FMV

Systemingenjör inom Antennsystem

Är du systemingenjör och har erfarenhet av att arbeta inom radio- och antennteknik? Är du flexibel och har god förmåga att samarbeta med andra? Har du förmåga att se helheter och fokusera på det större perspektivet? Vill du arbeta i kvalificerade projekt med syfte att bidra till att göra Sverige och världen säkrare? Då kan du vara den vi söker.

Arbetsuppgifter
Som systemingenjör inom antennsystem ansvarar du för genomförande av uppdrag enligt avtalad omfattning gentemot FMV och Försvarsmakten i enlighet med överenskommen tid, kostnad samt effekt och funktion. Här kommer du att arbeta för att säkerhetsställa befintligt produktsortiment samt omsätta befintlig materiel. Du kommer att arbeta i nära samverkan med projektledare i uppdrag som rör antennsystem. Det innebär exempelvis att delta i dialog med Försvarsmakten gällande förmågebehov, i kravställning gentemot leverantör, i utvärderingar och utveckling av befintliga samt nya antennsystemlösningar alt. antennkomponenter. Du kommer också att genomföra analys av miljöförutsättningar och integrationsmöjligheter, delta vid upphandling samt genomföra leveranskontroller. Vidare ingår även omvärldsbevakning i ditt ansvarsområde. Tjänsten är placerad i Stockholm, men resor i tjänsten kan förekomma.

Vi söker dig som
Vi söker dig som är civil- eller högskoleingenjör inom teknisk fysik eller elektroteknik, dig som är specialistofficerare inom området, eller dig som har motsvarande kompetens förvärvar på annat sätt, som FMV bedömer likvärdig.

Du har minst 5-års erfarenhet av arbete inom radio- och antennteknik och har teoretiska kunskaper inom området. Vidare behöver du ha förståelse för antennmätteknik, vågutbredning inom radiofrekvensområdet samt förståelse för telekonfliktanalys och samgrupperingsproblematik som kan uppstå vid antenninstallation. Du har en bred teoretisk förståelse för området men är också praktiskt inriktad.

Om du har kunskap om farliga elektromagnetiska fältstyrkor kommer dessa att komma till nytta i denna roll! Detta gäller även om du har förståelse för produktsäkerhet, dokumentation och underhållsstrategier. Vidare är det meriterande med erfarenhet av offentlig upphandling samt erfarenhet av hur Försvarsmakten opererar taktiskt i olika miljöer.

God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska likaväl som engelska är ett krav.

Körkort med behörighet B är meriterande.

Då tjänsten kräver samarbete med flera olika parter behöver du ha god förmåga att samarbeta och kommunicera med andra på ett effektivt och smidigt sätt. Du behöver också ha en naturlig fallenhet för att se helhetsperspektivet och god förmåga att anpassa dig till ändrade omständigheter, när det krävs. 

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Om oss
FMV:s verksamhetsområde Ledningssystemmateriel ansvarar för att utveckla, upphandla och vidareutveckla materiel och tjänster inom ledningssystemområdet till Försvarsmakten, till exempel mobila kommunikationssystem, försvarets telenät samt operativa och taktiska informationssystem.

Enheten Spektral Miljö och kommunikation inom verksamhetsområdet Ledningssystem anskaffar, levererar och vidmakthåller tekniska system och kompetens, bland annat radio- och antennsystem, till Försvarsmakten.

Läs mer om hur det är att arbeta på FMV och enheten Spektral miljö här:
Nicklas Thorsson och Maria Johansson, projektledare (fmv.se)
Möt våra medarbetare (fmv.se)

FMV – Försvarets materielverk
På FMV är du med och bidrar till att göra Sverige och världen säkrare. Vi upphandlar, utvecklar och levererar materiel och tjänster till det svenska försvaret. I vår vision ”Rätt materiel för ett starkare försvar” ryms vårt arbete och våra leveranser till Försvarsmakten av allt från helikoptrar, ubåtar, stridsflygplan och snörade kängor till kompasser, radarstationer, pansarterrängbilar och kuddar. Bredden i vårt uppdrag ger dig möjligheten att jobba med spännande innehåll, människor och projekt.

På FMV jobbar vi aktivt utifrån utvecklande medarbetarskap, som är en modell för att utveckla samarbete, främja ansvarstagande och skapa engagemang för att ta tillvara på den initiativförmåga som vi alla besitter. Vi sätter värde på ömsesidigt förtroende och på ett hållbart arbetsliv. Därför erbjuder vi alla våra anställda ett brett utbud av utbildningar, kompetensutveckling och träning.

Vill du vara med och utveckla framtidens försvar?
Sök tjänsten via FMV:s webbplats. Vi vill ha dina ansökningshandlingar på svenska. Våra fackliga företrädare är SACO: Mikael Svensson, OFR/S: Pia Edström, OFR/O: Arne Molander och SEKO: Peter Andersson. Alla nås på telefon 08-782 4000 (FMV Växel). #LI-Hybrid #LI-LR1

Vid frågor om rollen ber vi dig kontakta rekryterande chef Daniel Tourde på telefon 070-479 80 99. Vid frågor om rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta rekryterare Lina Rahmih på telefon 070- 783 78 50.

Sista ansökningsdag är 2024-03-05 

Välkommen med din ansökan.


FMV finns för landet, i många delar av landet. Som medarbetare hos oss får du både en trygg och utmanande anställning och ett stort eget ansvar. För att jobba hos oss behöver du vara svensk medborgare och genomgå en säkerhetsprövning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar provanställning och som anställd kommer du att krigsplaceras utifrån totalförsvarets behov. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via FMV:s webbplats eller via vår registratur. Vi har redan gjort vårt medieval, därför undanber vi oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.Ansök nu


Sista ansökningsdag : 5 mars . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 13 februari

Kategorier : Offentliga jobb Teknik & Ingenjör


Senaste jobben från FMV

Alla jobb hos FMV

Liknande jobb Systemingenjör inom Antennsystem