FMV

Säkerhetsskyddshandläggare - fokus på säkerhetsskyddad upphandling & samråd

Är du säkerhetsskyddshandläggare och har erfarenhet av att arbeta med säkerhetsskyddade upphandlingar? Är du bra på att skapa och underhålla goda relationer och ta initiativ? Vill du arbeta i kvalificerade projekt med syfte att bidra till att göra Sverige och världen säkrare? Då kan du vara den vi söker.

Arbetsuppgifter
Som säkerhetsskyddshandläggare hos oss kommer du främst stödja säkerhetsskyddskoordinatorer och andra medarbetare i projekt med högt krav på säkerhetsskydd, inom exempelvis utbildning och särskild säkerhetsskyddsbedömning och lämplighetsprövning. Du kommer vara med och kvalitetssäkra metoder och underlag, analysera och göra informationsvärdering, föra dialog med tillsynsmyndigheter och andra inom säkerhetsskyddsområdet kopplat till upphandling och kravställning, samt vara FMV:s samordnande person kopplat till samrådshantering med tillsynsmyndighet. I rollen som säkerhetsskyddshandläggare kommer du ha breda kontaktytor, både intern och externt.

Tjänsten är placerad i Stockholm. Resor i tjänsten förekommer.

Vi söker dig som
Vi söker dig som har erfarenhet av att arbeta med säkerhetsskydd, gärna inom säkerhetsskyddad upphandling, fysisk säkerhet eller liknande. Vi ser gärna att du har genomfört utbildning inom säkerhetsskydd eller signalskydd.

Det är en fördel om du har erfarenhet av att arbeta med säkerhetsskyddsanalys och bedömning, dokumenthantering och diarieföring inom offentlig verksamhet eller erfarenhet av att arbeta med säkerhetsskydd inom försvarssektorn. Om du även har erfarenhet av att arbeta i en samordnande och rådgivande roll, eller en projektledande roll med mindre projekt, kommer detta vara värdefullt.   

För att vara framgångsrik i rollen ser vi att du har kunskap inom säkerhetsskyddslagen samt av användning av administrativa stödverktyg. Kunskap om upphandlingslagstiftning ses som meriterande.

I rollen som säkerhetsskyddshandläggare kommer du att ha breda kontaktytor, både intern och externt. En förutsättning för att trivas i rollen innebär således att du har god förmåga att skapa och underhålla relationer, ta initiativ i sociala sammanhang samt att du trivs i samspel med andra. Tjänsten förutsätter också att du är uthållig, strukturerad och att du har god förmåga att ta egna initiativ och sätta igång aktiviteter. Vi ser även att du är bra på att arbeta med komplexa frågor samt bryta ner och analysera problem beståndsdelar.

Goda kunskaper att uttrycka sig i tal och skrift på svenska såväl som engelska är ett krav.
Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Om oss
FMV Säkerhetsskyddsavdelningen (FMV Säkerhetsskydd) är organisatoriskt placerad vid Juridik- och säkerhetsstaben. Avdelningen kravställer, kontrollerar, utbildar och stödjer FMV inom området för säkerhetsskydd. Målet med säkerhetsskyddsverksamheten är att uppnå en väl avvägd säkerhet och att skyddet upprätthålls för tillgångar, verksamheter och leveranser.

För att uppnå detta mål består avdelningen av flera olikartade kompetensområden. Dessa kompetensområden är fysisk säkerhet, personalsäkerhet, informationssäkerhet, IT/cybersäkerhet, signalskydd, internkontroll, säkerhetsskyddsplanering, utbildning samt säkerhetsunderrättelseverksamhet och utredning av säkerhetsrelaterade incidenter.

För de fall FMV avser att begära in anbud eller träffa avtal om upphandling där det förekommer uppgifter som med hänsyn till Sveriges säkerhet omfattas av sekretess, träffar avdelningen skriftligt säkerhetsskyddsavtal (SUA) med anbudsgivare eller leverantör om det säkerhetsskydd som behövs. Avdelningen ansvarar vidare för att kontroller av säkerhetsskyddet genomförs hos dessa anbudsgivare och leverantörer. Avdelningen medverkar också då avtal träffas mellan Sverige och andra länder om säkerhetsskydd i internationella samarbeten om utveckling eller produktion av försvarsmateriel. Säkerhetsskyddsavdelningen agerar också som verkställande industrisäkerhetsmyndighet (DSA) i den fortsatta hanteringen av dessa avtal. Avdelningen kravställer och tillhandahåller också signalskydd inom FMV samt vid industriellt samarbete inom och utom Sverige, där det finns behov av krypterade kommunikationslösningar.

FMV – Försvarets materielverk
På FMV är du med och bidrar till att göra Sverige och världen säkrare. Vi upphandlar, utvecklar och levererar materiel och tjänster till det svenska försvaret. I vår vision ”Rätt materiel för ett starkare försvar” ryms vårt arbete och våra leveranser till Försvarsmakten av allt från helikoptrar, ubåtar, stridsflygplan och snörade kängor till kompasser, radarstationer, pansarterrängbilar och kuddar. Bredden i vårt uppdrag ger dig möjligheten att jobba med spännande innehåll, människor och projekt.

På FMV jobbar vi aktivt utifrån utvecklande medarbetarskap, som är en modell för att utveckla samarbete, främja ansvarstagande och skapa engagemang för att ta tillvara på den initiativförmåga som vi alla besitter. Vi sätter värde på ömsesidigt förtroende och på ett hållbart arbetsliv. Därför erbjuder vi alla våra anställda ett brett utbud av utbildningar, kompetensutveckling och träning.

Vill du vara med och utveckla framtidens försvar?
Sök tjänsten via FMV:s webbplats. Vi vill ha dina ansökningshandlingar på svenska. Våra fackliga företrädare är SACO Stefan Hållander, OFR/S Lena Sköld Gunnarsson, OFR/O Lars Mörrby och SEKO Peter Andersson. Alla nås på telefon 08-782 4000 (FMV Växel). #LI-Onsite #LI-LR1

Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef Joss Edquist telefon 08-782 4000 (växel). Om du har frågor om rekryteringsprocessen kan du kontakta rekryterare Lina Rahmih på lina.rahmih@fmv.se.

Sista ansökningsdag är 2024-04-23.

Välkommen med din ansökan.


FMV finns för landet, i många delar av landet. Som medarbetare hos oss får du både en trygg och utmanande anställning och ett stort eget ansvar. För att jobba hos oss behöver du vara svensk medborgare och genomgå en säkerhetsprövning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar provanställning och som anställd kommer du att krigsplaceras utifrån totalförsvarets behov. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via FMV:s webbplats eller via vår registratur. Vi har redan gjort vårt medieval, därför undanber vi oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.


Ansök nu

Sista ansökningsdag : 23 april . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 3 april

Kategorier : Offentliga jobb Säkerhet & Skydd


Senaste jobben från FMV

Alla jobb hos FMV

Liknande jobb Säkerhetsskyddshandläggare - fokus på säkerhetsskyddad upphandling & samråd