FOI

Blivande expert inom cybersäkerhet

Vill du utvecklas och bli expert inom cybersäkerhet för att hitta lösningar som stärker Sveriges och samhällets förmåga att hantera cyberhot?

Enheten Informationssäkerhet och IT-arkitektur på FOI är en av Sveriges största forskargrupper inom informations- och cybersäkerhet. Hos oss får du vara med och bidra till Sveriges totala cyberförsvarsförmåga samtidigt som det finns stora möjligheter till personlig utveckling och att påverka såväl dina egna arbetsuppgifter som verksamhetens inriktning. Vi arbetar med aktuella såväl som framtida utmaningar inom informations- och cybersäkerhet och har en av Europas största cyberanläggningar (CRATE, www.foi.se/crate) för experiment, tester, utbildning, träning och övning. Resultaten av vårt arbete kommer ofta till direkt användning hos våra uppdragsgivare. Här får du arbeta i en dynamisk miljö, där interaktionen med dina kollegor och uppdragsgivare är av yttersta vikt.

Mer information om vår verksamhet finns på www.foi.se/informationssakerhet.


Vad bidrar du med i arbetet hos oss?

Du får arbeta med analys och utveckling av metoder och teknik för att förebygga, upptäcka och hantera cyberhot. Detta gör du exempelvis genom utveckling, experiment och försök i cybersäkerhetsanläggningen CRATE eller teoretiska studier. Du får även möjlighet att vara med och genomföra utbildning, träning och övning kopplad till cyberförsvar, exempelvis genom att bygga upp övningsmiljöer i CRATE. En viktig del i arbetet är att utveckla den egna såväl som enhetens kompetens för att kunna hantera framtida utmaningar inom cybersäkerhet.


Har du den kompetensprofil vi behöver?
Vi söker dig som har:
• Ett tydligt intresse för cybersäkerhet, dokumenterat genom exempelvis genomförda kurser, tidigare arbetslivserfarenhet eller fritidsprojekt
• En civilingenjörsexamen inom datateknik eller informationsteknik, alternativt är i slutfasen av din utbildning eller har på annat sätt skaffat dig färdigheter som FOI bedömer likvärdiga
• God förmåga att uttrycka dig muntligt och skriftligt samt att analysera och lösa komplicerade problem.

Att vara självgående och prestationsorienterad samt ha god samarbetsförmåga är personliga egenskaper vi värderar högt för denna tjänst.

Kunskap och praktisk erfarenhet inom följande är meriterande:
• Informationssäkerhetsarkitektur och skyddsmekanismer
• Skadlig kod
• Penetrationstester
• Cybersäkerhetsarbete och incidenthantering
• Datornätverk och IT-miljöer
• Industriella information- och styrsystem alternativt sakernas Internet (IoT)
• Automatisering med scriptspråk, som Python, Bash och Powershell
• Programmering i språk som C++, Java och Python
• Genomförande av utbildning och föreläsningar.


Vad erbjuder vi dig?
På FOI får du möjlighet att arbeta med frågor som är viktiga för både totalförsvaret och hela samhället. Tillsammans med andra får du möjlighet att skapa nya infallsvinklar och lösningar på komplexa frågor och se resultaten förverkligas hos våra uppdragsgivare. Din expertis bidrar till att viktiga samhällsfunktioner som exempelvis Försvarsmakten och Myndigheten för samhällsskydd och beredskap blir effektivare, kunnigare och starkare inom sina respektive områden.

Du kommer att ingå i enheten Informationssäkerhets och IT-arkitektur som tillhör avdelningen Ledningssystem. Läs gärna mer om vad vi gör: 
https://www.foi.se/om-foi/organisation/ledningssystem.html

Tjänsten är en tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning.

Vi arbetar medvetet för en god arbetsmiljö med en bra balans mellan arbete och privatliv. Utöver detta erbjuder vi en rad förmåner.

Läs mer om hur det är att jobba hos oss: 
https://www.foi.se/jobba-hos-oss.html


Vill du vara med och söka svaren för en säkrare värld?

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via ansökningsknappen senast den 8 december 2021!

För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta enhetschef Jonas Hallberg eller forskningsingenjör Fredrik Hansson. Fackliga företrädare är Nils Karlsson (SACO) och Johan Gustavsson (OFR/S – ST). Samtliga nås på 013-37 80 00.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585). Inför säkerhetsprövning kommer den slutkandidat som är aktuell för tjänsten behöva lämna in vidimerade kopior på av oss angivna utbildnings-/examensbevis samt tjänstgöringsintyg som styrker de kunskaper och erfarenheter som är relevanta för tjänsten.

Då vi är en myndighet betraktas inlämnade ansökningshandlingar som allmän handling och kan på begäran lämnas ut till utomstående enligt offentlighets- och sekretesslagen.

     
Län:
Östergötland

Anställningstyp:
Tillsvidareanställning

Anställningsgrad:
Heltid

Arbetstider:
Dag

Sista ansökningsdag:
2021-12-08

Tillträde:
Enligt överenskommelse

Arbetsplats/placeringsort:
Linköping

Kontaktpersoner:
Fredrik Hansson

tfn: +46 13-37 80 00

Jonas Hallberg

tfn: +46 13-37 80 00

Företagets hemsida:
www.foi.se

Adress:
Olaus Magnus väg 58111 LinköpingAnsök nu


Sista ansökningsdag : Om 40 minuter . Arbetsort : Linköping . Publicerat : 24 november

Kategorier : Data & IT Teknik & Ingenjör


Senaste jobben från FOI

Alla jobb hos FOI

Liknande jobb Blivande expert inom cybersäkerhet