FMV

Systemingenjör inom brand och räddning

”Det roligaste med att jobba på Flygbassystem är variationen av arbetsuppgifter och att man får planera sitt arbete själv. En arbetsdag kan vara från kontoret, hemifrån, ute på förbanden eller hos någon av våra leverantörer som finns både inrikes och utrikes.”
Vi upphandlar, utvecklar och levererar materiel och tjänster till det svenska försvaret. I vår vision ”Rätt materiel för ett starkare försvar” ryms vårt arbete och våra leveranser till Försvarsmakten av allt från helikoptrar, ubåtar, stridsflygplan och snörade kängor.


Om oss

Enheten Flygbassystem har som uppgift att tillhandahålla försvarslogistik inom bland annat Flygbas- och Drivmedelsmaterielområdet. Materielsystemet omfattar främst utveckling, anskaffning och vidmakthållande av den unika förbandsmateriel som krävs för att bedriva bastjänsten vid flygande förband för såväl flygplan som helikoptrar. Verksamheten bedrivs i nära samarbete med Försvarsmakten, svensk och utländsk industri och andra enheter inom FMV.


Arbetsuppgifter

Som systemingenjör inom brand och räddning kommer du jobba brett och ansvara för flera underliggande delsystem inom materielområdet så som räddningsfordon och brandutrustning till främst Flygvapnet. Du kommer i rollen stödja projektledaren med teknisk kompetens samt tillsammans med inköpare vara delaktig i upphandlingar. Vidare kommer du att skriva tekniska kravspecifikationer och genomföra tekniska utredningar av materiel som är i drift inom brand och räddning.

Vi arbetar tillsammans i team med produktledare, projektledare, systemingenjörer och inköpare. Du kommer i rollen att arbeta både med små och stora uppdrag där du driver dina projekt med ledning från huvudprojekteldaren samt knyta kontakter både i Sverige och utomlands.


Vi söker dig som

Du är utbildad högskoleingenjör med teknisk inriktning eller har motsvarande kompetens förvärvat på annat sätt, som vi bedömer likvärdig. Det är meriterande om du även har gått en fordonsteknisk utbildning. Kunskap inom brand- och räddningsområdet är meriterande.

Vi tror att du är i början av din karriär. Det är positivt om du har erfarenhet av att jobba med kravställning av tekniska system samtidigt som det finns möjligheter till lärande och utveckling i rollen. Vi ser gärna att du nyligen har erfarenhet av tekniskt projektarbete och varit involverad i offentlig upphandling. Det är även en fördel om du har generell erfarenhet från flyg- eller flygbasområdet.

Då du kommer delta i arbetsmöten med industrin och Försvarsmakten kräver rollen att du har en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift, såväl på svenska som på engelska. Givetvis har du god datorvana och erfarenhet av MS Office. B-körkort är ett krav, då tjänsteresor förekommer både inrikes och utrikes. Aktuell erfarenhet om Försvarsmakten eller FMV:s organisation och arbetssätt är en stor fördel, men inte ett krav då vi även kan se till att du får den utbildning och miljökunskap som krävs för tjänsten.

FMV:s projektorienterade arbetssätt förutsätter att du trivs med att jobba i team. Arbetet kräver ett gott samarbete på såväl olika nivåer inom FMV som med andra verksamheter och organisationer, vilket medför att det är viktigt att du har en god samarbetsförmåga. Som person är du självgående och initiativtagande samtidigt som du planerar och organiserar ditt arbete på ett effektivt sätt. För oss är det viktigt att du är rätt person för rollen och vi lägger därför stor vikt vid dina personliga egenskaper.


Vi erbjuder dig

På FMV är du med och bidrar till att göra Sverige och världen säkrare. Vi sätter värde på ömsesidigt förtroende och på ett hållbart arbetsliv. Därför erbjuder vi alla våra anställda ett brett utbud av utbildningar, kompetensutveckling och träning.

Tjänsten är placerad i Stockholm.


Vill du vara med och utveckla framtidens försvar?

Sök tjänsten via FMV:s webbplats. Vi vill ha dina ansökningshandlingar på svenska. Våra fackliga företrädare är SACO Lars Forsander, OFR/S Ola Fransson, OFR/O Henry Joona och SEKO Peter Andersson. Alla nås på telefon 08-782 4000 (FMV Växel

Vid frågor om tjänsten ber vi dig kontakta enhetschef Henrik Troedsson på telefon 08-782 4000. Om du har frågor om rekryteringsprocessen kan du kontakta rekryterare Andrea Molander på andrea.molander@fmv.se.

Sista ansökningsdag är 2022-10-17.

Välkommen med din ansökan.


FMV finns för landet, i många delar av landet. Som medarbetare hos oss får du både en trygg och utmanande anställning och ett stort eget ansvar. För att jobba hos oss behöver du vara svensk medborgare och genomgå en säkerhetsprövning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar provanställning och som anställd kommer du att krigsplaceras utifrån totalförsvarets behov. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via FMV:s webbplats eller via vår registratur. Vi har redan gjort vårt medieval, därför undanber vi oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.


Ansök nu

Sista ansökningsdag : 17 oktober . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 16 september

Kategorier : Offentliga jobb Teknik & Ingenjör


Senaste jobben från FMV

Alla jobb hos FMV

Liknande jobb Systemingenjör inom brand och räddning