FOI

Systemadministratör med DevOps kompetens

Vill du arbeta med något som ingen annan gör i Sverige och bidra till Sveriges säkerhet? Är du idag systemadministratör och vill bredda dig inom utveckling? Vi forskar för en säkrare värld och söker dig som vill ta ansvar för IT-miljöer som används för mjukvaruutveckling och högprestandaberäkningar.

Vad bidrar du med i arbetet hos oss?
Arbetsuppgifterna innefattar utveckling och förvaltning av fristående fleranvändarsystem, IT-nätverk för högprestandaberäkningar samt vidareutveckling av DevOps miljön. Du kommer även att  arbeta med design och utveckling av verktyg för förbättring av automatisering, drift, säkerhet, tillförlitlighet och tillgänglighet samt felsökning av systemintegration och infrastrukturproblem. Nätverken och miljöerna används för modellframtagning, simulering och mjukvaruutveckling.

Gruppen som du kommer att ingå i arbetar med applikationsutveckling och har kompetenser inom tre huvudområden: mjukvaruutvecklingen, modellframtagning och systemutveckling. Du kommer ha varierande uppgifter och kan vara vår ledande röst gällande IT-systemfrågor och DevOps utveckling. Arbeten inom systemadministration görs ofta i samarbete med FOIs IT-enhet. Du kommer att bidra till tekniska diskussioner samt påverka systemutformningen. Det finns möjlighet att lägga en del av arbetstiden på mjukvaruutveckling.

Har du den kompetensprofil vi behöver?
Du har en akademisk examen motsvarande kandidat eller master inom datavetenskap eller systemvetenskap eller har motsvarande kunskaper inhämtade genom arbetslivet. Du har yrkeserfarenhet av installationsautomatisering i Linux miljö. Erfarenhet av systemadministration av beräkningskluster för högprestandaberäkningar och utveckling och underhåll inom DevOps är meriterande. Det är också meriterande med erfarenhet av verktygen Ansible, GitLab och Jenkins samt kunskap om byggsystem och testramverk.

FOI lägger stor vikt vid personliga egenskaper och för denna tjänst är det viktigt att du trivs med att arbeta i grupp och har god samarbetsförmåga. Vi fokuserar mycket på kvalitetsarbete, därför önskar vi att du är noggrann och kvalitetsmedveten. Engagemang och initiativförmåga är något vi förväntar oss av dig, samt att du är självgående när det behövs. Du har god förmåga att kommunicera klart och tydligt i både tal och skrift på svenska såväl som på engelska.

Vad erbjuder vi dig?
På FOI får du möjlighet att arbeta med frågor som är viktiga för både totalförsvaret och hela samhället. Tillsammans med andra får du möjlighet att skapa nya infallsvinklar och lösningar på komplexa frågor och se resultaten förverkligas hos våra uppdragsgivare. Din expertis bidrar till att viktiga samhällsfunktioner som exempelvis Försvarsmakten och Myndigheten för samhällsskydd och beredskap blir effektivare, kunnigare och starkare inom sina respektive områden.

Du kommer att ingå i enheten Systemteknik som tillhör avdelningen Försvarsteknik. Läs gärna mer om vad vi gör 
här.

Tjänsten är en tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning.

Vi arbetar medvetet för en hållbar och inkluderande arbetsmiljö med en bra balans mellan arbete och privatliv. Utöver detta erbjuder vi en rad förmåner. Läs mer om hur det är att jobba hos oss 
här.

Vill du vara med och söka svaren för en säkrare värld?

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via ansökningsknappen senast den 31 augusti!

För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta enhetschef Maria Sjöblom. Fackliga företrädare är Staffan Lindgren (Saco-S) och Krister Söderberg (OFR/S – ST). Samtliga nås på 08-555 030 00. Vi kommer att ha begränsad tillgänglighet under sommaren och du når oss säkrast från den 8 augusti.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585). Inför säkerhetsprövning efterfrågas vidimerade kopior på de utbildningar och tjänstgöringsintyg som är relevanta för tjänsten.

Då vi är en myndighet betraktas inlämnade ansökningshandlingar som allmän handling och kan på begäran lämnas ut till utomstående enligt offentlighets- och sekretesslagen.

Vi undanber oss erbjudanden från rekryteringsbolag.

Län:
Stockholm

Anställningstyp:
Tillsvidareanställning

Anställningsgrad:
Heltid

Arbetstider:
Dag

Sista ansökningsdag:
2022-08-31

Tillträde:
Enligt överenskommelse

Arbetsplats/placeringsort:
Stockholm-Kista

Kontaktpersoner:
Maria Sjöblom


Företagets hemsida:
www.foi.se

Adress:
Gullfossgatan 6 16490 KistaAnsök nu

Sista ansökningsdag : 31 augusti . Arbetsort : Kista . Publicerat : 11 juli

Kategorier : Data & IT Offentliga jobb


Senaste jobben från FOI

Alla jobb hos FOI

Liknande jobb Systemadministratör med DevOps kompetens