FMV

Strategisk säkerhetsskyddshandläggare med inriktning informationssäkerhet

Har du arbetat med säkerhetsskyddsanalyser och informationssäkerhet? Är du initiativtagande, strategisk och har en hög samarbetsförmåga? Då är detta en spännande utmaning för dig!

FMV upphandlar, utvecklar och levererar materiel och tjänster till det svenska försvaret. I vår vision ”Rätt materiel för ett starkare försvar” ryms vårt arbete och våra leveranser till Försvarsmakten av allt från helikoptrar, ubåtar, stridsflygplan och snörade kängor till kompasser, radarstationer, pansarterrängbilar och kuddar. Bredden i vårt uppdrag ger dig möjligheten att jobba med spännande innehåll, människor och projekt.

Om oss

Säkerhetsskyddsavdelningen kravställer, kontrollerar, utbildar och stödjer FMV inom området säkerhetsskydd. Målet med säkerhetsskyddsverksamheten är att uppnå en väl avvägd säkerhet och att skyddet upprätthålls för tillgångar, verksamheter och leveranser. Säkerhetsskyddshandläggarna arbetar brett inom hela säkerhetsskyddsområdet och inom flera projekt mot mål som rör säkerhetsskydd såväl inom FMV som gentemot de företag som FMV har säkerhetsskyddsavtal med. Tjänsten är placerad på Gärdet i Stockholm.

Arbetsuppgifter

Som säkerhetsskyddshandläggare med inriktning informationssäkerhet kommer du att ge råd och information till verksamheten i informationssäkerhetsfrågor.

Du kommer att företräda FMV och samverka med andra myndigheter/organisationer i informationssäkerhetsfrågor. Du kommer att bereda beslutsunderlag avseende samråd med tillsynsmyndigheten Försvarsmakten och även utföra och följa upp revisioner och kontroller samt medverka vid utveckling och upprätthållande av regelverk, policys, riktlinjer och metoder. I rollen ingår även att leda arbetet med myndighetens säkerhetsplanering genom att ta fram metodstöd inklusive instruktioner och mallar, genomföra utbildningar samt stödja vid genomförande.

Vi söker dig som

Vi söker dig som har eftergymnasial utbildning med inriktning mot informationssäkerhet eller motsvarande arbetslivserfarenhet och kvalifikationer. Du har en gedigen erfarenhet av ledningssystem för informationssäkerhet samt har arbetat med att normera, kravställa och kontrollera informationssäkerheten i en större organisation. Vidare har du praktisk erfarenhet av att genomföra säkerhetsanalyser eller risk- och sårbarhetsanalyser samt att ta fram åtgärdsplaner. Du har även flerårig erfarenhet av arbete med olika former av regelverk inom informationssäkerhet samt erfarenhet av granskning och kontroll. Du är dessutom van vid att representera ditt sakområde nationellt och internationellt.

Du har goda kunskaper inom ledningssystem för informationssäkerhet och därtill kopplade certifieringsprocesser.

Det är en fördel om du har kännedom om MSB:s eller Försvarsmaktens regelverk om informationssäkerhet samt internationella regelverk inom informationssäkerhet.

Du kommunicerar obehindrat på svenska och engelska, i tal såväl som i skrift.

Som person har du god samarbetsförmåga samt är initiativtagande och självgående.
Du har ett strategiskt förhållningssätt och är tydlig i din kommunikation.
Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Vad kan vi erbjuda dig?

Hos oss får du möjlighet att arbeta med spännande arbetsuppgifter för att bidra till att göra Sverige och världen lite säkrare. Vi värdesätter ömsesidigt förtroende och hos oss får du både ett eget ansvar och goda möjligheter att kompetensutvecklas.

Våra medarbetare är viktiga för oss och hos oss kommer du ha möjlighet att förena det professionella och det privata. Tjänsten är placerad vid Gärdet i Stockholm.

Vill du vara med och utveckla framtidens försvar?

Du söker tjänsten via FMV:s hemsida Lediga jobb genom att skicka in din ansökan med CV, personligt brev och betyg. Vi vill ha dina ansökningshandlingar på svenska. Våra fackliga företrädare är SACO Elisabeth From, OFR/S Lena Sköld Gunnarsson, OFR/O Lars Carlsson och SEKO Peter Andersson.. Alla nås på telefon 08-782 4000 (FMV:s Växel).

Vid frågor ber vi dig kontakta enhetschef Martin Västberg på telefon 08-782 4000.

Sista ansökningsdag är 2022-08-16
Urval kommer att påbörjas tidigast fr o m vecka 33


Varmt välkommen med din ansökan!

Övriga FMV

FMV hjälper till att försvara Sverige. Vi levererar materiel och tjänster till Sveriges försvar och att arbeta här är att utföra ett viktigt samhällsuppdrag.

Vi finns över hela landet och erbjuder trygga anställningar, eget ansvar och stora möjligheter till kompetensutveckling. För att arbeta hos oss måste du vara svensk medborgare samt genomgå säkerhetsprövning. FMV krigsplacerar anställda utifrån totalförsvarets behov. Vi tillämpar även provanställning. Läs mer på www.fmv.se

FMV finns för landet, i många delar av landet. Som medarbetare hos oss får du både en trygg och utmanande anställning och ett stort eget ansvar. För att jobba hos oss behöver du vara svensk medborgare och genomgå en säkerhetsprövning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar provanställning och som anställd kommer du att krigsplaceras utifrån totalförsvarets behov. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via FMV:s webbplats eller via vår registratur. Vi har redan gjort vårt medieval, därför undanber vi oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.Ansök nu

Sista ansökningsdag : I morgon . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 13 juli

Kategorier : Data & IT Kontor & Administration Offentliga jobb Säkerhet & Skydd


Senaste jobben från FMV

Alla jobb hos FMV

Liknande jobb Strategisk säkerhetsskyddshandläggare med inriktning informationssäkerhet