Boliden

Bergarbetare till Lastning, Transport & Logistik

Garpenberg

Full time

JOB_008272

 

Vill du jobba självständigt i team med automations-/ och fjärrstyrda maskiner och den senaste tekniken för bergarbete? Vill du vara med och utvinna och lasta det råmaterial som behövs för den gröna omställningen?

 

Då vill vi veta mer om dig, ansök nu!

 

Arbetsuppgifter

Som bergarbetare inom Lastning, Transport och Logistik (LTL) kommer du att arbeta självständigt med uppgifter som förekommer inom sektionen. I huvudsak gäller tjänsten lastning men arbetsuppgifter kan komma att variera mellan krossning, lastning och skuthantering. Hos oss är digitala hjälpmedel en del av bergarbetarens vardag.

 

Lastningen sker med Sandvikmaskiner som är fjärr- och automationsutrustade för att säkerställa en säker hantering av malmen inför transport till kross. Den största delen av lastningen sker från vårt automationsrum och en del fjärrkörs på plats ute i fält.  

 

Skuthantering förekommer både med lastmaskin och från krossoperatörers kontrollrum.  

 

Krossoperatören ansvarar för flödet av berg som krossas och skippas upp till anrikningsverket. I arbetsuppgifterna ingår övervakning och åtgärder vid stopp i anläggningen samt daglig tillsyn och underhåll av utrustning. Även skutspräckning kan förekomma i arbetet.  

 

Tjänsten är tillsvidare med tillträde efter överenskommelse. Arbetstiden är skiftgång under jord. Provanställning kan komma att tillämpas.

 

Kvalifikationer 

Vi söker dig som har lätt för att lära dig nya saker, är engagerad och har ett högt säkerhetstänk. Du tycker om att jobba tillsammans med kollegor samtidigt som du kan arbeta självständigt. Du tar egna initiativ, tar ansvar och är noggrann.

 

Du har

• Gymnasiekompetens

• Kan kommunicera bra på svenska och engelska

• B-körkort

 

Meriterande är

• Bergarbete och erfarenheter inom lastning

 

Vi förutsätter att du delar våra grundläggande värderingar; omsorg, mod och ansvar. Vi vet att mångfald är en framgångsfaktor och eftersträvar mångfald bland våra medarbetare med tanke på kön, ålder, etnicitet, erfarenheter m.m. Hos oss deltar alla medarbetare aktivt för att nå en säker och bra arbetsmiljö och arbetsmiljöfrågor har högsta prioritet.

 

Boliden Garpenberg har en rökfri arbetsmiljö. Boliden har även nolltolerans mot alkohol och droger. Innan erbjudande om anställning måste slutkandidaten genomgå en obligatorisk hälsokontroll där alkohol- och drogtest ingår. 

 

Ansök nu

Varje resa på Boliden är unik, hur kommer din se ut? Välkommen att ansöka med ditt CV till och med 15 januari 2023. Rekryteringen kan ske löpande.

 

Information

Vill du veta mer om tjänsten? Kontakta arbetsledare Andreas Boquist, 070-290 65 96. För frågor om ansökan kontaktar du Emma Svensson, HR, 070-219 41 69. För facklig information kontakta Ulf Gustafsson, IF Metall, 0225-360 33.

 

För din kännedom: Om tjänsten du ansökt till innefattar hantering av sprängämnen, kommer du i enlighet med lagen om brandfarliga och explosiva varor (2010:1011) att genomgå en bakgrundskontroll för godkännande hos polismyndigheten under rekryteringsprocessen.

 

 

Ansök nu 

 

 

 

Sista ansökningsdag : 15 januari . Arbetsort : Garpenberg . Publicerat : 14 november

Kategorier : Bygg & Anläggning Transport & Logistik


Senaste jobben från Boliden

Alla jobb hos Boliden

Liknande jobb Bergarbetare till Lastning, Transport & Logistik