfarenhet av liknande arbetsuppgifter, gärna inom offentlig verksamhet. Du rör dig obehindrat mellan olika digitala kanaler och gör enklare filmproduktioner för intern och extern publicering. Du behärskar de vanligaste verktygen för innehållsproduktion i digitala kanaler och har vana av att sätta upp kampanjer i sociala medier. Du ska kunna hantera en variation av korta deadlines och längre projekt.

Om du arbetat med poddproduktion ser vi det som meriterande. 

Som person är du lyhörd, pedagogisk och har god samarbetsförmåga. Du är kreativ och kan formulera konkreta förslag som du sedan omsätter i praktiken. Du tar initiativ, stämmer av och behåller ditt lugn i situationer med högt tempo. Du är noggrann och kvalitetsmedveten. Du tvekar inte att ta på dig uppgiften att samordna olika arbetsgrupper och trivs samt har vana av att tala inför grupp. För att lyckas i rollen behöver du vara en god skribent med vass penna och van att skriva och redigera texter anpassade för olika målgrupper, därför behöver du ha mycket goda kunskaper i svenska såväl skriftligt som muntligt. 

I urvalsprocessen lägger vi stor vikt vid dina personliga egenskaper. Arbetsprover kan bli aktuella i senare delen av rekryteringsprocessen.

Vad erbjuder vi dig?

På FOI får du möjlighet att arbeta med frågor som är viktiga för både totalförsvaret och hela samhället. Kommunikation utgör en viktig del i att sprida FOI:s breda kunskap och forskning inom totalförsvarsområdet men också för att synliggöra oss som en attraktiv arbetsgivare, inte minst nu när FOI ska växa och bli fler. 

Du kommer att ingå i Kommunikationsenheten som tillhör avdelningen Forskningsstöd. Läs gärna mer om vad vi gör: 
https://www.foi.se/om-foi/organisation/forskningsstod.html.

Tjänsten är en tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning. 

Det kan även bli aktuellt med rekrytering av ytterligare en kommunikatör med liknande arbetsuppgifter till Kommunikationsenheten.

Vi arbetar medvetet för en god arbetsmiljö med en bra balans mellan arbete och privatliv. Utöver detta erbjuder vi en rad förmåner. Läs mer om hur det är att 
jobba hos oss. 

Vill du vara med och söka svaren för en säkrare värld?


Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via ansökningsknappen senast den 21 augusti!

För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta Ann-Sofi Carlsson från och med 8 augusti. Fackliga företrädare är Fredrik Ringblom (Saco-S) och Eva Larsson (OFR/S – ST) Samtliga nås på 08-555 030 00.

Vi kommer ha begränsad tillgänglighet under sommaren och därmed kan det dröja innan du får svar på din fråga. Vi startar urvalet efter ansökningstiden har gått ut och kommer att svara på dina frågor så snart vi kan. Tack för din förståelse.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585). Inför säkerhetsprövning efterfrågas vidimerade kopior på de utbildningar och tjänstgöringsintyg som är relevanta för tjänsten.

Då vi är en myndighet betraktas inlämnade ansökningshandlingar som allmän handling och kan på begäran lämnas ut till utomstående enligt offentlighets- och sekretesslagen.

Erbjudanden från rekryteringsföretag undanbedes.     

Län:
Stockholm

Anställningstyp:
Tillsvidareanställning

Anställningsgrad:
Heltid

Arbetstider:
Dag

Sista ansökningsdag:
2022-08-21

Tillträde:
Enligt överenskommelse

Arbetsplats/placeringsort:
Stockholm - Kista

Kontaktpersoner:
Ann-Sofi Carlsson
tfn: 
+46 709 27 70 14

Adress:
Gullfossgatan 6 16490 Kista

FOI, Totalförsvarets forskningsinstitut
FOI, Totalförsvarets forskningsinstitut, är ett av Europas främsta institut för tillämpad forskning inom försvar och säkerhet. FOI är en myndighet under Försvarsdepartementet och vi har till uppgift att bedriva forskning, metod- och teknikutveckling samt utredningsarbete för totalförsvaret och till stöd för nedrustning, icke-spridning och internationell säkerhet. Verksamheten bedrivs på uppdrag av i första hand Regeringskansliet, Försvarsmakten, Försvarets materielverk (FMV) och Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB). På FOI är vi cirka 1000 anställda, varav drygt 800 arbetar direkt med forskning och utveckling. Våra kompetenser spänner över hela fältet från naturvetenskap och teknik till samhälls- och statsvetenskap.Ansök nu

 

 

 

Sista ansökningsdag : 21 augusti . Arbetsort : Kista . Publicerat : 3 augusti

Kategorier : Kommunikation Offentliga jobb


Senaste jobben från FOI

Alla jobb hos FOI

Liknande jobb Kommunikatör inriktning arbetsgivarvarumärke och internkommunikation