FMV

Verksamhetsutvecklare till verksamhetsområde Flygmateriel

Om oss
På FMV utvecklar vi och levererar teknik, utrustning och tjänster som Försvarsmakten behöver för att försvara Sverige idag och imorgon.
Nu kan du bli en del av oss och vara med och utveckla framtidens försvar.

Verksamhetsområde Flygmateriel (VerkO Flyg) har som huvuduppgift att tillhandahålla materiel och förmågor till Försvarsmakten inom flygområdet.
Verksamhetsområdets produktion omfattar huvuddelen av Flygvapnets tekniska system. Verksamheten bedrivs i nära samarbete med Försvarsmakten, andra myndigheter inom försvarsområdet och industrin.
VerkO Flygs verksamhet spänner över perspektivet från FMVs interna kompetenser via nationella kopplingar till internationella projekt för utveckling av det framtida svenska försvaret.


Arbetsuppgifter

Som verksamhetsutvecklare inom verksamhetsområde Flyg handlägger och bereder du ärenden inför beslut. Du analyserar ärendet och formulerar det till en uppgift för flygområdet.
Arbetet genomförs i nära samverkan med de olika avdelningarna där sakkunskapen finns. Du sammanställer ärendet inför beslut av ansvarig chef.

Ärenden kan både vara uppgifter som styrande dokument inom Flygmateriel men även uppgifter som ska återrapporteras till FMV ledning. För denna typ av ärenden innebär det ofta kontakter med övriga delar av FMV.


Vi söker dig som

För att lyckas i rollen ser vi att du har en examen inom statsvetenskap eller har motsvarande kompetens förvärvad på annat sätt.
Du har några års erfarenhet av arbete med frågeställningar på övergripande ledningsnivå från privat eller offentlig sektor.
Du har erfarenhet av arbete inom Försvarsmakten eller Försvarets Materielverk och erfarenhet av internationella samarbeten.

Militär erfarenhet från Försvarsmakten och erfarenhet från arbete med militära flygsystem är meriterande.
Vi ser gärna att du har erfarenhet av förbands- och materielplaneringsprocessen och det är en fördel om du har erfarenhet från arbete mot regeringskansliet och andra myndigheter inom staten.

Du kommunicerar obehindrat på svenska och engelska, såväl skriftligen som muntligen.
Vi söker dig som är trygg, stabil och arbetar bra tillsammans med andra människor.
För att vara framgångsrik i rollen behöver du ha en helhetssyn och en problemlösande förmåga.

Du tar ansvar för din uppgift samtidigt som du har en god förmåga att vara tydlig i din kommunikation.
Då vi jobbar mycket tillsammans med flera avdelningar inom FMV är det viktigt att vara en lagspelare och att våga ta sig fram.
Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.


Vi erbjuder dig

På FMV är du med och bidrar till att göra Sverige och världen säkrare. Vi sätter värde på ömsesidigt förtroende och på ett hållbart arbetsliv. Därför erbjuder vi alla våra anställda ett brett utbud av utbildningar, kompetensutveckling och träning.

Tjänsten är placerad i Stockholm.


Vill du vara med och utveckla framtidens försvar?
Sök tjänsten via FMV:s webbplats. Vi vill ha dina ansökningshandlingar på svenska.
Våra fackliga företrädare är SACO Lars Forsander, OFR/S Ola Fransson, OFR/O Henry Joona och SEKO Peter Andersson.
Alla nås på telefon 08-782 4000 (FMV Växel).
Vid frågor ber vi dig kontakta Carina Wahllöf, VerkO Flyg stab, på telefon 08-782 55 88.

Sista ansökningsdag är 2022-05-20.

FMV finns för landet, i många delar av landet. Som medarbetare hos oss får du både en trygg och utmanande anställning och ett stort eget ansvar. För att jobba hos oss behöver du vara svensk medborgare och genomgå en säkerhetsprövning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar provanställning och som anställd kommer du att krigsplaceras utifrån totalförsvarets behov. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via FMV:s webbplats eller via vår registratur. Vi har redan gjort vårt medieval, därför undanber vi oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.
Ansök nu


Sista ansökningsdag : 20 maj . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 13 maj

Kategorier : Affärsutveckling & Verksamhetsutveckling Offentliga jobb Statsvetenskap


Senaste jobben från FMV

Alla jobb hos FMV

Liknande jobb Verksamhetsutvecklare till verksamhetsområde Flygmateriel