FMV

Systemingenjör IT-/Informationssäkerhet

Vi upphandlar, utvecklar och levererar materiel och tjänster till det svenska försvaret. I vår vision ”Rätt materiel för ett starkare försvar” ryms vårt arbete och våra leveranser till Försvarsmakten av allt från helikoptrar, ubåtar, stridsflygplan och snörade kängor till kompasser, radarstationer, pansarterrängbilar och kuddar. Bredden i vårt uppdrag ger dig möjligheten att jobba med spännande innehåll, människor och projekt.

Om oss

Verksamhetsområde Ledningssystemmateriel har som uppgift att anskaffa materiel och materielsystem för Försvarsmaktens ledningssystem. Vår huvudsakliga uppgift omfattar teknisk design, upphandling och Life Cycle Management av ledningssystem. Verksamheten bedrivs i nära samarbete med andra avdelningar inom FMV, Försvarsmakten samt svensk och utländsk industri.

Enheten Flyg och Marin C3 inom verksamhetsområde Ledningssystemmateriel ansvarar för materielområden som exempelvis marinens sjöövervakning och meddelandehantering, ledningssystem för flygvapnet samt ledningsstödsystem för flyg- och helikopterbas.

Arbetsuppgifter

Som systemingenjör IT-/Informationssäkerhet på Enheten Flyg och Marin C3 ansvarar du för kravhantering av informationssäkerhetskrav vid upphandlingar samt uppföljning och kontroll av leverantörernas informationssäkerhetsarbete. Du ansvarar även för att bidra till en kvalitetshöjning av FMVs leveranser avseende IT- och Informationssäkerhet. Rollen som systemingenjör IT-/Informationssäkerhet innebär ett mycket nära samarbete med såväl kund som leverantör och mellan olika avdelningar/enheter inom verksamhetsområdet och FMV. Arbetet kommer att genomföras både i grupp och enskilt och innebär resor både inom och utanför Sverige.

Vi söker dig som

Du har en relevant akademisk examen (högskole-/civilingenjör) inriktad på informations- eller IT-säkerhet, eller motsvarande kunskaper förvärvade på annat sätt. Du har erfarenhet av att identifiera risker på olika nivåer i ett IT-system och som med din tidigare erfarenhet är förtrogen med olika typer av utvecklingsmetodiker och särskilt det som krävs för att producera säkra IT-system. Vi ser även att du har erfarenhet av systemarbete där du är van att utforma och verifiera konstruktionslösningar utifrån givna kravställningar inom information och IT-säkerhetsområdet. Vidare har du erfarenhet av projektarbete, samt god kunskap om informations- och IT-säkerhet kopplat till säkerhetsskyddsförfattningar.

Vi tror att du har flera års erfarenhet av arbete inom IT-och informationssäkerhetsområdet och har du kunskap och erfarenhet av Försvarsmaktens auktorisationsprocess eller Försvarsmaktens kravställningar för säkra IT-system är det ett plus.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Vårt projektorienterade arbetssätt kräver att du har lätt för att samarbeta med andra människor samtidigt som du är självgående där du tar ansvar för din uppgift, organiserar och strukturerar ditt arbete samt tar egna initiativ för att komma framåt. Vidare är du trygg i dig själv och visar gott omdöme vid uttalanden, agerande och beslut.

Givetvis har du god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på både svenska och teknisk fackengelska. Körkort klass B är meriterande.

Vi erbjuder dig

På FMV är du med och bidrar till att göra Sverige och världen säkrare. Vi sätter värde på ömsesidigt förtroende och på ett hållbart arbetsliv. Därför erbjuder vi alla våra anställda ett brett utbud av utbildningar, kompetensutveckling och träning.

Tjänsten är placerad i Stockholm.
Vill du vara med och utveckla framtidens försvar?

Sök tjänsten via FMV webbplats. Vi vill ha dina ansökningshandlingar på svenska. Våra fackliga företrädare är SEKO Peter Andersson, SACO Kari Lehto, OFR/O Arne Molander och OFR/S Pia Edström. Alla nås på telefon 08-782 40 00 (FMV Växel).

Vid frågor om tjänsten ber vi dig kontakta Thomas Brehmer på telefon 08-782 40 00. 
Sista ansökningsdag är 2022-08-19. Tillträde för tjänsten är så snart som möjligt.Ansök nu

Sista ansökningsdag : 19 augusti . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 18 juli

Kategorier : Data & IT Offentliga jobb Säkerhet & Skydd Teknik & Ingenjör


Senaste jobben från FMV

Alla jobb hos FMV

Liknande jobb Systemingenjör IT-/Informationssäkerhet