FOI

Cybersäkerhetsexpert som vill stärka totalförsvaret

Vill du vara med och stärka totalförsvaret genom att utveckla Sveriges förmåga att hantera cyberhot? Då kan FOI vara din nya arbetsplats! Vi erbjuder ett arbetsliv i balans, en utvecklande arbetsmiljö och ett samhällsviktigt arbete!

Om tjänsten

Som erfaren medarbetare får du vara med och driva arbetet med analys och utveckling av metoder och teknik för att förebygga och hantera cyberhot. Det kan handla om experiment kopplade till automatisering av incidenthantering, studier av mjukvarusårbarheter eller utveckling av angreppsscenarion vid cybersäkerhetsövningar. Uppbyggd kunskap tillämpas i projekt där du bidrar till att lösa konkreta cybersäkerhetsfrågor åt våra uppdragsgivare, bland annat genom att vara med och analysera möjliga eller valda säkerhetsarkitekturer och säkerhetsåtgärder.

Om enheten

Du kommer att ingå i enheten Cyberförsvar som tillhör avdelningen Cyberförsvar och ledningsteknik. På FOI finns en av Sveriges största forskargrupper inom cybersäkerhet. Hos oss får du vara med och bidra till Sveriges cyberförsvarsförmåga samtidigt som det finns stora möjligheter till personlig utveckling och att påverka såväl dina egna arbetsuppgifter som verksamhetens inriktning. Vi arbetar med aktuella såväl som framtida utmaningar framför allt kopplat till automation, metoder och värdering inom cybersäkerhet. Resultaten av vårt arbete kommer ofta till direkt användning hos våra uppdragsgivare. Mer information om vår verksamhet finns på www.foi.se/cyber.

Har du den kompetensprofil vi behöver?

Vi söker dig som har:
• Flerårig erfarenhet av att arbeta med cybersäkerhet
• Civilingenjörsexamen inom datateknik, alternativt färdigheter som FOI bedömer likvärdiga
• Goda kunskaper i svenska i tal och skrift

Kunskap och praktisk erfarenhet inom följande är meriterande men inget krav:
• Mjukvarusårbarheter
• Skadlig kod
• Informationssäkerhetsarkitektur och skyddsmekanismer
• Penetrationstester
• Incidenthantering
• Risk- och sårbarhetsanalyser

För att trivas och lyckas i rollen ser vi att du har en god förmåga att analysera komplicerade problem. Du har även förmågan att på egen hand strukturera upp och driva ditt arbete vidare. Då arbetet bedrivs i projektform tillsammans med kunniga kollegor så bör du också trivas med och vara duktig på att samarbeta med andra.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Vad erbjuder vi dig?

FOI erbjuder en unik arbetsplats, där du får möjlighet att arbeta med det som är viktigt för både totalförsvaret och hela samhället. FOI är en statlig myndighet under Försvarsdepartementet och är ett av Europas ledande forskningsinstitut inom försvar och säkerhet.

Tjänsten är en tillsvidareanställning som kan komma att inledas med sex månaders provanställning.

Vi arbetar medvetet för en god arbetsmiljö med en bra balans mellan arbete och privatliv. Utöver detta erbjuder vi en rad förmåner. Läs mer om hur det är att jobba hos oss: 
https://www.foi.se/jobba-hos-oss.html

Vill du vara med och söka svaren för en säkrare värld? 


Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via ansökningsknappen senast den 2 juni 2024!

För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta enhetschef Jonas Hallberg eller forskningsingenjör Christoffer Lauri. Fackliga företrädare är Niclas Wadströmer (Saco-S) och Johan Widén (OFR/S – ST). Samtliga nås på 08-555 030 00.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585). Inför säkerhetsprövning kommer den slutkandidat som är aktuell för tjänsten behöva lämna in vidimerade kopior på av oss angivna utbildnings-/examensbevis samt tjänstgöringsintyg som styrker de kunskaper och erfarenheter som är relevanta för tjänsten.

Då vi är en myndighet betraktas inlämnade ansökningshandlingar som allmän handling och kan på begäran lämnas ut till utomstående enligt offentlighets- och sekretesslagen.

Referensnummer:
FOI-PERS-2024-324

Län:
Östergötland

Anställningstyp:
Tillsvidareanställning

Anställningsgrad:
Heltid

Arbetstider:
Dag

Sista ansökningsdag:
2024-06-02

Tillträde:
Enligt överenskommelse

Arbetsplats/placeringsort:
Linköping

Kontaktpersoner:
Jonas Hallberg

tfn: 013-37 80 00

Företagets hemsida:
/www.foi.se/

Adress:
Gullfossgatan 6 16490 StockholmAnsök nu


Sista ansökningsdag : 2 juni . Arbetsort : Linköping . Publicerat : 16 maj

Kategorier : Data & IT Offentliga jobb Säkerhet & Skydd Teknik & Ingenjör


Senaste jobben från FOI

Alla jobb hos FOI

Liknande jobb Cybersäkerhetsexpert som vill stärka totalförsvaret