FOI

Erfaren ingenjör inom radarsystem

Vill du göra skillnad och utveckla nya radarsystem som stärker Sveriges försvar och säkerhet? Är du kreativ och vill arbeta med ny teknik och tillämpad forskning i team med kunniga experter?

Då har du nu chansen att bidra till FOI:s forskning inom radarsystem.


Vad bidrar du med i arbetet hos oss?

Vi söker nu dig som vill arbeta med nya radarsystem i tillämpad forskning och utvecklas med oss på enheten för Radarsystem. Du kommer att få arbeta med att ta fram experimentella radarsystem men framför allt med mätningar, prov och försök med olika typer av radar. Du kommer att som del i ett team få arbeta med att bedöma nyttan med nya tekniker, metoder och produkter inom radarområdet åt Försvarsmakten. Vi arbetar även med att bedöma konsekvensen för Försvarsmakten av ny teknisk utveckling som t.ex. drönare och satelliter med radar. Arbetsuppgifterna är varierande och innehåller både teoretiskt utvecklingsarbete och praktiska moment.

Du bygger kunskap och utvecklas i din yrkesroll genom att arbeta i olika forsknings- och tillämpningsprojekt. Arbetsuppgifterna innebär på sikt direkta kontakter med våra uppdragsgivare. Skriftlig och muntlig rapportering är en del av arbetsuppgifterna.


Har du den kompetensprofil vi behöver?
Du har:
• En civilingenjörs- eller masterexamen inom teknisk fysik, datateknik, elektroteknik eller ett område som FOI bedömer som motsvarande. 
• Minst tre års aktuell erfarenhet av tekniskt forsknings- eller utvecklingsarbete med radarsystem eller radarteknik.
• Kunskaper i mätteknik.

Följande är meriterande men inget krav:
• Erfarenhet av arbete i Försvarsmakten.
• En forskarutbildning inom teknik eller fysik.
• Kunskaper om moderna radarsystem och dess användning.
• Erfarenhet av planering, genomförande och utvärdering av prov med radarsystem.
• Minst tre års aktuell erfarenhet av tekniskt forsknings- eller utvecklingsarbete med radarsystem eller radarteknik för fjärrspaning.

Utöver dina formella meriter lägger vi stor vikt vid dina personliga egenskaper. Arbetet sker både individuellt och i grupp varför du måste vara självgående, men också ha god samarbetsförmåga. Du har god analytisk förmåga, är strukturerad, har god drivkraft samt kan kommunicera tydligt i både tal och skrift på svenska och engelska.


Vad erbjuder vi dig?

På FOI får du möjlighet att arbeta med frågor som är viktiga för både totalförsvaret och hela samhället. Tillsammans med andra får du möjlighet att skapa nya infallsvinklar och lösningar på komplexa frågor och se resultaten förverkligas hos våra uppdragsgivare. Din expertis bidrar till att viktiga samhällsfunktioner som exempelvis Försvarsmakten och Myndigheten för samhällsskydd och beredskap blir effektivare, kunnigare och starkare inom sina respektive områden.

Du kommer att ingå i enheten Radarsystem som tillhör avdelningen Ledningssystem i Linköping, läs gärna mer om vad vi gör: 
https://www.foi.se/om-foi/organisation/ledningssystem.html . Tjänsten är en tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning.

Vi arbetar medvetet för en god arbetsmiljö med en bra balans mellan arbete och privatliv. Utöver detta erbjuder vi en rad förmåner,  läs mer om hur det är att jobba hos oss: 
https://www.foi.se/jobba-hos-oss.html


Vill du vara med och söka svaren för en säkrare värld?
Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via senast den 15:e augusti 2021!

För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta enhetschef Fredrik Lantz. Fackliga företrädare är Nils Karlsson (SACO) och Johan Gustavsson (OFR/S – ST vid FOI). Samtliga nås på 08-555 030 00.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585).

     
Län:
Östergötland

Anställningstyp:
Tillsvidareanställning

Anställningsgrad:
Heltid

Arbetstider:
Dag

Sista ansökningsdag:
2021-08-15

Arbetsplats/placeringsort:
Linköping

Kontaktpersoner:
Fredrik Lantz

tfn: +46 013-37 80 00

Företagets hemsida:
www.foi.se

Adress:
Olaus Magnus väg 58111 Linköping


Ansök nu

Sista ansökningsdag : 15 augusti . Arbetsort : Linköping . Publicerat : 17 juli

Kategorier : Teknik & Ingenjör


Senaste jobben från FOI

Alla jobb hos FOI

Liknande jobb Erfaren ingenjör inom radarsystem