FMV

Verksamhetsutvecklare till FMV Stockholm

Vi upphandlar, utvecklar och levererar materiel och tjänster till det svenska försvaret. I vår vision ”Rätt materiel för ett starkare försvar” ryms vårt arbete och våra leveranser till Försvarsmakten av allt från helikoptrar, ubåtar, GRIPEN-flygplan och snörade kängor till kompasser, radarstationer, pansarterrängbilar och kuddar. Bredden i vårt uppdrag ger dig möjligheten att jobba med spännande innehåll, människor och projekt.

Om oss

Ledningsstaben ansvarar för verksamhetsövergripande styrning, planering, uppföljning, strategiskt arbete, verksamhetsutveckling samt administrativt stöd till verksledningen på FMV. Enheten Verksamhetsutveckling och strategi är en av två enheter inom avdelningen Ledningsstöd på Ledningsstaben. Enheten ansvarar för kvalitets- och miljöledning, verksamhetsledningssystem (FMV VHL), omvärldsbevakning och strategiska analyser samt FMV:s förvaltningsmodell

Arbetsuppgifter

Som verksamhetsutvecklare kommer du att inneha rollen som processarkitekt, där du kommer att fylla en viktig funktion när det gäller att förvalta FMVs processer. Rollen innebär att du kommer projektleda arbetet med utveckling och förvaltning av FMVs verksamhetsledningssystem, VHL, samt säkerställa att arbetssätt och processer är ändamålsenligt och korrekt beskrivna i ledningssystemet. Du kommer att arbeta aktivt tillsammans med processledarna för att modellera såväl nya som befintliga processer i FMV VHL. I arbetsuppgifterna ingår det även att systematiskt hantera, och i viss mån åtgärda, de förändringsförslag som inkommer till FMV VHL. I övrigt kommer du också att bistå i arbetet med myndighetsövergripande verksamhetsutveckling som bedrivs inom enheten.

Vi söker dig som

Du är civil- eller högskoleingenjör eller har en annan akademisk utbildning som arbetsgivaren bedömer relevant. Du har också en projektledarutbildning eller har inhämtat motsvarande kunskap inom projektledning på annat sätt.

Vi söker dig som har erfarenhet av verksamhetsutveckling och/eller förändringsledning i större organisationer. Du har likaså god förmåga och erfarenhet av att självständigt leda och driva projekt med underlydande projektmedlemmar. Vidare har du goda kunskaper i processmodellering och/eller arbete med processutveckling. Det är meriterande om du har erfarenhet av processmodelleringsverktyg, som exempelvis Qualiware. God kommunikativ förmåga är en förutsättning för att lyckas i rollen och kunskaper i svenska, både i tal och skrift, är således ett krav. Det är en fördel om du även har kunskaper gällande FMV:s arbetssätt och organisation.
 
Vi söker dig som har en problemlösande analysförmåga och som arbetar bra med komplexa frågor. Du styrs av mål- och resultattänkande principer och har enkelt för att kommunicera och samarbeta med andra. Som person har du en god förmåga att leda och motivera andra för att nå gemensamma mål. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper i denna process.

Vi erbjuder dig

På FMV är du med och bidrar till att göra Sverige och världen säkrare. Vi sätter värde på ömsesidigt förtroende och på ett hållbart arbetsliv. Därför erbjuder vi alla våra anställda ett brett utbud av utbildningar, kompetensutveckling och träning.

Tjänsten är placerad i Stockholm.
Vill du vara med och utveckla framtidens försvar?

Sök tjänsten via FMV:s webbplats. Vi vill ha dina ansökningshandlingar på svenska. Våra fackliga företrädare är SACO . Alla nås på telefon 08-782 4000 (FMV Växel).

Vid frågor om tjänsten ber vi dig kontakta rekryterande chef Tarza Salah på telefon 08-782 51 95. Om du har frågor om rekryteringsprocessen kan du kontakta rekryterare Marcus Berg på marcus.berg@adecco.se

Sista ansökningsdag är 2022-08-14. 
Välkommen med din ansökan!


Ansök nu


 

Sista ansökningsdag : För 13 minuter sedan . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 18 juli

Kategorier : Affärsutveckling & Verksamhetsutveckling Offentliga jobb Projektledning Teknik & Ingenjör


Senaste jobben från FMV

Alla jobb hos FMV

Liknande jobb Verksamhetsutvecklare till FMV Stockholm