FOI

Civilingenjör inom radar- och mikrovågsteknik

Hur kan forskning inom radar- och mikrovågsteknik öka den svenska försvarsförmågan? Vill du arbeta med tillämpad forskning i en kreativ miljö, tillsammans med andra experter?   

FOI rekryterar, och nu finns chansen att bidra till vår forskning inom området telekrig mot radarsystem.


Vad bidrar du med i arbetet hos oss?

Vi söker dig som vill arbeta med tillämpad forskning och bidra till att vidareutveckla området telekrig mot radarsystem. I vårt arbete pågår regelbundet utveckling av tekniska system och olika typer av praktiska prov och försök mot exempelvis fartyg, flygplan och drönare. Tekniken inom störning och signalspaning mot radarsystem utvecklas hela tiden och till vår hjälp har vi avancerade instrument och kretsar för att hela tiden kunna ligga i teknikens framkant.

Exempel på arbetsuppgifter är
• Utveckling av försökssystem och prototyper för experiment
• och teknikutveckling inom radarområdet.
• Deltagande i labbförsök samt analys och värdering av prestanda
• hos tekniska system
• Mätning och funktionsverifiering av system för störning av radar
• Planering, genomförande och dataanalys vid fältförsök

Du kommer att arbeta i en kreativ miljö, där det finns goda möjligheter att  testa och utveckla idéer och metoder för att lösa olika problem och uppgifter. Här finns ofta möjlighet att delta i hela utvecklingskedjan från problemformulering till slutleverans samt vid demonstrationer för våra uppdragsgivare. Du kommer att utveckla din kunskap och yrkesroll genom att delta i olika typer av projekt. Beroende på intresse och kunskap kommer möjlighet finnas att arbeta med olika uppgifter och, för rätt person, även att ta en roll med direkta kundkontakter och projektledning.


Har du den kompetensprofil vi behöver?
Vi söker dig som:
-  är civilingenjör inom elektroteknik eller teknisk fysik, alternativt har en examen
    inom ett annat område som FOI bedömer som motsvarande.
-  har minst grundläggande kunskap och erfarenhet av programmeringsspråk och
   utvecklingsverktyg, som t.ex. C/C++ och Matlab.
-  har ett stort intresse för teknik, hårdvaruutveckling och digitala lösningar.

Det är meriterande med kunskap och praktisk erfarenhet av:
- utveckling och konstruktion inom mikrovågsområdet
- utveckling och konstruktion inom radarområdet
- FPGA och VHDL
- kravsättning och design av kombinerade hård- och mjukvarusystem

Som person behöver du vara självgående, analytisk och strukturerad, med god förmåga till samarbete, för att fungera väl i vår organisation. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Utöver dina tekniska/vetenskapliga kunskaper och dina personliga egenskaper behöver du ha mycket goda kunskaper i svenska i både tal och skrift.

Vi vill ta vara på alla dina kunskaper och intressen, varför du gärna får beskriva dina andra kompetenser och intressen som du vill fortsätta att utveckla hos oss.


Vad erbjuder vi dig?

På FOI får du möjlighet att arbeta med frågor som är viktiga för både totalförsvaret och hela samhället. Tillsammans med andra får du möjlighet att skapa nya infallsvinklar och lösningar på komplexa frågor och se resultaten förverkligas hos våra uppdragsgivare. Din expertis bidrar till att viktiga samhällsfunktioner som exempelvis Försvarsmakten och Myndigheten för samhällsskydd och beredskap blir effektivare, kunnigare och starkare inom sina respektive områden.

Du kommer att ingå i enheten Telekrig mot radarsystem som tillhör avdelningen Ledningssystem. Läs gärna mer om vad vi gör:
https://www.foi.se/om-foi/organisation/ledningssystem.html

Tjänsten är en tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning.

Vi arbetar medvetet för en god arbetsmiljö med en bra balans mellan arbete och privatliv. Utöver detta erbjuder vi en rad förmåner.

Läs mer om hur det är att jobba hos oss: 
https://www.foi.se/jobba-hos-oss.html


Vill du vara med och söka svaren för en säkrare värld?

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via ansökningsknappen senast den 20 augusti!

För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta Mathias Wilow. Fackliga företrädare är Nils Karlsson (SACO) och Johan Gustavsson (OFR/S – ST). Samtliga nås på 08-555 030 00.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585). Inför säkerhetsprövning kommer den slutkandidat som är aktuell för tjänsten behöva lämna in vidimerade kopior på av oss angivna utbildnings-/examensbevis samt tjänstgöringsintyg som styrker de kunskaper och erfarenheter som är relevanta för tjänsten.

Då vi är en myndighet betraktas inlämnade ansökningshandlingar som allmän handling och kan på begäran lämnas ut till utomstående enligt offentlighets- och sekretesslagen.

     
Län:
Östergötland

Anställningstyp:
Tillsvidareanställning

Anställningsgrad:
Heltid

Arbetstider:
Dag

Sista ansökningsdag:
2021-08-20

Arbetsplats/placeringsort:
Linköping

Kontaktpersoner:
Mathias Wilow


Företagets hemsida:
www.foi.se

Adress:
Olaus Magnus väg 58111 Linköping


Ansök nu

Sista ansökningsdag : 20 augusti . Arbetsort : Linköping . Publicerat : 17 juli

Kategorier : Teknik & Ingenjör


Senaste jobben från FOI

Alla jobb hos FOI

Liknande jobb Civilingenjör inom radar- och mikrovågsteknik