FOI

Försöksledare och expert på explosiva varor

Har du kunskap om hantering av vapen och explosiva varor? Har du erfarenhet av försöksledning? Tycker du om att arbeta tillsammans med andra och lockas av att arbeta med experimentell forskningsverksamhet? Då är det här ett jobb för dig!

 
Vad bidrar du med i arbetet hos oss?

Du kommer att arbeta som försöksledare med vapen och explosiva varor inom vår experimentella verksamhet. Du leder och deltar i försök där vi t.ex. studerar strukturrespons hos material eller karaktäriserar egenskaper hos sprängämnen och vapen. Arbetet bedrivs i projektform av både långsiktig forskningskaraktär och mer kortsiktigt direktstöd.

 
Har du den kompetensprofil vi behöver?

Vi söker dig som har flerårig dokumenterad erfarenhet av arbete med explosiva varor. För att lyckas i rollen är det viktigt att du är självgående, tar egna initiativ samt är mål- och resultatinriktad. Du har tidigare erfarenhet av försöksledning, vilket innefattar både planering och genomförande av försök. Du har lätt att samverka med olika expertkompetenser, både inom FOI och med andra myndigheter. Erfarenhet av att arbeta på myndighet inom försvars- eller säkerhetssektorn, t.ex. Försvarsmakten, FOI, FMV, MSB eller Polisen, är meriterande. Kunskap om Försvarsmakten och dokumenterad kunskap och erfarenhet om vapen, stridsdelar och ammunition är meriterande liksom om du har gått FEX-kurs (föreståndare explosiv vara). Du är bra på att skriva för olika målgrupper, både vetenskapligt och mer kundanpassat och har god förmåga att kommunicera tydligt i både tal och skrift på svenska och engelska. Erfarenhet av att bedriva utbildning/undervisning är meriterande.
 
Vid urvalet kommer vi att lägga stor vikt på dina personliga egenskaper.

 
Vad erbjuder vi dig?

På FOI får du möjlighet att arbeta med frågor som är viktiga för både totalförsvaret och hela samhället. Tillsammans med andra får du möjlighet att skapa nya infallsvinklar och lösningar på komplexa frågor och se resultaten förverkligas hos våra uppdragsgivare. Din expertis bidrar till att viktiga samhällsfunktioner som exempelvis Försvarsmakten och Myndigheten för samhällsskydd och beredskap blir effektivare, kunnigare och starkare inom sina respektive områden.

Du kommer att arbeta på enheten Skydd och verkan som tillhör avdelningen Vapen, skydd och säkerhet. Läs gärna mer om vad vi gör här.
 
Tjänsten är en tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning.

Vi arbetar medvetet för en god arbetsmiljö med en bra balans mellan arbete och privatliv. Utöver detta erbjuder vi en rad förmåner. Läs mer om hur det är att jobba hos oss: https://www.foi.se/jobba-hos-oss.html

 
Vill du vara med och söka svaren för en säkrare värld?

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via ansökningsknappen senast den 1 november!
 
För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta enhetschef Thomas Öst. Fackliga företrädare är Matilda Ågren (Saco-S) och Magnus Lindström (OFR/S – ST). Samtliga nås på 08-555 030 00.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585). Inför säkerhetsprövning efterfrågas vidimerade kopior på de utbildningar och tjänstgöringsintyg som är relevanta för tjänsten.

Då vi är en myndighet betraktas inlämnade ansökningshandlingar som allmän handling och kan på begäran lämnas ut till utomstående enligt offentlighets- och sekretesslagen.
 
     
Län:
Stockholm

Anställningstyp:
Tillsvidareanställning

Anställningsgrad:
Heltid

Arbetstider:
Dag

Sista ansökningsdag:
2021-11-01

Tillträde:
Enligt ök

Arbetsplats/placeringsort:
Grindsjön

Kontaktpersoner:
Thomas Öst

tfn: +46 855503000

Företagets hemsida:
www.foi.se

Adress:
Olof Arrhenius väg 31 13794 Norra Sorunda


Ansök nu


Sista ansökningsdag : 1 november . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 30 september

Kategorier : Säkerhet & Skydd


Senaste jobben från FOI

Alla jobb hos FOI

Liknande jobb Försöksledare och expert på explosiva varor