FOI

Erfaren forskare inom flygsystem

Har du ett stort intresse för flygområdet och vill arbeta på en arbetsplats med hög kompetens och i spännande projekt inom försvar och säkerhet? Nu söker vi nya erfarna medarbetare med fokus på beräkningsfysik som vill delta i vår forskning och utveckla flygområdet. 

Vad bidrar du med i arbetet hos oss?

I rollen som forskare kommer du att arbeta med att utveckla modelleringsteknik för att effektivt kunna bedöma flygande farkosters systemförmåga ur ett multidisciplinärt plattformsperspektiv. I dina arbetsuppgifter ingår bland annat att identifiera och utveckla komponent- och systemmodeller för att analysera begränsningar i befintliga lösningar samt föreslå möjliga förbättringar. Arbetsuppgifternas omfattning spänner över modeller med varierad komplexitet.

I din expertroll kommer du att vara en länk mellan forskning och tillämpning och kommer kontinuerligt följa utvecklingen inom flygområdet. Du förväntas arbeta inom både våra internationella forskningssamarbeten och i nära samarbete med våra uppdragsgivare med det långsiktiga målet att öka luftstridskrafternas försvarsförmåga.

Har du den kompetensprofil vi behöver?
Vi söker dig som har civilingenjörs- eller mastersutbildning inom relevant område. Du har flera års erfarenhet inom beräkningsfysik. För rollen krävs att du har god kunskap inom tillämpad matematik med tillhörande lösningsmetoder. Du har erfarenhet av arbete med strömningsmekanik. Du har god kunskap om att reducera komplexa modeller till praktiskt användbara resultat för olika systemapplikationer inom flyg- eller försvarssektorn. Du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift både på svenska och engelska.

Det är meriterande om du har forskarutbildning. Det är meriterande med erfarenhet av att leda forskningsarbete. Det är även meriterande om du har erfarenhet av arbete inom framdrivningsområdet.

Som person har du god förmåga att samarbeta och bygga goda relationer med såväl kollegor som uppdragsgivare. Du håller dig à jour inom ditt specialistområde och du är en kunskapsresurs för andra. Du är självgående och tar ansvar för ditt arbete som du planerar, organiserar och prioriterar på effektivt och strukturerat sätt. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Vad erbjuder vi dig?

På FOI får du möjlighet att arbeta med frågor som är viktiga för både totalförsvaret och hela samhället. Tillsammans med andra får du möjlighet att skapa nya infallsvinklar och lösningar på komplexa frågor och se resultaten förverkligas hos våra uppdragsgivare. Din expertis bidrar till att viktiga samhällsfunktioner som exempelvis Försvarsmakten och Myndigheten för samhällsskydd och beredskap blir effektivare, kunnigare och starkare inom sina respektive områden.

Du kommer att ingå i enheten Flygsystem som tillhör avdelningen Försvarsteknik. Läs gärna mer om vad vi gör: 
https://foi.se/om-foi/organisation/forsvarsteknik.html

Tjänsten är en tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning.

Vi arbetar medvetet för en hållbar och inkluderande arbetsmiljö med en bra balans mellan arbete och privatliv. Utöver detta erbjuder vi en rad förmåner. Läs mer om hur det är att jobba hos oss: 
https://www.foi.se/jobba-hos-oss.html 

Vill du vara med och söka svaren för en säkrare värld?
Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via ansökningsknappen senast den 26 mars!

För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta Bitr. enhetschef Tomas Mårtensson. Fackliga företrädare är Staffan Lindgren (Saco-S) och Krister Söderberg (OFR/S – ST). Samtliga nås på 08-555 030 00.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585). Inför säkerhetsprövning efterfrågas vidimerade kopior på de utbildningar och tjänstgöringsintyg som är relevanta för tjänsten.

Då vi är en myndighet betraktas inlämnade ansökningshandlingar som allmän handling och kan på begäran lämnas ut till utomstående enligt offentlighets- och sekretesslagen.

Erbjudanden från rekryteringsföretag undanbedes.
    
Län:
Stockholm

Anställningstyp:
Tillsvidareanställning

Anställningsgrad:
Heltid

Arbetstider:
Dag

Sista ansökningsdag:
2023-03-26

Tillträde:
Enligt överenskommenlse

Arbetsplats/placeringsort:
Stockholm - Kista

Kontaktpersoner:
Tomas Mårtensson

tfn: +46 8 555 03 000

Företagets hemsida:
www.foi.se

Adress:
Gullfossgatan 6 16490 KistaAnsök nu


 

Sista ansökningsdag : Om 16 timmar . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 24 februari

Kategorier : Naturvetenskap & Forskning Offentliga jobb Teknik & Ingenjör


Senaste jobben från FOI

Alla jobb hos FOI

Liknande jobb Erfaren forskare inom flygsystem