FMV

Säkerhetsskyddshandläggare

Är du säkerhetsskyddshandläggare och har erfarenhet av administrativt arbete inom säkerhetsskyddsrelaterad verksamhet? Är du serviceinriktad och vill jobba tillsammans med andra och har förmåga att vara lugn, stabil och fokusera på rätt saker? Vill du arbeta i kvalificerade projekt med syfte att bidra till att göra Sverige och världen säkrare? Då kan du vara den vi söker.

Arbetsuppgifter

Som säkerhetsskyddshandläggare arbetar du med behörighetsfrågor kopplat till tillträde samtidigt som du är kontakten gentemot entreprenörer samt andra myndigheter när det kommer till frågor om just tillträde. En annan del av rollen innebär arbete med signalskydd där hantering av nycklar, materiel och kort ingår samt inventeringar av detsamma. Du arbetar med korthantering, vilket innefattar arbete med passerkort, behörighetsfrågor och registervård. Vid nyanställningar är det du som säkerhetsskyddshandläggare som är involverad i arbetet med korrekta behörigheter, utbildningar och nycklar. Du deltar även i viss mån i de interna kontrolluppdragen. Rollen som säkerhetsskyddshandläggare innebär också att samverka med bevakningsleverantör kring den fysiska och tekniska bevakningen. Utöver detta arbetar du med administration bland annat när det kommer till att ta fram lokala rutiner och instruktioner kopplat till området säkerhetsskydd.

Tjänsten är placerad i Karlsborg.
Tjänsteresor såväl inrikes som utrikes kan förekomma i tjänsten.

Vi söker dig som

Du har minst slutförd gymnasieutbildning eller motsvarande kompetens förvärvad på annat sätt som vi bedömer likvärdig. Det är positivt om du har genomfört säkerhetsskyddsrelaterad utbildning. Du har några års erfarenhet av administrativt arbete och har god vana och kunskap att arbetat i Officepaketet. Vi tror att du har erfarenhet och kunskap från säkerhetsskyddsrelaterad verksamhet och informationssäkerhet och det är en fördel om du har erfarenhet och kunskap från FMV eller Försvarsmakten, men det är inte ett krav. Du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på både svenska och engelska och du innehar körkort B. Vi tror att du kommer att ha nytta av dina kunskaper inom signalskydd, IT-säkerhet och lagar och paragrafer.

Som person är du självgående och du tar ansvar för dina arbetsuppgifter och driver dina processer framåt. Du är lugn, stabil och kontrollerad i pressade situationer och gillar att arbeta tillsammans med andra människor samt lyssnar och kommunicerar på ett lyhört sätt. Du är uppmärksam, tillmötesgående och vill hjälpa andra. Du har ett strukturerat arbetssätt vilket genomsyras av planering, organisering och prioriteringar.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Om oss

Test och Evaluering ska utgöra kompetensbärare för Verifiering och Validering. Test och Evaluering har som huvuduppgift att säkerställa att de krav som ställs på den materiel som FMV levererar till Försvarsmakten uppfylls och att materielen därmed håller avsedd kvalitet och funktion. För detta krävs att medarbetare vid Test och Evaluering har en hög grad av integritet såväl externt som internt inom myndigheten FMV. Test och Evaluering Mark har ansvarar för verifiering och validering av materiel inom främst markarenan där armémateriel är den huvudsakliga inriktningen. Målet med verksamheten är att på ett tydligt och strukturerat sätt stödja övriga FMV med fackspecifik kompetens inom verifiering och validering.

FMV – Försvarets materielverk

På FMV är du med och bidrar till att göra Sverige och världen säkrare. Vi upphandlar, utvecklar och levererar materiel och tjänster till det svenska försvaret. I vår vision ”Rätt materiel för ett starkare försvar” ryms vårt arbete och våra leveranser till Försvarsmakten av allt från helikoptrar, ubåtar, stridsflygplan och snörade kängor till kompasser, radarstationer, pansarterrängbilar och kuddar. Bredden i vårt uppdrag ger dig möjligheten att jobba med spännande innehåll, människor och projekt. På FMV jobbar vi aktivt utifrån utvecklande medarbetarskap, som är en modell för att utveckla samarbete, främja ansvarstagande och skapa engagemang för att ta tillvara på den initiativförmåga som vi alla besitter. Vi sätter värde på ömsesidigt förtroende och på ett hållbart arbetsliv. Därför erbjuder vi alla våra anställda ett brett utbud av utbildningar, kompetensutveckling och träning.

Vill du vara med och utveckla framtidens försvar?

Sök tjänsten via FMV:s webbplats. Vi vill ha dina ansökningshandlingar på svenska. Våra fackliga företrädare är OFR/S Ove Hellgren, OFR/O Arne Molander och SEKO Peter Andersson. Alla nås på telefon 08-782 4000 (FMV Växel). #LI-Hybrid

Vid frågor om tjänsten ber vi dig kontakta rekryterande chef Mårten Rasch. Har du frågor om rekryteringsprocessen så ber vi dig kontakta rekryterare Eva Tärnström. Båda nås på telefon 08-782 4000 (FMV Växel).

Sista ansökningsdag är 2024-06-03.

Välkommen med din ansökan.

FMV finns för landet, i många delar av landet. Som medarbetare hos oss får du både en trygg och utmanande anställning och ett stort eget ansvar. För att jobba hos oss behöver du vara svensk medborgare och genomgå en säkerhetsprövning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar provanställning och som anställd kommer du att krigsplaceras utifrån totalförsvarets behov. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via FMV:s webbplats eller via vår registratur. Vi har redan gjort vårt medieval, därför undanber vi oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.
Ansök nu


Sista ansökningsdag : 3 juni . Arbetsort : Karlsborg . Publicerat : 16 maj

Kategorier : Kontor & Administration Offentliga jobb Säkerhet & Skydd


Senaste jobben från FMV

Alla jobb hos FMV

Liknande jobb Säkerhetsskyddshandläggare