FMV

Systemingenjör Mission System S 106 (GlobalEye)

Har du erfarenhet av tekniskt projektarbete och har kunskaper om kravställning av system, systemarkitektur och integration? Vill du bli del av ett team som arbetar i ett högaktuellt projekt inom området Flygmateriel? Då kan du vara den vi söker.

FMV har fått i uppdrag av Försvarsmakten att anskaffa och driftsätta det flygmaterielsystem som skall ersätta den nuvarande ASC890 i rollen som luftburen stridslednings- och luftbevakningsplattform. Just nu är vi inne i en spännande och intensiv fas där designarbetet är på väg att avslutas och fokus nu övergår till verifiering och validering av krav. Mission System är samlingsnamnet på de sensorer och den uppdragsspecifika utrustning som utgör systemets förmåga och vi har ett flertal erfarna Systemingenjörer inom området. Vi söker nu dig som kan komplettera vårt team med din kunskap och engagemang!

Arbetsuppgifter
Den nya plattformen är ursprungligen utvecklad av Saab för exportmarknaden och är baserad på en Bombardier Global 6000 affärsjet. Systemet, som går under namnet GlobalEye, har i sin svenska konfiguration fått benämningen S 106 av Flygvapnet. För närvarande är två system beställda för leverans under 2027/2028 och det första flygplanet är redan under modifiering. För FMV kommer fokus den närmaste tiden ligga på verifiering av den kontrakterade designen och säkerställa att systemet uppfyller de ställda kraven.

Som systemingenjör inom teknikområdet Mission System kommer du att driva och medverka i tekniskt systemarbete inom radar och mission system på S 106. Hit räknas bland annat arbete med sensorer, stridsledning, taktiska datalänkar (Länk 16), taktiskt samband, kommunikation och andra system. Arbetet bedrivs i projektform och du kommer ingå i ett projektteam där du under ledning av chefsingenjören bidrar i utformningen av det tekniska systemet i syfte att möta den samlade kravbilden.

Du kommer arbeta både självständigt och tillsammans med andra medarbetare i projektet för att vidareutveckla flygsystemet genom livscykelns alla faser. I detta ingår arbete som systemutformning, hantering av intressentkrav, systemdesign och kravspecifikationsarbete. Du deltar även i utarbetande av teknisk dokumentation samt teknisk granskning.

Tjänsten är placerad i Stockholm.

Vi söker dig som
Vi söker dig som har en akademisk examen som högskole- eller civilingenjör inom elektroteknik, datateknik eller teknisk fysik, alternativt motsvarande utbildning som vi bedömer relevant. Vidare har du erfarenhet från tekniskt projektarbete som innefattat planering, genomförande och redovisning och har kunskaper inom kravställning av system, systemarkitektur och integration. Du har god förmåga att kommunicera på svenska och engelska i tal och skrift.

Det är meriterande om du har erfarenhet från drift- eller teknikutveckling av komplexa produkter inom elektronikområdet, liksom om du har goda kunskaper inom systems engineering eller grundläggande kunskaper i informationssäkerhet. Det är ett plus om du har erfarenhet från arbete i industrin, på FMV eller inom Försvarsmakten som användare inom något av följande: ledningsstödssystem för stridsledning, taktiska datalänkar (Länk 16), taktiskt samband, kommunikationssystem eller IFF.

Som person söker vi dig som tar ansvar för ditt eget arbete som du driver framåt på ett organiserat och effektivt sätt. Du arbetar även väl tillsammans med andra och du kommunicerar på ett lyhört och smidigt sätt. Du har en god analytisk förmåga och arbetar systematiskt med komplexa frågor, väger samman information och olika aspekter vid agerande och beslut. Du har dessutom en förmåga att se det större perspektivet. För att trivas i tjänsten tror vi också att du är nyfiken och har ett driv och engagemang för området.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Om oss
Verksamhetsområdet Flygmateriel består av ca 300 medarbetare och har som uppgift att anskaffa, vidmakthålla och avveckla materiel för Försvarsmakten inom flygområdet. Verksamhetsområdet deltar i forsknings- och teknikutvecklingsprojekt och kommer även att ansvara för befintliga statliga exportavtal inom flygområdet. På enheten arbetar idag ca 10 personer tätt tillsammans i projektet.

Vi erbjuder dig
På FMV är du med och bidrar till att göra Sverige och världen säkrare. Vi sätter värde på ömsesidigt förtroende och på ett hållbart arbetsliv. Därför erbjuder vi alla våra anställda ett brett utbud av utbildningar, kompetensutveckling och träning.

Vill du vara med och utveckla framtidens försvar?
Sök tjänsten via FMV:s webbplats. Vi vill ha dina ansökningshandlingar på svenska. Våra fackliga företrädare är SACO Lars Forsander, OFR/S Ola Fransson, OFR/O Gunnar Hansen och SEKO Peter Andersson. Alla nås på telefon 08-782 4000 (FMV Växel).

Vid frågor om tjänsten ber vi dig kontakta rekryterande chef Carl Lindefelt på telefon 08-782 4000. Om du har frågor kring rekryteringsprocessen kan du höra av dig till rekryterare Anna Petersson på 
Anna.Petersson@fmv.se.

Sista ansökningsdag är 2024-05-29.

Välkommen med din ansökan.


FMV finns för landet, i många delar av landet. Som medarbetare hos oss får du både en trygg och utmanande anställning och ett stort eget ansvar. För att jobba hos oss behöver du vara svensk medborgare och genomgå en säkerhetsprövning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar provanställning och som anställd kommer du att krigsplaceras utifrån totalförsvarets behov. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via FMV:s webbplats eller via vår registratur. Vi har redan gjort vårt medieval, därför undanber vi oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.Ansök nu


Sista ansökningsdag : 29 maj . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 13 maj

Kategorier : Offentliga jobb Teknik & Ingenjör


Senaste jobben från FMV

Alla jobb hos FMV

Liknande jobb Systemingenjör Mission System S 106 (GlobalEye)