FOI

Forskare inom autonomi med fokus på algoritmer

Har du ett intresse för teknik och försvar? Vill du arbeta på en arbetsplats med hög kompetens, i spännande projekt inom försvar och säkerhet med internationella samarbeten? Vi söker dig som vill förstå kopplingen mellan dagens teknikutveckling och framtidens tillämpningar.

Vi på enheten Systemteknik arbetar främst med studier, analys och värdering av styrda vapen och autonoma farkoster. Arbetet bedrivs i samverkan med Försvarsmakten och FMV samt i internationella samarbeten. På enheten forskar vi kring autonoma farkoster och vapensystem med fokus på styrning, navigering och farkostsdynamik. Arbetet syftar till att förstå vilken prestanda och förmåga existerande system har och att utveckla framtida koncept.

Vad bidrar du med i arbetet hos oss?
Du kommer att arbeta med forskning och utveckling kring framtidens drönare och andra autonoma system samt hur dessa kommer att påverka Försvarsmaktens framtida förmåga. Tillämpningarna är främst inom autonoma farkoster och samverkan i svärmar av system. Vetenskaplig metodik präglar vårt arbete, som sker i projektform, där vi arbetar både självständigt och i grupp. Resultaten används för att stödja Försvarsmaktens och FMV:s utvecklingsarbete och anskaffningar.

Har du den kompetensprofil vi behöver?
Vi söker dig med goda kunskaper i och ett stort intresse för matematisk problemlösning. Du har forskarutbildning eller motsvarande och en bakgrund inom reglerteknik, robotik, matematisk systemteori eller dynamiska system. Meriterande är kunskaper i algoritmdesign, maskininlärning och programmering, t.ex. i skript-språk som Matlab, Python eller C++/C#. Du har lätt för att omvandla teori till praktik och sätta problem i sitt sammanhang, erfarenhet av att formulera och lösa forskningsfrågor samt har förmåga att snabbt ta till dig information och förstå nya områden.

FOI lägger stor vikt vid personliga egenskaper och för denna tjänst är det viktigt att du har en god analytisk förmåga, är självgående, tar egna initiativ samt är mål- och resultatinriktad. Du trivs med att arbeta både självständigt samt i grupp och har god samarbetsförmåga. Du har god förmåga att kommunicera klart och tydligt i både tal och skrift på svenska såväl som på engelska.

Vad erbjuder vi dig?
På FOI får du möjlighet att arbeta med frågor som är viktiga för både totalförsvaret och hela samhället. Tillsammans med andra får du möjlighet att skapa nya infallsvinklar och lösningar på komplexa frågor och se resultaten förverkligas hos våra uppdragsgivare. Din expertis bidrar till att viktiga samhällsfunktioner som exempelvis Försvarsmakten och Myndigheten för samhällsskydd och beredskap blir effektivare, kunnigare och starkare inom sina respektive områden.

Du kommer att ingå i enheten Systemteknik som tillhör avdelningen Försvarsteknik. Läs gärna mer om vad vi gör 
här.

Tjänsten är en tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning.

Vi arbetar medvetet för en hållbar och inkluderande arbetsmiljö med en bra balans mellan arbete och privatliv. Utöver detta erbjuder vi en rad förmåner. Läs mer om hur det är att jobba hos oss 
här.

Vill du vara med och söka svaren för en säkrare värld?

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via ansökningsknappen senast den 31 augusti!

För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta enhetschef Maria Sjöblom. Fackliga företrädare är Staffan Lindgren (Saco-S) och Krister Söderberg (OFR/S – ST). Samtliga nås på 08-555 030 00. Vi kommer att ha begränsad tillgänglighet under sommaren och du når oss säkrast från den 8 augusti.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585). Inför säkerhetsprövning efterfrågas vidimerade kopior på de utbildningar och tjänstgöringsintyg som är relevanta för tjänsten.

Då vi är en myndighet betraktas inlämnade ansökningshandlingar som allmän handling och kan på begäran lämnas ut till utomstående enligt offentlighets- och sekretesslagen.

Vi undanber oss erbjudanden från rekryteringsbolag.

Län:
Stockholm

Anställningstyp:
Tillsvidareanställning

Anställningsgrad:
Heltid

Arbetstider:
Dag

Sista ansökningsdag:
2022-08-31

Tillträde:
Enligt överenskommelse

Arbetsplats/placeringsort:
Stockholm-Kista

Kontaktpersoner:
Maria Sjöblom


Företagets hemsida:
www.foi.se

Adress:
Gullfossgatan 6 16490 KistaAnsök nu

Sista ansökningsdag : 31 augusti . Arbetsort : Kista . Publicerat : 14 juli

Kategorier : Offentliga jobb Teknik & Ingenjör


Senaste jobben från FOI

Alla jobb hos FOI

Liknande jobb Forskare inom autonomi med fokus på algoritmer