FOI

Forskare simulatorbaserad träning och värdering inriktning Human Factors

Vill du arbeta för att stärka Sveriges försvar och säkerhet? Vill du jobba i sammanhang där du har möjlighet att påverka? Vill du ha kul på jobbet? Då kanske du är vår nya kollega!

Vi är Flygvapnets Luftstridssimuleringscenter (FLSC) som drivs i FOIs regi. Vi utvecklar en världsledande simuleringsanläggning för luftstrid som används av bl.a. svenska flygvapnets piloter för utbildning, träning och taktikstudier. Vi söker nu en forskare inom simulatorbaserad träning och värdering med inriktning Human Factors till forskargruppen på FLSC. Gruppen bedriver forskning kring nya metoder och koncept för flyg- och luftstridsträning utifrån ett humancentrerat perspektiv.

Vad bidrar du med i arbetet hos oss?
Du kommer att ingå i en forskargrupp, idag bestående av fyra personer, där du leder och deltar i forskningsprojekt som rör simulatorbaserad värdering, utbildning och träning, t.ex. utveckling av nya koncept för värdering av prestation, människa-maskin-interaktion (MMI), framtida träningskoncept, interaktion med obemannade farkoster, samt immersiva teknologier (såsom VR/AR/MR).

I samarbete med forskare, mjukvaruutvecklare och träningsledare kommer du att bedriva tillämpad forskning och studier med innovativa metoder och teknologier i syfte att göra simulatorbaserad träning mer effektiv. Du kommer att arbeta med utveckling av koncept och metoder, bearbetning och analyser av data samt dokumentera och presentera resultat skriftligt och muntligt såväl på svenska som på engelska. Genomförande av studier i både labb-miljö och fält förekommer.

Har du den kompetensprofil vi behöver?
Du har en forskarutbildning inom kognitionsvetenskap, Human Factors, människa-dator/maskin-interaktion, serious gaming eller motsvarande som FOI bedömer som relevant, eller minst 5 års erfarenhet av forskning och/eller utveckling inom dessa områden.

Du har gedigen erfarenhet inom följande områden:
Studier och forskning kring människa-dator/maskin-interaktion, Human Factors,
Kvantitativ forskningsmetodik och beteendevetenskaplig statistisk,
Genomförande av studier i labb-miljö eller fält.

Det är meriterande om du har erfarenhet av kvalitativ forskningsmetodik, programmering i C++ eller Python, samt har erfarenhet av arbete med MMI-utveckling eller spelmotorer såsom Unity eller Unreal Engine. Det är även meriterande om du har erfarenhet av agil mjukvaruutveckling och har kunskap om flygdomänen.

Du har god förmåga att producera och presentera forskningsresultat, god kommunikativ förmåga i både tal och skrift på svenska såväl som engelska, intresse för tillämpad flygforskning,samt har ett högt säkerhetsmedvetande.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Vi söker en person som har god samarbetsförmåga och har lätt för att arbeta med personer med olika kompetens och bakgrund. Du är självgående och trygg i att både utföra och leda forsknings- och utvecklingsverksamhet. Vidare är du kreativ och har en helhetssyn vid lösandet av arbetsuppgifter.

Vad erbjuder vi dig?
På FOI får du möjlighet att arbeta med frågor som är viktiga för både totalförsvaret och hela samhället. Tillsammans med andra får du möjlighet att skapa nya infallsvinklar och lösningar på komplexa frågor och se resultaten förverkligas hos våra uppdragsgivare. Din expertis bidrar till att viktiga samhällsfunktioner som exempelvis Försvarsmakten och Myndigheten för samhällsskydd och beredskap blir effektivare, kunnigare och starkare inom sina respektive områden.

Du kommer att ingå i enheten FLSC, Flygvapnets luftstridssimuleringscentrum, som tillhör avdelningen Försvarsteknik. Läs gärna mer om vad vi gör 
här: https://www.foi.se/om-foi/organisation/forsvarsteknik.html

Tjänsten är en tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning. Vi arbetar medvetet för en hållbar och inkluderande arbetsmiljö med en bra balans mellan arbete och privatliv. Utöver detta erbjuder vi en rad förmåner. Läs mer om hur det är att jobba hos oss: 
https://www.foi.se/jobba-hos-oss.html 

Vill du vara med och söka svaren för en säkrare värld?

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via ansökningsknappen senast den 31 augusti!

För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta enhetschef Stefan Ungerth eller forskningsledare Rogier Woltjer. Fackliga företrädare är Staffan Lindgren (Saco-S) och Krister Söderberg (OFR/S – ST). Samtliga nås på 08-555 030 00. Vi kan komma att ha begränsad tillgänglighet under sommaren.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585). Inför säkerhetsprövning efterfrågas vidimerade kopior på de utbildningar och tjänstgöringsintyg som är relevanta för tjänsten.

Då vi är en myndighet betraktas inlämnade ansökningshandlingar som allmän handling och kan på begäran lämnas ut till utomstående enligt offentlighets- och sekretesslagen.

Vi undanber oss erbjudanden från rekryteringsbolag.

Län:
Stockholm

Anställningstyp:
Tillsvidareanställning

Anställningsgrad:
Heltid

Arbetstider:
Dag

Sista ansökningsdag:
2022-08-31

Tillträde:
Enligt överenskommelse

Arbetsplats/placeringsort:
Stockholm-Kista

Kontaktpersoner:
Stefan Ungerth
tfn: 
08-55503000

Företagets hemsida:
www.foi.se

Adress:
Gullfossgatan 6 16490 KistaAnsök nu

Sista ansökningsdag : 31 augusti . Arbetsort : Kista . Publicerat : 11 juli

Kategorier : Offentliga jobb Teknik & Ingenjör


Senaste jobben från FOI

Alla jobb hos FOI

Liknande jobb Forskare simulatorbaserad träning och värdering inriktning Human Factors