FOI

Forskningsingenjör inom elektronik

Hur kan fysikaliska experiment inom undervattenstillämpningar bistå svenskt försvar, samhälle och miljö? Vi på FOI arbetar med forskning för en säkrare värld. Vill du bidra med din kompetens? Nu söker vi en forskningsingenjör med inriktning inom elektronik!


Vad bidrar du med i arbetet hos oss?
Du kommer att arbeta med konstruktion och byggnation av mättekniska system, programvara och annan utrustning för elektromagnetiska och akustiska sensorsystem. Arbetet omfattar bl.a. integration av ny funktionalitet i befintliga operativa system. Arbetet är mycket varierande och sker både på kontor, i laboratoriemiljö och i fält, både till lands och till sjöss. Vid fältförsök är det ofta vanligt med resor på 1-5 dygn. Verksamheten bedrivs i projektform där såväl självständigt arbete som samarbete i grupp förekommer. Vi samverkar med olika nationella och internationella forskningsorganisationer.


Har du den kompetensprofil vi behöver?
Du har dokumenterad gedigen erfarenhet av arbete med analog och digital elektronikkonstruktion och byggnation. Vi konstruerar själva men upphandlar tillverkning av mer avancerade mönsterkort samt montering av komplicerade komponenter. Du är familjär med microcontrollers och inbyggda system, samt uppbyggnad av datanätverk. Det är meriterande om du har erfarenhet av programspråket LabView samt kodning av programmerbar logik (FPGA). Vi ser gärna att du har viss mekanisk kompetens vad gäller inkapsling och montering av elektronik.

Du är flexibel och tar ansvar för dina delar men stöttar även upp andra så att de gemensamma målen nås. Som person är du initiativtagande, mål- och resultatorienterad och har god samarbetsförmåga samt helhetssyn. Du är strukturerad, kreativ och har en problemlösande analysförmåga. Du har en mycket god förmåga att arbeta enskilt såväl som i grupp. Vidare har du god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift såväl på svenska som på engelska.

Du har i arbetet stora möjligheter att påverka både design och funktion och bidrar till vår strävan efter att samutnyttja flera gemensamma komponenter, både på maskin- såväl som på programvarusidan.

Det är meriterande att du har körkort minst behörighet B.


Vad erbjuder vi dig?
På FOI får du möjlighet att arbeta med frågor som är viktiga för både totalförsvaret och hela samhället. Tillsammans med andra får du möjlighet att skapa nya infallsvinklar och lösningar på komplexa frågor och se resultaten förverkligas hos våra uppdragsgivare. Din expertis bidrar till att viktiga samhällsfunktioner som exempelvis Försvarsmakten och Myndigheten för samhällsskydd och beredskap blir effektivare, kunnigare och starkare inom sina respektive områden.

Du kommer att ingå i enheten Undervattensteknik som tillhör avdelningen Försvarsteknik. Läs gärna mer om vad vi gör: 
https://www.foi.se/forskning/undervattensforskning.html

Tjänsten är en tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning.

Vi arbetar medvetet för en god arbetsmiljö med en bra balans mellan arbete och privatliv. Utöver detta erbjuder vi en rad förmåner.

Läs mer om hur det är att jobba hos oss: 
https://www.foi.se/jobba-hos-oss.html


Vill du vara med och söka svaren för en säkrare värld?

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via ansökningsknappen senast den 31 januari!

För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta enhetschef Lena Lund eller enhetschef Alex Cederholm.

Fackliga företrädare är Staffan Lindgren (Saco-S) och Krister Söderberg (OFR/S – ST). Samtliga nås på 08-555 030 00.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585). Inför säkerhetsprövning efterfrågas vidimerade kopior på de utbildningar och tjänstgöringsintyg som är relevanta för tjänsten.

Då vi är en myndighet betraktas inlämnade ansökningshandlingar som allmän handling och kan på begäran lämnas ut till utomstående enligt offentlighets- och sekretesslagen.

     
Län:
Stockholm

Anställningstyp:
Tillsvidareanställning

Anställningsgrad:
Heltid

Arbetstider:
Dag

Sista ansökningsdag:
2022-01-31

Tillträde:
Enligt överenskommelse

Arbetsplats/placeringsort:
Stockholm - Kista

Kontaktpersoner:
Alex Cederholm


Företagets hemsida:
www.foi.se

Adress:
Gullfossgatan 6 16490 KistaAnsök nu


Sista ansökningsdag : 31 januari . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 11 januari

Kategorier : Naturvetenskap & Forskning Teknik & Ingenjör


Senaste jobben från FOI

Alla jobb hos FOI

Liknande jobb Forskningsingenjör inom elektronik