FMV

Utbildningsspecialist till Utbildningscentrum

Vill du arbeta med kompetenshöjande insatser i komplex verksamhet och har några års erfarenhet av att arbeta med att analysera kompetensbehov och föreslå utbildningslösningar? Är du kreativ i ditt arbete och har förmåga att självständigt driva utvecklingsarbete? Vill du arbeta med kvalificerade arbetsuppgifter med syfte att bidra till att göra Sverige och världen säkrare? Då kan du vara den vi söker.

Arbetsuppgifter

Som utbildningsspecialist arbetar du på HR- och kommunikationsstabens nystartade Utbildningscentrum, som samlar FMV:s hela utbud inom kompetensutveckling och lärande. Utifrån kompetensbehoven i verksamheten tar vi fram relevanta och attraktiva utbildningar och utbildningsprogram.

I rollen som utbildningsspecialist kommer du att föra löpande dialog med verksamheten för att fånga och analysera kompetensutvecklingsbehov och föreslå utbildningslösningar. Du stödjer lärare och ämnesansvariga i framtagande av kursplan, lärmål och kursinnehåll fram till färdig utbildning och ansvarar för kvalitetssäkring, utvärdering och uppföljning av utbildningsinsatserna som genomförs. I rollen ingår också att projektleda produktion av e-utbildning med extern leverantör och på sikt bidra vid utveckling av intern produktion av digitalt lärande.

Eftersom Utbildningscentrum är i ett uppbyggnads- och utvecklingsskede, innebär rollen även att leda utvecklingsprojekt och -uppgifter och att bidra i utveckling av arbetssätt, rutiner och riktlinjer.

Tjänsten är placerad i Stockholm.

Vi söker dig som

Du har en eftergymnasial akademisk utbildning eller har motsvarande kompetens förvärvad på annat sätt. Du har några års erfarenhet från att ha jobbat med att analysera kompetensbehov och ta fram lämpliga utbildningslösningar. Vidare har du relevant och aktuell erfarenhet av att självständigt driva utvecklingsarbete inom utbildningsområdet och har erfarenhet av att utforma digitalt lärande, från beställar- eller leverantörsperspektiv. Du har även erfarenhet av att utforma utbildningar med blandade lärformer och har goda kunskaper i svenska såväl som engelska i tal och skrift.

Det är meriterande om du har erfarenhet från komplex verksamhet i stora organisationer och om du har erfarenhet av att leda workshops och facilitera möten. Om du har studerat med inriktning pedagogik i din eftergymnasiala utbildning ser vi det som en fördel. Vi tror även att dina kunskaper inom förändringsledning kan hjälpa dig lyckas i rollen.

Som kollega bidrar du till ett gott samarbete och arbetar kreativt för att hitta nya lösningar. Vi tror att du är självgående i ditt arbete och har ett strukturerat arbetssätt. Du har även förmågan att lägga ihop delar till helheter och se till organisationen i stort. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Om oss

Som en del av HR- och kommunikationsstaben tillhör du avdelningen för kompetensförsörjning och enheten för utbildning. Utbildningscentrum ansvarar för myndighetens utbildningsutbud utifrån såväl FMV:s mål som förändringar i omvärlden. I uppdraget ingår pedagogiskt ansvar för lärande och utbildning samt utvecklingsarbete avseende effektiva lärformer, pedagogik samt produktion och e-lärande. I nära dialog med verksamheten planerar, genomför och marknadsför centrumet utbildning och andra former av lärande. Enheten svarar även för att omvärldsbevaka kring nya former för lärande och utbildning, för att rusta organisationen och dess medarbetare på bästa sätt.

FMV – Försvarets materielverk

På FMV är du med och bidrar till att göra Sverige och världen säkrare. Vi upphandlar, utvecklar och levererar materiel och tjänster till det svenska försvaret. I vår vision ”Rätt materiel för ett starkare försvar” ryms vårt arbete och våra leveranser till Försvarsmakten av allt från helikoptrar, ubåtar, stridsflygplan och snörade kängor till kompasser, radarstationer, pansarterrängbilar och kuddar. Bredden i vårt uppdrag ger dig möjligheten att jobba med spännande innehåll, människor och projekt.

På FMV jobbar vi aktivt utifrån utvecklande medarbetarskap, som är en modell för att utveckla samarbete, främja ansvarstagande och skapa engagemang för att ta tillvara på den initiativförmåga som vi alla besitter. Vi sätter värde på ömsesidigt förtroende och på ett hållbart arbetsliv. Därför erbjuder vi alla våra anställda ett brett utbud av utbildningar, kompetensutveckling och träning.

Vill du vara med och utveckla framtidens försvar?

Sök tjänsten via FMV:s webbplats. Vi vill ha dina ansökningshandlingar på svenska. Våra fackliga företrädare är SACO Stefan Hållander, OFR/S Lena Sköld Gunnarsson, OFR/O Lars Mörrby, och SEKO Peter Andersson. Alla nås på telefon 08-782 4000 (FMV Växel). #LI-Hybrid

Vid frågor ber vi dig kontakta Hanna Tode på telefon 08-782 4000. Vid frågor om rekryteringsprocessen, kontakta Lina Sylvén på lina.sylven@fmv.se

Sista ansökningsdag är 2024-05-29.

Välkommen med din ansökan.


FMV finns för landet, i många delar av landet. Som medarbetare hos oss får du både en trygg och utmanande anställning och ett stort eget ansvar. För att jobba hos oss behöver du vara svensk medborgare och genomgå en säkerhetsprövning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar provanställning och som anställd kommer du att krigsplaceras utifrån totalförsvarets behov. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via FMV:s webbplats eller via vår registratur. Vi har redan gjort vårt medieval, därför undanber vi oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.Ansök nu


Sista ansökningsdag : 29 maj . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 13 maj

Kategorier : HR & Organisation Offentliga jobb Pedagogik


Senaste jobben från FMV

Alla jobb hos FMV

Liknande jobb Utbildningsspecialist till Utbildningscentrum