FMV

Språkkunnig underrättelseanalytiker

 

Vill du vara med och lägga det komplexa informationspussel som bidrar till Sveriges oberoende i världen? Vill du utvecklas i en kunskapsbaserad stimulerande miljö tillsammans med kompetenta kollegor? Vi söker nu en språkkunnig analytiker som har den kreativitet och uthållighet som krävs för att skapa förståelse av vår omvärld. Vi kan erbjuda ett varierande arbete i en kunskapsintensiv verksamhet där du får vara med och göra skillnad varje dag. PÅ FRA arbetar vi med unika uppgifter – För Sveriges säkerhet och integritet.

Ditt uppdrag

Som analytiker på avdelningen för Signalunderrättelse blir du en del av en intellektuellt stimulerande miljö. Du arbetar tillsammans med kompetenta kollegor och producerar både operativa och strategiska underrättelser till stöd för våra uppdragsgivare. I rollen bearbetar du och analyserar olika informationsmängder samt vrider och vänder på olika frågeställningar tillsammans med dina kollegor. Arbetsuppgifterna kan variera över tid så det är viktigt att ha en flexibel inställning samt vara nyfiken och villig att utvecklas. I tjänsten ingår det att vid behov företräda produktionsområdet samt representera myndigheten nationellt och internationellt. Tjänsteresor förekommer, både inom och utom landet. Verksamheten präglas av hög sekretess, det är viktigt att du känner dig bekväm med det.

Du kan

Vi söker dig som har:
En akademisk examen alternativt har tillägnat dig motsvarande kunskap genom arbetslivserfarenhet.
Skriver, förstår och kommunicerar obehindrat på svenska och engelska.
Goda kunskaper i persiska, kinesiska, ryska eller arabiska
Goda IT-kunskaper.

Vi ser det som meriterande om du har erfarenhet av följande:
Erfarenhet av analytiskt arbete.
Arbetat med säkerhets-, utrikes- eller försvarspolitik
Kunskap om/arbetat i de samhällen/regioner där relevant språk talas.
Vana att producera underlag och rapporter inom statlig myndighet eller utredande verksamhet.
Arbetslivserfarenhet inom regeringskansliet, departement eller inom journalistik.
Erfarenhet av att arbeta vid ambassader i efterfrågade språkområden.
Kunskap inom IP, telekom och enklare programmering.

Du är

Vi kommer lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig som analyserar situationer för att identifiera ologiska lösningar och kan förutse problem. Du söker nya perspektiv och idéer för att stimulera innovation och förändring. För att trivas i rollen kan du förändra ditt beteende snabbt och effektivt för att hantera svårigheter och uppnå mål. Du påverkar din omgivning snarare än reagerar på den och du är entusiastisk och positiv även i tuffa situationer. Du kan integrera kort- och långsiktiga mål med helhetsbilden. Du driver nya initiativ inom ramen för ditt arbete och du skapar samarbete med personer på olika nivåer i organisationen. Avslutningsvis delar du med dig av information och expertis för att uppnå önskat resultat.

Om FRA

FRA är en civil myndighet med ca 900 anställda som lyder under Försvarsdepartementet. Genom underrättelseverksamheten, där signalspaning bedrivs, ger FRA stöd till regeringens utrikes-, säkerhets- och försvarspolitik på kort och lång sikt. Det sker också genom vårt arbete med att skapa förutsättningar för ett cyberförsvar och att bidra till att skydda samhällsviktiga informationssystem.

Vi erbjuder flexibla arbetstider och tror att frihet under ansvar och flexibilitet bidrar till balans mellan arbete och fritid och välmående personal. Vi värdesätter god hälsa hos våra medarbetare och erbjuder bland annat friskvård under arbetstid. På FRA finns en sedan länge starkt förankrad idrottsklubb som möjliggör att våra medarbetare har tillgång till diverse olika träningsaktiviteter.

Vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter med goda möjligheter till egen utveckling och förutsättningar till intern karriärrörlighet. Vi är övertygade om att en blandning av människor med olika bakgrund skapar en dynamisk och kreativ arbetsmiljö – våra olikheter är vår styrka.

Mer information

Arbetsplatsen är belägen i närheten av Drottningholm, ca 10 min med buss från Brommaplan. Svenskt medborgarskap är ett krav då anställning vid FRA innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för att få anställning är godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll. Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Vi tillämpar sex månaders provanställning. För mer information är du välkommen att kontakta rekryterande chef på telefon 010-557 41 55. Fackliga företrädare nås på 010-557 46 00.

Vi tar emot ansökningar via
www.fra.se senast 2022-09-11.

Referensnummer 3852/21.
Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.
 Ansök nu

Sista ansökningsdag : 11 september . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 5 juli

Kategorier : Ekonomi & Finans Juridik Media & Journalistik Statsvetenskap Säkerhet & Skydd Offentliga jobb


Senaste jobben från FMV

Alla jobb hos FMV

Liknande jobb Språkkunnig underrättelseanalytiker