FOI

HR-chef

Är du en förtroendeingivande och erfaren chef och ledare inom personalområdet? Lockas du av att arbeta i en kunskapsintensiv myndighet som växer? Då kan detta vara uppdraget för dig!

Vad bidrar du med i arbetet hos oss?
Som HR-chef är du ansvarig för det strategiska och operativa HR-arbetet på FOI. Du är en viktig drivkraft i utvecklingen av myndigheten där kompetensförsörjning och chef- och ledarskapsutveckling är prioriterade områden. Tillsammans med dina medarbetare stöttar du organisationen och skapar förutsättningar för att attrahera, rekrytera, behålla och utveckla medarbetare och chefer. Du driver utvecklings- och förändringsarbete inom ditt ansvarsområde i nära samverkan med övriga funktioner inom myndigheten. I rollen som HR-chef ansvarar du för att driva och utveckla arbetsgivarpolitiken på myndigheten inom bl.a. lönebildning, villkorsfrågor, hållbar arbetsmiljö och myndighetsövergripande regelverk.

HR-enheten består av ett 30-tal medarbetare med specialistkompetens inom HR, lön och resor. Till din hjälp för ledning och styrning av verksamheten har du två underställda sektionschefer för rekrytering respektive löner och resor. Du har personal- och budgetansvar och ingår i avdelningen Forskningsstöds ledningsgrupp. Resor till FOI:s verksamhetsorter förekommer.

Har du den kompetensprofil vi behöver?
Vi söker dig som har en akademisk examen inom HR-området eller annan utbildning som vi bedömer är likvärdig. Du har flerårig erfarenhet som HR-chef med verksamhets-, personal- och budgetansvar och är van att leda och utveckla chefer, medarbetare och verksamhet. Du har gedigen erfarenhet av statligt personalarbete, god förhandlingsvana och erfarenhet av förändrings- och utvecklingsarbete. Det är meriterande om du har erfarenhet av att leda underställda chefer samt erfarenhet av arbete i en organisation med höga säkerhetskrav. Du utrycker dig väl i tal och skrift på svenska.

Du är en trygg och stabil ledare som engagerar, skapar delaktighet och ger mandat. Genom ditt engagemang och förmåga att ta till vara allas potential leder du enhetens medarbetare mot goda resultat. Med din kommunikativa förmåga är du smidig i ditt sätt att samverka och du har lätt för att skapa och underhålla relationer. Du är tydlig och strukturerad i ditt ledarskap och du har förmåga att se helheter. Vidare är du drivande och intresserad av att utveckla dina ansvarsområden i relation till myndighetens behov. Arbetsuppgifterna ställer ofta krav på att kunna lösa komplexa problem, att ha integritet och samtidigt vara prestigelös. 

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Vad erbjuder vi dig?

På FOI får du möjlighet att arbeta med frågor som är viktiga för både totalförsvaret och hela samhället. Tillsammans med andra får du möjlighet att skapa nya infallsvinklar och lösningar på komplexa frågor och se resultaten förverkligas hos våra uppdragsgivare. Din expertis bidrar till att viktiga samhällsfunktioner som exempelvis Försvarsmakten och Myndigheten för samhällsskydd och beredskap blir effektivare, kunnigare och starkare inom sina respektive områden.

HR-enheten tillhör avdelningen Forskningsstöd. Läs gärna mer om vad vi gör: 
https://foi.se/om-foi/organisation/forskningsstod.html

Tjänsten är en tillsvidareanställning som kan inledas med sex månaders provanställning. Vi tillämpar chefsförordnande som avtalas på tre år med möjlighet till förlängning.

Vi arbetar medvetet för en hållbar och inkluderande arbetsmiljö med en bra balans mellan arbete och privatliv. Utöver detta erbjuder vi en rad förmåner. Läs mer om hur det är att jobba hos oss: 
https://www.foi.se/jobba-hos-oss.html

Vill du vara med och söka svaren för en säkrare värld?

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via ansökningsknappen senast den 24 september!

Denna rekrytering utförs av Poolia Executive Search AB, Pion-Groups verksamhet för rekrytering av ledningspersoner samt styrelserekrytering. För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult/partner Charlotte Ahlquist, 073 506 72 05, 
charlotte.ahlquist@poolia.se eller rekryteringskonsult Ulrika Pantzar, 070 767 77 75, ulrica.pantzar@poolia.se.

Fackliga företrädare är Fredrik Ringblom (SACO) och Magnus Lindström (OFR/S – ST), de nås på 08-555 030 00.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585). Inför säkerhetsprövning kommer den slutkandidat som är aktuell för tjänsten behöva lämna in vidimerade kopior på av oss angivna utbildnings-/examensbevis samt tjänstgöringsintyg som styrker de kunskaper och erfarenheter som är relevanta för tjänsten.

Då vi är en myndighet betraktas inlämnade ansökningshandlingar som allmän handling och kan på begäran lämnas ut till utomstående enligt offentlighets- och sekretesslagen.
    
Referensnummer:
FOI-PERS-2023-526

Län:
Stockholm

Anställningstyp:
Tillsvidareanställning

Anställningsgrad:
Heltid

Arbetstider:
Dag

Sista ansökningsdag:
2023-09-24

Tillträde:
Enligt överenskommelse

Arbetsplats/placeringsort:
Stockholm - Kista

Kontaktpersoner:
Susanne Jansson


Adress:
Gullfossgatan 6 16490 KistaAnsök nu


Sista ansökningsdag : Om 22 timmar . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 4 september

Kategorier : Chef & Ledning HR & Organisation Offentliga jobb


Senaste jobben från FOI

Alla jobb hos FOI

Liknande jobb HR-chef