FMV

Systemadministratör Vidsel

Är du systemadministratör och har erfarenhet av att arbeta inom Linux? Är du analyserande och har förmåga att samarbeta med andra? Vill du arbeta i kvalificerade projekt med syfte att bidra till att göra Sverige och världen säkrare? Då kan du vara den vi söker.

Arbetsuppgifter
I rollen som systemadministratör arbetar du med underhåll av servrar, klienter och nätverksutrustning men även administration relaterat till arbetsuppgifterna. Du uppdaterar, felsöker i både hård och mjukvara samt hanterar dokumentation liksom säkerställer att regelverk och rutiner upprätthålls och följs. Vidare arbetare du med ackrediteringsrelaterade arbetsuppgifter i ledningssystemet. Rollen innebär också att arbeta med olika IT-säkerhetslösningar, delta och leda utvecklingsprojekt och medverka i vidareutveckling av arbetsmetoder och tekniska lösningar.

Tjänsten är placerad i Vidsel. Resor förekommer både inrikes och utrikes.

Vi söker dig som

Relevant utbildning med IT-inriktning/datateknik eller motsvarande kunskaper förvärvat på annat sätt vi bedömer likvärdigt. Du har kunskap inom Linux, en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift, såväl på svenska som på engelska samt innehar B-körkort.

Vi ser gärna att du har erfarenhet av nätverk, drift och underhåll i IT-system baserade på Linux samt projektledning. Har du dessutom erfarenhet av att arbeta med IT-säkerhet civilt eller inom Försvarsmakten är det meriterande. Kunskaper inom autentiseringslösningar och grundläggande programmering är ett plus men inget måste.

Vårt projektorienterade arbetssätt bygger på gott samarbete. Det gäller såväl inom FMV som tillsammans med andra verksamheter och organisationer. Som person trivs du därför med att arbeta i team och har ett gott omdöme. På FMV arbetar vi systematiskt med komplexa frågor, därför är det viktigt att du kan ta initiativ arbetar självgående. Du är en strukturerad person, kan prioritera och tar ansvar för dina uppgifter. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Om oss
Vidsel Test Range förfogar över norra Europas största provområde över land. Här sker utprovning, utveckling och övning av/med framtidens militära vapensystem främst av vår huvudkund Svenska Försvarsmakten men även kunder från framförallt Europeisk Försvarsmakt och industri.

I snart 65 år har Vidsel varit den främsta platsen för avancerad flygutprovning. Med Europas största flotta av avancerade målrobotar och med utrustning som radarstationer, optiska system och telemetrisystem finns all teknik som krävs för att möjliggöra våra kunders olika önskemål.

FMV – Försvarets materielverk
På FMV är du med och bidrar till att göra Sverige och världen säkrare. Vi upphandlar, utvecklar och levererar materiel och tjänster till det svenska försvaret. I vår vision ”Rätt materiel för ett starkare försvar” ryms vårt arbete och våra leveranser till Försvarsmakten av allt från helikoptrar, ubåtar, stridsflygplan och snörade kängor till kompasser, radarstationer, pansarterrängbilar och kuddar. Bredden i vårt uppdrag ger dig möjligheten att jobba med spännande innehåll, människor och projekt.

På FMV jobbar vi aktivt utifrån utvecklande medarbetarskap, som är en modell för att utveckla samarbete, främja ansvarstagande och skapa engagemang för att ta tillvara på den initiativförmåga som vi alla besitter. Vi sätter värde på ömsesidigt förtroende och på ett hållbart arbetsliv. Därför erbjuder vi alla våra anställda ett brett utbud av utbildningar, kompetensutveckling och träning.

Vill du vara med och utveckla framtidens försvar?
Sök tjänsten via FMV:s webbplats. Vi vill ha dina ansökningshandlingar på svenska.

Våra fackliga företrädare är SACO Kjell Lundberg, OFR/S Nicklas Neumann och SEKO Peter Andersson. Alla nås på telefon 08-782 4000 (FMV Växel). #LI-Onsite

Vid frågor ber vi dig kontakta Erik Bergström på telefon 08-782 4000.
Vid frågor kring rekryteringsprocessen kontakta Annica Magnell på annica.magnell@fmv.se.

Sista ansökningsdag är 2023-10-02.
Intervjuer kan komma att ske under ansökningstiden.

Välkommen med din ansökan.
Ansök nu


Sista ansökningsdag : 2 oktober . Arbetsort : Vidsel . Publicerat : 4 september

Kategorier : Data & IT Offentliga jobb Systemvetare


Senaste jobben från FMV

Alla jobb hos FMV

Liknande jobb Systemadministratör Vidsel