FMV

Systemingenjör med uppdrag att leverera Underhållslösningar för Luftvärnssystem

FMV upphandlar och levererar materiel och tjänster till det svenska försvaret. I vår vision ”Rätt materiel för ett starkare försvar” ryms vårt arbete och våra leveranser till Försvarsmakten av allt från helikoptrar, ubåtar, GRIPEN-flygplan och snörade kängor till kompasser, radarstationer, pansarterrängbilar. Bredden i vårt uppdrag ger dig möjligheten att jobba med spännande innehåll, människor och projekt.

Vill du vara med på en spännande resa? Är du driven och vill göra verklig skillnad, gillar teknik, uppskattar att samarbeta med andra och ha många kontaktytor? Till vårt kontor i Halmstad alternativt Stockholm, söker Luftvärnsenheten en Systemingenjör inom konceptet ILS (Integrated Logistic Support) som är med och skapar fungerande underhållssystem till våra luftvärnssystem.

Ansök om tjänsten och få ett utvecklande jobb hos en trygg arbetsgivare. Enheten har en jämn åldersfördelning och här arbetar både män och kvinnor. Dina arbetskollegor värnar om varandra, är trevliga samt sociala och ser fram emot att leverera nästa teknikgenerations luftvärnssystem tillsammans med dig.

Arbetsuppgifter
Vi arbetar i projektform i tvärfunktionella grupper där du som Systemingenjör inom ILS får en varierad roll, präglad av eget ansvar som syftar till att bygga upp och leverera underhållssystem till Försvarsmaktens Luftvärnssystem.

Det innebär att du arbetar med att skapa alla förutsättningar som behövs för att kunna drifta och underhålla systemen, såsom reservdelar, verktyg, diagnostikutrustning, dokumentation för tekniker och operatörer samt utbildning, så att Försvarsmakten kan hantera och reparera sina system samt att det går att följa status på all materiel över dess livslängd.

Din utveckling inom tjänsten kommer att gå mot att, granska designen ur ett underhållsperspektiv tidigt i designfasen, dimensionera underhållsystemet genom olika analyser, bygga underhållskonceptet till Försvarsmakten samt optimera kostnaderna för systemet över dess livscykel.

Du kommer att bli introducerad både på FMV och i projekten på ett strukturerat sätt och ha stöd i en handledare. Vi tillämpar möjligheten att vid behov arbeta hemifrån del av tiden, men anser att introduktion av nyanställda görs bäst genom möjlighet till närvaro på arbetsplatsen, för att tillsammans med arbetsgruppen komma in i arbetet.

Du kommer arbeta nära andra avdelningar inom FMV, ha kontakter mot våra leverantörer samt vår kund Försvarsmakten. Vi tillhandahåller kompetensutveckling så att du kan utvecklas mot mer komplexa uppgifter.

Du ingår i verksamhetsområdet Armémateriel, vars huvudsyssla är att tillhandahålla materiel till Försvarsmaktens markstridsförmåga. Luftvärnsenheten, är en del av Armémateriel och där kommer du arbeta med att anskaffa, vidmakthålla, vidareutveckla samt avveckla Försvarsmaktens luftvärnssystem.

Vi söker dig som
Du är civil- eller högskoleingenjör eller ha motsvarande akademisk examen eller har relevant kompetens förvärvad på annat sätt. Alternativt har du en officers- eller specialistofficersutbildning med teknisk inriktning.

Du bör ha minst 3 års erfarenhet av att jobba med ILS, systemutformning eller analyser av livscykelkostnader, du bör ha minst 2 års erfarenhet av att jobba i projekt. Erfarenhet av att jobba med leverantörer/myndigheter är meriterande, även materielöverlämning till Försvarsmakten är meriterande. Vi ser positivt på om du har erfarenhet av försvarslogistik.

Vårt projektorienterade arbetssätt innebär att du bör trivas med att arbeta i team och att du har lätt för att samarbeta med andra. Andra egenskaper vi värderar är att du är uthållig, strukturerad och kan självständigt planera och  driva dina egna frågor och arbetsuppgifter tills du når framgång. För oss är rätt person viktigt så vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper i denna rekrytering. Du har god förmåga att kommunicera muntlig och skriftlig på både svenska och engelska och kan behärska MS Office och har övrig god datorvana.

Resor inrikes och utrikes ingår i tjänsten.
Fler engagerade och kompetenta medarbetare till Luftvärnsenheten behövs, tveka inte att söka.

Vi erbjuder dig
På FMV är du med och bidrar till att göra Sverige och världen säkrare. Vi sätter värde på ömsesidigt förtroende och på ett hållbart arbetsliv. Därför erbjuder vi alla våra anställda ett brett utbud av utbildningar, kompetensutveckling och träning.

Tjänsten är placerad i Halmstad alternativt Stockholm.

Vill du vara med och utveckla framtidens försvar?
Sök tjänsten via FMV:s webbplats. Vi vill ha dina ansökningshandlingar på svenska. Våra fackliga företrädare är SEKO Peter Andersson, SACO Pierre Königsson, OFR/O Lars Mörrby och OFR/S Leif Jansson. Alla nås på telefon 08-782 4000 (FMV Växel).

Vid frågor ber vi dig kontakta Cathrine Johannessen (Sektionschef Luftvärnsenheten) eller Kristoffer Rehnstedt (ILS Manager) på telefon 08-782 4000.

Sista ansökningsdag är 2023-06-07

Välkommen med din ansökan.


FMV finns för landet, i många delar av landet. Som medarbetare hos oss får du både en trygg och utmanande anställning och ett stort eget ansvar. För att jobba hos oss behöver du vara svensk medborgare och genomgå en säkerhetsprövning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar provanställning och som anställd kommer du att krigsplaceras utifrån totalförsvarets behov. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via FMV:s webbplats eller via vår registratur. Vi har redan gjort vårt medieval, därför undanber vi oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.Ansök nu


Sista ansökningsdag : 7 juni . Arbetsort : Halmstad, Stockholm . Publicerat : 9 maj

Kategorier : Offentliga jobb Teknik & Ingenjör


Senaste jobben från FMV

Alla jobb hos FMV

Liknande jobb Systemingenjör med uppdrag att leverera Underhållslösningar för Luftvärnssystem