FOI

Forskarutbildad inom signalbehandling – bli en del av vårt lag för att stärka Sveriges säkerhet!

Är du forskarutbildad och vill kombinera teoretiska studier med tillämpad problemlösning för Sveriges säkerhet? Då kanske just du är den vi söker!

Verksamheten inom radiokommunikationsområdet på FOI i Linköping befinner sig i en expansiv fas och vi söker nu dig som vill bidra med dina kunskaper inom signalbehandling. Du får en viktig roll i vår verksamhet där vi stärker Sveriges säkerhet genom forskning och utveckling kring robusta radiokommunikationer.  Hos oss krävs lösningar som inte bara använder den senaste tekniken, utan även framtidens teknik. Enheten erbjuder spännande möjligheter inom forskning och utveckling där målet är att bidra till ökad förmåga och tillförlitlig kommunikation under svåra förhållanden vid kris, katastrof eller krig.

Vad bidrar du med i arbetet hos oss?

Du får använda moderna utvecklingsverktyg och ditt arbete innefattar allt från teoretiska och praktiska analyser, modellering och simulering, medverkan i demonstrationer och fältförsök till rapportskrivning och föredragningar för våra uppdragsgivare. Du kommer att få möjlighet att arbeta med våra avancerade simulatorer och vårt välutrustade radiolabb. Vårt arbete sker i projektform i samarbete med andra forskare inom och utom FOI. Din insats blir en del av en helhet där du också ges stor möjlighet att påverka projektresultaten och fördjupa dig inom ditt specialistområde.

Har du den kompetensprofil vi behöver?
 
Vi söker dig som är forskarutbildad (Lic/Dr) inom digital signalbehandling eller annat område som FOI bedömer som likvärdigt. Inriktning mot signalbehandling för radiokommunikation är meriterande liksom tidigare erfarenhet av att arbeta med utveckling eller forskning inom radiokommunikation.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Då du kommer att arbeta i projektform behöver du trivas med att utveckla lösningar tillsammans med andra. För att lyckas och trivas i rollen som forskare bör du även vara självgående, initiativtagande, strukturerad och ha en god problemlösande analysförmåga. Du har även god förmåga att uttrycka dig muntligt och skriftligt på både svenska och engelska.

Vad erbjuder vi dig?

På FOI får du möjlighet att arbeta med frågor som är viktiga för både totalförsvaret och hela samhället. Tillsammans med andra får du möjlighet att skapa nya infallsvinklar och lösningar på komplexa frågor och se resultaten förverkligas hos våra uppdragsgivare. Din expertis bidrar till att viktiga samhällsfunktioner som exempelvis Försvarsmakten och Myndigheten för samhällsskydd och beredskap blir effektivare, kunnigare och starkare inom sina respektive områden.

Du kommer att ingå i enheten xxx som tillhör avdelningen Telekrig. Läs gärna mer om vad vi gör: 
https://www.foi.se/om-foi/organisation/telekrig.html

Vi arbetar medvetet för en god arbetsmiljö med en bra balans mellan arbete och privatliv. Utöver detta erbjuder vi en rad förmåner. 

Läs mer om hur det är att jobba hos oss: 
https://www.foi.se/jobba-hos-oss.html

Vill du vara med och söka svaren för en säkrare värld?

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via ansökningsknappen senast den 8 juni 2023!

För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta enhetschef Peter Stenumgaard. Fackliga företrädare är Nils Karlsson (Saco-S) och Johan Gustavsson (OFR/S – ST). Samtliga nås på 013-37 80 00.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585). Inför säkerhetsprövning efterfrågas vidimerade kopior på de utbildningar och tjänstgöringsintyg som är relevanta för tjänsten.

Då vi är en myndighet betraktas inlämnade ansökningshandlingar som allmän handling och kan på begäran lämnas ut till utomstående enligt offentlighets- och sekretesslagen.

Erbjudanden från rekryteringsföretag undanbedes.
    
Län:
Östergötland

Anställningstyp:
Tillsvidareanställning

Anställningsgrad:
Heltid

Arbetstider:
Dag

Sista ansökningsdag:
2023-06-08

Tillträde:
Enligt överenskommelse

Arbetsplats/placeringsort:
Linköping

Kontaktpersoner:
Peter Stenumgaard

tfn: +46 13-37 80 00

Företagets hemsida:
www.foi.se

Adress:
Olaus Magnus Väg 58111 Linköping


Ansök nu

Sista ansökningsdag : 8 juni . Arbetsort : Linköping . Publicerat : 24 maj

Kategorier : Naturvetenskap & Forskning Offentliga jobb Teknik & Ingenjör


Senaste jobben från FOI

Alla jobb hos FOI

Liknande jobb Forskarutbildad inom signalbehandling – bli en del av vårt lag för att stärka Sveriges säkerhet!