FMV

Systemingenjör till Learjet-systemet

Är du ingenjör och har en teknikerbakgrund? Har du erfarenhet av flygunderhållsarbete och vill vara med och bidra till luftvärdighetsarbete. Är du bra på att arbeta tillsammans med andra och drivs av att komma framåt i ditt egna arbete? Vill du arbeta i kvalificerade projekt med syfte att bidra till att göra Sverige och världen säkrare? Då kan du vara den vi söker.

Arbetsuppgifter

Som systemingenjör arbetar du med att enligt beställning tillhandahålla luftvärdiga luftfartyg med eller utan provinstallationer för flygutprovning, flygträning eller flygutbildning. I din roll kommer du även internt tillhandahålla tekniskt systemstöd för Learjet 35 och Learjet 60. Vidare kommer du ansvara för avvikelsehantering och luftvärdighetsarbete samt upprätta materielfelsrapporter, tekniska anvisningar, reklamationsanmälan, utredningsrapporter och underhållsrapporter/luftvärdighetsintyg på Learjet med ingående system. Du kommer även handlägga inkomna flygsäkerhetsmeddelande.

Tjänsten är placerad i Linköping, resor kan förekomma i tjänsten.

Vi söker dig som

Du är certifierad B1/B2/C tekniker med erfarenhet av flygunderhållsarbete alternativt Akademisk utbildning i teknisk disciplin följt av erfarenhet med uppgifter inom militärt luftfartygsunderhåll samt genomförd typkurs. Vidare har du flerårig erfarenhet av arbete med flygunderhåll som B1/B2 tekniker, alternativt flerårig erfarenhet av CAMO. Du har god kännedom om avvikelsehantering och luftvärdighetsarbete, samt god kunskap om drift och underhåll av luftfartyg. Du kan med lätthet förstå tekniska publikationer på svenska och engelska, samt kan uttrycka dig väl i tal och skrift på de båda språken. Tjänsten kräver körkort klass B.

Vi ser gärna att du har en aktuell B1/B2 behörighet på Learjet, och du får gärna ha erfarenhet från provverksamhet. Vidare är det meriterande om du har kunskap om det militära drift- och underhållsuppföljningssystemet CAMP.

Du har lätt för att väga samman komplex information och olika typer av hänsynstaganden, både i ditt eget arbete och tillsammans med andra. Du trivs med att jobba i grupp och relaterar till dina kollegor på ett lyhört och smidigt sätt. Du tar ansvar för din uppgift, och har lätt för att förstå det större perspektivet. Du ser till hela verksamhetens bästa i agerande och beslut. För oss är rätt person viktigt, därför lägger vi stor vikt vid personliga egenskaper.

Om oss

Test och Evaluering är FMV:s testverksamhet. Vi arbetar med verifiering och validering för att FMV ska kunna leverera rätt materiel till ett starkare försvar.

T&E Luft

T&E Luft verkar inom flygarenan. Vi arbetar med verifiering och validering av flygrelaterade produkter, främst på militära plattformar såsom Gripen och helikoptrar. Målet med vår verksamhet är att stödja övriga FMV med fackspecifik kompetens samt leda verksamhet inom verifiering och validering.

Luft TE tillhandahåller luftfartygssystem med eller utan provinstallationer för flygutprovning, flygträning, flygutbildning och målflyg. Flygsystemsektionen ansvarar för att luftvärdigheten säkerställs och bibehålls på våra luftfartyg.

FMV – Försvarets materielverk

På FMV är du med och bidrar till att göra Sverige och världen säkrare. Vi upphandlar, utvecklar och levererar materiel och tjänster till det svenska försvaret. I vår vision ”Rätt materiel för ett starkare försvar” ryms vårt arbete och våra leveranser till Försvarsmakten av allt från helikoptrar, ubåtar, stridsflygplan och snörade kängor till kompasser, radarstationer, pansarterrängbilar och kuddar. Bredden i vårt uppdrag ger dig möjligheten att jobba med spännande innehåll, människor och projekt.

På FMV jobbar vi aktivt utifrån utvecklande medarbetarskap, som är en modell för att utveckla samarbete, främja ansvarstagande och skapa engagemang för att ta tillvara på den initiativförmåga som vi alla besitter. Vi sätter värde på ömsesidigt förtroende och på ett hållbart arbetsliv. Därför erbjuder vi alla våra anställda ett brett utbud av utbildningar, kompetensutveckling och träning.

Vill du vara med och utveckla framtidens försvar?

Sök tjänsten via FMV:s webbplats. Vi vill ha dina ansökningshandlingar på svenska. Våra fackliga företrädare är SACO [förnamn efternamn], OFR/S [förnamn efternamn], OFR/O [förnamn efternamn] och SEKO [förnamn efternamn]. Alla nås på telefon 08-782 4000 (FMV Växel). #LI-Hybrid

Vid frågor ber vi dig kontakta rekryterare Ebba Ejnarsson (ebba.ejnarsson@fmv.se) eller rekryterande chef Niclas Ahlander på telefon 076-611 41 38.

Sista ansökningsdag är 2024-05-29

Välkommen med din ansökan.

FMV finns för landet, i många delar av landet. Som medarbetare hos oss får du både en trygg och utmanande anställning och ett stort eget ansvar. För att jobba hos oss behöver du vara svensk medborgare och genomgå en säkerhetsprövning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar provanställning och som anställd kommer du att krigsplaceras utifrån totalförsvarets behov. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via FMV:s webbplats eller via vår registratur. Vi har redan gjort vårt medieval, därför undanber vi oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.
Ansök nu


Sista ansökningsdag : 29 maj . Arbetsort : Linköping . Publicerat : 15 april

Kategorier : Offentliga jobb Teknik & Ingenjör


Senaste jobben från FMV

Alla jobb hos FMV

Liknande jobb Systemingenjör till Learjet-systemet