FMV

Systemingenjör inom fiberoptisk teknik

Är du systemingenjör och har erfarenhet av att arbeta i teknisk befattning inom fiberoptisk teknik? Är du kvalitetsmedveten och bra på att skapa goda relationer till andra? Vill du arbeta i kvalificerade projekt med syfte att bidra till att göra Sverige och världen säkrare? Då kan du vara den vi söker.

Arbetsuppgifter
I den här rollen kommer du att arbeta i nära samarbete med Försvarsmakten i syfte att förstå Försvarsmaktens förmågebehov inom fiberoptisk teknik. Du kommer att ansvara för genomförande av uppdrag gentemot FMV och försvarsmakten i enighet med tid, kostnad samt effekt och funktion. Din roll kommer att innefatta behovsanalys, kravställning och dialogföring med leverantörer samt övriga samarbetspartner. Du kommer också att delta i upphandling och leveranskontroller inom fiberoptiskt kabelsystem (FOKS) samt i framtagning av FOKS koncept. Ditt ansvarsområde kommer också att innefatta omvärldsbevakning inom FOKS.

Tjänsten är placerad i Stockholm.

Vi söker dig som
Vi söker dig som är utbildad Civilingenjör inom teknisk fysik eller elektroteknik. Du har minst 5 års erfarenhet av att arbeta i teknisk befattning inom fiberoptisk teknik. Om du har erfarenhet av upphandling inom ramen för LOU ses det som meriterande. Likaså även erfarenhet eller kunskap av hur Försvarsmakten opererar taktiskt i olika miljöer.

För att lyckas i rollen behöver du ha goda kunskaper i mätteknik samt god matematisk förmåga och förståelse för fysikaliska system. Du behöver vara praktiskt inriktad men också ha en god teoretisk förståelse. God förmåga att uttrycka dig muntligt och skriftligt på svenska och engelska är ett krav.

För att vara framgångsrik i rollen behöver du vara kvalitetsmedveten samt ha god vana av att arbeta resultatorienterat i syfte att nå uppsatta mål. Du behöver även vara en bra relationsskapare med intresse för andra människor.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Om oss
Enheten Spektral Miljö och kommunikation inom verksamhetsområdet Ledningssystem anskaffar, levererar och vidmakthåller tekniska system och kompetens, bland annat fiberoptikssystem, till Försvarsmakten.

FMV – Försvarets materielverk
På FMV är du med och bidrar till att göra Sverige och världen säkrare. Vi upphandlar, utvecklar och levererar materiel och tjänster till det svenska försvaret. I vår vision ”Rätt materiel för ett starkare försvar” ryms vårt arbete och våra leveranser till Försvarsmakten av allt från helikoptrar, ubåtar, stridsflygplan och snörade kängor till kompasser, radarstationer, pansarterrängbilar och kuddar. Bredden i vårt uppdrag ger dig möjligheten att jobba med spännande innehåll, människor och projekt.

På FMV jobbar vi aktivt utifrån utvecklande medarbetarskap, som är en modell för att utveckla samarbete, främja ansvarstagande och skapa engagemang för att ta tillvara på den initiativförmåga som vi alla besitter. Vi sätter värde på ömsesidigt förtroende och på ett hållbart arbetsliv. Därför erbjuder vi alla våra anställda ett brett utbud av utbildningar, kompetensutveckling och träning.

Vill du vara med och utveckla framtidens försvar?
Sök tjänsten via FMV:s webbplats. Vi vill ha dina ansökningshandlingar på svenska. Våra fackliga företrädare är SACO Mikael Svensson, OFR/S Pia Edström, OFR/O Arne Molander och SEKO Peter Andersson. Alla nås på telefon 08-782 4000 (FMV Växel). #LI-Hybrid

Vid frågor om rollen ber vi dig kontakta rekryterande chef Daniel Tourde på telefon 070-479 80 99. Vid frågor om rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta rekryterare Lina Rahmih på telefon 070- 783 78 50.

Sista ansökningsdag är 2024-03-05.

Välkommen med din ansökan.


FMV finns för landet, i många delar av landet. Som medarbetare hos oss får du både en trygg och utmanande anställning och ett stort eget ansvar. För att jobba hos oss behöver du vara svensk medborgare och genomgå en säkerhetsprövning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar provanställning och som anställd kommer du att krigsplaceras utifrån totalförsvarets behov. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via FMV:s webbplats eller via vår registratur. Vi har redan gjort vårt medieval, därför undanber vi oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.Ansök nu


Sista ansökningsdag : 5 mars . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 16 januari

Kategorier : Offentliga jobb Teknik & Ingenjör


Senaste jobben från FMV

Alla jobb hos FMV

Liknande jobb Systemingenjör inom fiberoptisk teknik